Öt megállapodás lesz az asztalon, téma lesz egy Azerbajdzsánnal közös projekt is.

Orbán elrepült Georgiába és elvitte magával az egész kormányt

Kép: MTI/Máthé Zoltán 

Orbán Viktor miniszterelnök Georgiába (Grúzia) utazott, hogy részt vegyen az első magyar-georgiai közös kormányülésen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A legfőbb téma a gazdasági kapcsolatok fejlesztése és az energiabiztonság lesz Havasi szerint.

Múlt héten egy georgiai lapból derült ki, hogy a teljes magyar kormány Tibiliszbe utazik. Miután a hír eljutott Magyarországra, Havasi Bertalan is megerősítette azt. Orbán akkor arról nyilatkozott a georgiai sajtónak:

Igazságtalan, hogy nem kapnak ígéretet arra, hogy EU-taggá válhassanak, pedig jó munkát végeztek.

Orbán Viktor a kétnapos program során kétoldalú megbeszélést is folytat Irakli Garibasvili georgiai kormányfővel – áll a mostani közleményben. E szerint a magyar és a georgiai kormány együttes üléséről a georgiai kormányfő tavaly októberi magyarországi hivatalos látogatása során született döntés, a két miniszterelnök ekkor írta alá a stratégiai partnerségi megállapodást is.

A közös kormányülés során ezúttal várhatóan öt kétoldalú megállapodást írnak alá. Kiemelt téma lesz a „Zöld Energiafolyosó – Black Sea Submarine Cable” projekt is, mely lényege, hogy magyar-román-georgiai-azeri együttműködés révén a jövőben lehetővé válik azeri zöld energia Magyarországra szállítása.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Ez a hájfejű seggfej annyit se tud, hogy SOHA nem utazik együtt az egész kormány? Most kellene lépnie a légelhárításnak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Ezek szerint a falubolondja a fidiótűkkal elment és a szegénylegény lett a király.
kereső
@lampa laz: Hogyan fog az azeri zöld energia!!! eljutni Magyarországra??? Milyen vezetékrendszert kell ehhez kiépitenie lölönek? Remélhetőleg nem kell bele beton, mert azt kihagynák, mint a vasúti talpfákból.
lampa laz
@kereső: Bajba lesznek a fiúk, mert állítólag tengerfenéken jönne és így lölőnek meg kell tanulnia a vízalatti gázcső hegesztést is. Mit gondolsz menni fog neki?
kereső
@lampa laz: Ezeknek? Minden megy, amiből lopni lehet. Mennyibe fog ez fájni nekünk? Nem lett volna ésszerúbb terv a magyar geotermikus energiába beruházni, ? Mondjuk akkor nem erre a termálviz vagyonra kellene épiteni az akkugyárakat.
Igy a kinaiak, koreiak a magyar természeti kincseken fognak gazdagodni. Ésszerú? Az.Orbán hatalmáért minden.
Yoda69
Nem akarok sugni Zelenszkijnek, de egy sor problemat megoldana egy eltevedt raketa.
lampa laz
@kereső: Észbontó gondolkodásmódjuk van ezeknek, mert folyton azon agyalnak, h miből és mennyit lehet ellopni. Ezeknél a tisztesség szitokszónak számít. A körülmények most nem a legideálisabbak a szomszédos ukrajnában, de nem ártana észben tartani nekik, h ez az ország villamosenergia nagyhatalom, ennek kapcsán nem rombolni hanem építeni kellene a kapcsolatot velük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.