Ellenzéki képviselők most járták be a hatalmas gödöllői raktárat, ahol a magyar állam 300 milliárd forint értékű, 12 ezer lélegeztetőgépét tárolják havi 82,5 millió forintért – írt meg a g7.hu.

Pontot tehetünk a 300 milliárdos lélegeztetőgép-ügy végére?

Lélegeztetőgép és páciensfigyelő monitorok a Szaplonczay Manó Marcali Kórház intenzív osztályán 2022. október 11-én. A marcali kórház mintegy kétmilliárd forint értékű eszközfejlesztésbe kezdett, az intézmény a forrás negyedének felhasználásával október elejére 4200 új eszközhöz, berendezéshez jutott. Fotó: MTI/Kovács Anikó

A legfrissebb információk szerint az eszközök használhatatlanok és eladhatatlanok, ami felveti a kérdést, hogy miért is voltak szükségesek az első helyen. A nagy értékű állami beszerzés a koronavírus-járvány idején történt, és az alku furcsa körülmények között jött létre. Az üzletet számos közvetítő cég használta, akik milliárdokat kerestek rajta.

Körülbelül 6 ezer gépet magyar közvetítőkön keresztül szereztek be közel 90 milliárd forint értékben, és további 11 ezret közvetlenül.

A g7.hu információi szerint a beszerzések dokumentációja 2021-ben, a beszerzés után 20 hónappal eltűnt, és az eszközökkel kapcsolatos dokumentáció elhagyta a kínai vállalkozásokat közvetítő cégeket.

A Fourcardinal nevű magyar közvetítő cég részvételét különösen vitatják, mivel közel álltak a miniszterelnök nemzetközi főtanácsadójához, és aznap alakultak, amikor a Külügyminisztériummal a szerződést aláírták a lélegeztetőgépekkel kapcsolatban.

A sztori azok számára abszurdabbá válik, akik tudják, hogy a magyar állam ugyanolyan jó minőségű lélegeztetőgépeket vásárolt felépítési cégein keresztül, mint azok, amiket közvetítő cégeken keresztül Kínából hozott. A magyar kormány azonban nem gondoskodott elég szakképzett ápolóról, így a gépek a raktárban pihennek.

Forrás: g7

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Majd akkor lehet pontot tenni a végére ha a tettesek börtönben rohadnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Ilyen zagyva cikket sem sűrűn lehet olvasni!
1./ "Pontot tehetünk a 300 milliárdos lélegeztetőgép-ügy végére?"
Miért is tehetnénk pontot? Bármi is megoldódott, kiderült? Ki a felelős a sokmilliárdos pénzkidobásnak?
2./ "A legfrissebb információk szerint az eszközök használhatatlanok és eladhatatlanok, ami felveti a kérdést, hogy miért is voltak szükségesek az első helyen."
Értelmetlen még maga a mondat is...
3./ "Az üzletet számos közvetítő cég használta, akik milliárdokat kerestek rajta."
Név szerint? Összeg szerint?
4./ "A g7.hu információi szerint a beszerzések dokumentációja 2021-ben, a beszerzés után 20 hónappal eltűnt..."
Ez ugye BŰNCSELEKMÉNY! Az a hülye Polt mit csinált ez ügyben?
5./ "...az eszközökkel kapcsolatos dokumentáció elhagyta a kínai vállalkozásokat közvetítő cégeket."
Érti ezt valaki? Szándékosan ilyen hülye a cikk írója?
6./ "...a magyar állam ugyanolyan jó minőségű lélegeztetőgépeket vásárolt felépítési cégein keresztül, mint azok, amiket közvetítő cégeken keresztül Kínából hozott."
Végig arról szól a cikk, hogy egy nagy kalap szart ért amit 300 milliárdért vett az állam. Mitől jó minőség?

Elképesztő ez a trehány, érthetetlen baromság, amit összehordott itt a cikk írója!
jáger laszló
Javaslom,hogy az invazív gépeket osszák szét a kórházak és az egészségügyi intézmények között akik alkalmasak a működtetésükre !! A többi horkolásgátló szerkentyűt pedig értékesítsék elsősorban a fidex rajongók között!!
Máris hasznosulhat Szijjártó nagy beszerzése!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Tunes1106
@jáger laszló: Az a "horkolásgátló készülék " nagyon sok ember életét megmentené ha arra használnák amire való! Közel 200ezer forintot kell még támogatás mellet is kifizetni az apnoé betegeknek érte. Nagyon sokan csak a horkolást látják ebből a betegségből , pedig nagyon komoly következményei vannak. csak ennyi
barátilag
Yoda69
Amig az orbani maffia kormany van hatalmon addig a legpumpak kerdesere nem lesz megoldas. Azonban amint sikerul levaltani ezeket a tetveket a ko vetkezo kormanynak azonnal ki kell vizsgalni hogy mi tortent, es felelossegre vonni az erintetteket.
ómió
Több covidossal az efftársak, azért, nagyobb mortalitást vártak volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.