Izrael magyarországi nagykövete az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén beszélt arról, hogy a Hamász kilenc nappal ezelőtti támadása vízválasztót jelent Izrael számára.

Izraeli nagykövet: nem terrortámadás történt, hanem pogromMTI/Mónus Márton

Jákov Hadasz-Handelszman megköszönte a magyar Országgyűlés támogatását és kérte a támogatást a nemzetközi színtéren is, hogy Izrael megvédhesse magát.

Közölte:

október 7-én nem egy terrortámadás történt, hanem egy pogrom, és még a holokauszttúlélők is azt mondják, hogy a holokauszt során sem éltek meg ilyet, a Hamász terroristái embereket kínoztak meg, gyermekeket gyilkoltak meg. Ez teljes pusztítás, barbár cselekedet volt, és a Hamász olyan fenyegetést jelent, mint az ISIS – fogalmazott. Hozzátette: a Hamász az ISIS-hoz hasnonlóan nem tesz különbséget a nemzetiségek között.

Megjegyezte, Izraelt meglepetésszerűen érte a támadás.

Kitért arra: nemcsak Izrael érdeke, hogy véget vessenek ennek a barbarizmusnak, hanem a nemzetközi közösségnek is, hiszen a világ több pontján ünneplik a Hamász tetteit. Izrael le akarja törni a Hamász politikai és katonai uralmát a Gázai-övezetben, de úgy, hogy az minimális hatással legyen azokra, akik ebben nem érintettek, ezért szólították fel a civileket, hogy hagyják el a Gázai-övezet észai részét – mondta.

Kiemelte: az is cél, hogy minden elrabolt túszt visszaszerezzenek.

Közölte: arra is készülnek, hogy két irányból kell megvédeniük magukat, ha egy második front nyílik meg Libanon felől.

A nagykövet arról is beszélt, hogy bár nem tudni, mi volt az oka a Hamász támadásának, lehetséges indok, hogy az Izraelben zajló erőteljes társadalmi vita miatt a Hamász azt gondolhatta, Izrael meggyengült, nem egységes, ezért jó alkalom lehetett a mostani a támadásra. Egy másik lehetőség, hogy Irán állhatott a háttérben, mert az országot aggasztja, hogy az Egyesült Államok az élére állt annak a folyamatnak, amely a helyzet rendezését és ezáltal jelentős változást hozhat a térségben – vélekedett Jákov Hadasz-Handelszman.

Megjegyezte: olyan interpretáció is van, hogy Irán és Oroszország együttesen nehezíti a helyzetet a Közel-Keleten, hogy eltereljék a figyelmet Ukrajnáról.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pogrom történt Izrael ellen, efftársi migráncskedvencek Európaszerte látható csápolásával!
ómió
@Horizont: Már TV-t se szoktál nézni, bolsiék elmebetege!? Az elmeosztályon nem engedik nézni nektek az ápolóitok!? Az más!
ómió
@Horizont: Már a TV-t se néző elmebeteg kreténbolsi tetü mivoltodat is másra hazudnád, bolsiék agyhalottja!? Másra nem jut időd ott az elmeosztályon!?
ómió
@Horizont: Már kusikálni is képtelen vagy, bolsiék agyhalottja!? Most meg még a tetves bolsiságodat is másra hazudnád!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.