A nagyobb forgalmú benzinkutak üzemeltetői kiborultak, mert az eddigi 0,15 százalék helyett 3 százalékos extra terhet kell fizetniük.

Orbán Viktor megint odavágott egy különadót – Hússzor(!) nagyobb teher

Fotó: Facebook/OrbánViktor

A csütörtök késő esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány módosította az üzemanyagok különadóját. A kisebb kutaknak az elkövetkezendőkben sem kell adót fizetniük, a nagyobbaknak viszont keményen odavágtak.

Az extraprofitadóról szóló 197/200. kormányrendeletet írták át, amit Orbán Viktor miniszterelnök szignózott.

Eszerint az üzemanyagok eladásából keletkező évi 500 millió forint alatti adóalaprész után továbbra sem kell különadót fizetni, ám az évi 500 millió forintot feletti rész után viszont egységesen 3 százalékos lesz az extrateher. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb forgalmú kutak esetében mindenki a jelenlegi teher többszörösére emelkedik.

- számol be a Hvg.hu.

Így például

- az 500 millió és 30 milliárd forint közötti forgalom után az eddig 0,15 százalékos különadó a hússzorosára,

- a 30 milliárd és 100 milliárd forint közötti forgalom után az eddigi 1 százalékos teher a háromszorosára nő.

A legnagyobb kutaknak egy kis vigasz: a 100 milliárd forint feletti bevétel esetén az eddigi 4,5% helyett mostantól nekik is 3%-ot kell fizetni.

Forrás: Hvg.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nincs uniós pénz, a jelek szerint a kínaiak meg a törökök sem adnak, valamivel meg kell teremteni a lopás anyagi fedezetét...

Gebedj meg, csútkány!...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@Namely: Jobb lenne ha inkább a "primitiv prosztó dijat osztanád a zsiros tolvaj Napoleonnak," ha már osztogatsz saját magadnak " a fenéknyaló dijat ajánlom ALAVJU felirattal " hahahahaha
surdilloFUJT
@Őrnagy: TE ALJAS SZELLEMI TOPRONGYA A FIDESS SEGGFÉNYEZŐINEK,AZ AGYRÁGÓ BOGÁR ÉHENHALNA A PROSZTÓ FEJEDBEN,AMI AMÚGYIS HÚGYAGYURA VAN ÁTMOSVA!!!NAPIHÜLYE,IDÉTLEN GAZEMBER!!!
mekkelek
@Csizmás Kond: Ez nem annak a megvalósítása és ezt te is tudod jól csak a ferdítés, szervilitás be van nálatok kódolva, és/vagy ezért fizetnek benneteket. Az extra adókat a végfelhasználók, vagyis a lakosság fizetik. A sávos az SZJA jelentené a nagyobb keresetek utáni magasabb adót nem pedig ez.
Csizmás Kond
@mekkelek: ...nálunk ???..nekem és még kiknek...amúgy ismersz vagy csak ez nálad is a te teóriádat használva beépített szervilitás, kód, kereseti lehetőség... ?
na de miért is extraadózol itt velem ?..mert itt én erről nem írtam...vagy bővitened kell a ráfogás határait a bérezésedért ?
mekkelek
@Csizmás Kond: Ahogy elnézem a magad által leírtakat sem tudod értelmezni, bár a ferdítésen nincs is mit, az egyszerűen ferdítés.
Csizmás Kond
@mekkelek: A magam által beírtakat én nem kell elemezzem, inkább te kéne megértsd és nem hülyeségeket vonni le belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok