A kormány hat hektár erdőt ajándékoz a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, hogy ott egy új, saját egyházi iskolát építsen. A terület eddig állami tulajdonban állt, és közvetlenül a katolikus egyházmegye sportcentruma mellett fekszik.

Egyházi iskola miatt akarnak kivágni hat hektár erdőt Szegeden

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke beszédet mond a Nemzeti Művelődési Intézet új, a magyar kormány 3,18 milliárd forintos beruházásával létesített székházának avatásán a Bács-Kiskun megyei Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben 2020. október 3-án. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A Telex szegedi tudósítójának helyszíni riportjából kiderül még: 

- A Magyar Közlönyben jelent meg október közepén Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával az a határozat, amely szerint a kormány ingyen ad át a Szeged-Csanádi Egyházmegyének egy 60 ezer négyzetméteres területet Szegeden.

- Az ingatlan-nyilvántartásban jelenleg az erdő művelési ágba tartozik ez a föld, ami azt jelenti, hogy a művelési ág hivatalos megváltoztatása nélkül ott semmi mást nem lehetne tenni, csak erdőgazdálkodást folytatni.

- Kérdés, hogy minek kell éppen a város szélén felépíteni egy új iskolát, hiszen a hely lakott területektől viszonylag messzebb van, így kiesik a városi közlekedés főáramából. Emellett a terület közelében vasútvonal fekszik, emiatt oktatási intézménynek kevésbé megfelelő a környezet. 

Forrás: Telex.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
- Jó napo! Mi épül itt?
- Hát iskola.
- És mi lesz belőle végül?
- Valami fideszesnek a kastélya.
human
- Jó napo! Mi épül itt?
- Hát iskola.
- És mi lesz belőle végül?
- Valami fideszesnek a kastélya.
Dr. Proktor
Kiss-Rigó napjaink békepapja...
Elődei is csak szóban voltak azok, lélekben kollaboránsok...
A pénz csurog, az egyház halad!
Designer
Egyszerűbb lenne venni egyet hasonló környezetben! Békéscsabán van egy eladó! Csak 195 milla! Nem drága, a maradék pesrsely-pénzt meg felújításra faültetésre lehetne fordítani, drága atyám!
Sakk Matt
Inkább Iványi egyházának fizetnék ki, ami jár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.