Kocsis Máté közölte, magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről. A politikus szerint "ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról".

Kocsis Máté már holnap rohan a titkosszolgálathoz, hozzá akar férni a jelentéshez

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Rendszeressé váltak az erőszakos, fegyveres támadások a határnál; az egyre erősödő migrációs nyomás egyre inkább hozza be a terrorizmust az Európai Unióba – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A jelentést egyelőre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai ismerhették csak meg, de hétfőn kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra. Technikailag ez úgy működik, hogy a bizottság kérésére a jelentést tevő titkosszolgálat dönthet a titkosítás feloldásáról

– közölte.

A frakcióvezető elmondta, csütörtökön személyesen bizonyosodott meg Ásotthalmon arról, hogy "a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek". A képek és felvételek nem adják vissza azt az "elképesztő állapotot, hangulatot, veszélyt a sok-sok milliárdos kárt, de a határvédők által végzett áldozatos és bátor munkát sem"

– jegyezte meg.

Kocsis Máté azt mondta, minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős; a migránsútvonalak ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is hozza, ami ellen minden erővel fel kell lépni.

"Nem szeretnénk, ha ez a vita a szőnyeg alá söprődne" – jegyezte meg, hozzátéve, hogy véleménye szerint a jövő évi európai parlamenti választásoknak "meghatározó vitája lesz Brüsszel elhibázott, rossz migrációs politikája".

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Nem csodálkoznék,ha kiderülne,hogy az elbocsájtott ember csempészek vastag bukszával lettek volna "szélnek eresztve",hogy a határon "vadászok" érezzék a törődést!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Ha már ott leszel,,Csokis,,,kérd ki az olajos- és az ügynökaktákat is.. ..
Yoda69
Kocsisne, kipihented a Kreta-i nyaralast bajjerzsotival? Faj meg a feneked? Legkozelebb hasznalj tobb vazelint, foleg ha grouppenben toljatok.
ceni
Meny te a picsába talán Brüsszel adott Magyar útlevelet államkötvény vásárlása fejébe minden féle szedett vedett nemzetközi körőzés alatt szarházinak. Van akiről közbe kiderúlt hogy alkaidás kapcsolata is lehetséges. Ti kőkeményen benne vagytok a feszültség fentartásába. Politikailag ofrszágon belűl hasznot húztok belőle addig mig a határmenti állampolgárok rá nem jönnek hogy nem fogjátok megvédeni őket se ló se huszár se pénz mindent elkurtatok nem kicsit nagyon.
jáger laszló
Mátét már nagyon várják a szolgálatok és készülnek a jelentés átadására... Na és mit csinál vele!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
nejlontacskó
@Őrnagy: ez így oké, de mit akar nyilvánosságra hozni?
Hogy egyre több a migráns?
Látjuk!
Hogy egyre erőszakosabbak?
Hallotunk róla!
Hogy kár volt 270 milliárdot kidobni a kerítésre, mert szart sem ér?
Tudjuk, tapasztaljuk!
Habár erről nem fog nyilatkozni, szerintem!
Mint ahogyan arról sem, hogy mi lenne a megoldás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.