A nagyobb forgalmú benzinkutak üzemeltetői kiborultak, mert az eddigi 0,15 százalék helyett 3 százalékos extra terhet kell fizetniük.

Orbán Viktor megint odavágott egy különadót – Hússzor(!) nagyobb teher

Fotó: Facebook/OrbánViktor

A csütörtök késő esti Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány módosította az üzemanyagok különadóját. A kisebb kutaknak az elkövetkezendőkben sem kell adót fizetniük, a nagyobbaknak viszont keményen odavágtak.

Az extraprofitadóról szóló 197/200. kormányrendeletet írták át, amit Orbán Viktor miniszterelnök szignózott.

Eszerint az üzemanyagok eladásából keletkező évi 500 millió forint alatti adóalaprész után továbbra sem kell különadót fizetni, ám az évi 500 millió forintot feletti rész után viszont egységesen 3 százalékos lesz az extrateher. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb forgalmú kutak esetében mindenki a jelenlegi teher többszörösére emelkedik.

- számol be a Hvg.hu.

Így például

- az 500 millió és 30 milliárd forint közötti forgalom után az eddig 0,15 százalékos különadó a hússzorosára,

- a 30 milliárd és 100 milliárd forint közötti forgalom után az eddigi 1 százalékos teher a háromszorosára nő.

A legnagyobb kutaknak egy kis vigasz: a 100 milliárd forint feletti bevétel esetén az eddigi 4,5% helyett mostantól nekik is 3%-ot kell fizetni.

Forrás: Hvg.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nincs uniós pénz, a jelek szerint a kínaiak meg a törökök sem adnak, valamivel meg kell teremteni a lopás anyagi fedezetét...

Gebedj meg, csútkány!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Valamilyen formában tovább lesz ez is hárítva a fogyasztókra.
Macskaszem
Ez még csak az ötvenkettedik adófajta amit a rablók bevezettek az elmúlt pár évben.
Qqberci
Nincs uniós pénz, a jelek szerint a kínaiak meg a törökök sem adnak, valamivel meg kell teremteni a lopás anyagi fedezetét...

Gebedj meg, csútkány!...
Eladott Ország
Az MNB és a KSH matematika professzorainak figyelmébe: 12,5 %-al csökkent a kiskereskedelmi forgalom, 25 %-al nőtt az állam áfa bevétele, az a világon bárhol 35-40 %-os infláció uraim. Portfolio közölt egy cikket, hogy már májusban baromira visszaestek az állam áfa bevételei a kiskereskedelemi forgalom bezuhanása miatt . Ez magyarázhatja az üzemanyagok jövedékiadójának rohamléptékű emelését! Szart vág a kerék, mért iszonyú az államháztartás hiánya és ezt még tetézi, hogy a dilettáns MNB kósza tekintetű Rómeó vezetője kilopta a forint árfolyam eséséből származó nyereségét 2020 előtt! Ha hozzávesszük a felvett devizahitelek (devizakötvények) megugró kamatkiadásait kinézőben van egy leminősítés, ami már a CCC bóvli kategória olyan prominens gazdaságilag fejlett országok társaságába, mint Burkina Faso és Equador! Ja az a bóvli kategória, és akkor az azerbajdzsáni, meg a kazahsztáni...stb államkötvények biztonságosabbak lesznek. És akkor feltenném a kérdést az állampapír vásárlóknak, vettek volna a fenti országok államkötvényeiből?!
Majd holnap elválik a sz@r a májától ha a Fitch mínuszba teszi az illiberális gazdaságpolitikájukat, aztán jön szépen sorban a többi hitelminősítő, nemhiába számolnak ezek a gazemberek év végére vagy a jövő év elejére 420 Ft körüli Ft árfolyammal.
Eladott Ország
Nincs extraprofitadó, mert a vén vályogverő Orbán papa, Mészáros, Garancsi, Tiborcz és a többi vízfejű maffiatag egy büdös vasat se fizet, megkockáztatnám, hogy még adót se a felzsebelt milliárdok után. Extraprofitadónak hívjátok azon cégek megadóztatását, aki nem a ti valagatokat nyaldossa sűrűn. Az "extraprofitadó" az árbevétel arányosan van megállapítva x %. Ja az még nem profit. A Ryanair vezére jogosan mondta, hogy ezek gazdasági analfabéták. Mindegy, hogy fizetnek e adót ha egyszer visszakapják az oligarchák. Orbán a miniszterelnök, oldja meg a problémát! Rendeleti kormányzással bármit megtehet. Legalább egyszer vállaljon felelősséget! Ha nem megy, mondjon le! Az EU elleni uszítás nem megoldás. Ájrópa’ motorját nem is kell támogatni, megy az magától, a MÉH telepre. Adjátok vissza a pénzt, amit elloptatok! Orbán: "Ha a baloldal nyerne vasárnap, akkor lenne megszorítás. Ha pedig a jobboldal nyer, akkor nem lesz megszorítás." Hans Christian Andersen meséi...
www.facebook.com/watch/?v=508344150787976
gina
Ez a zsiros retek mikor tünik már el, nincs egy jó mesterlövész,?? meddig kárositja ez az elmebeteg vérszivó az országot???
kereső
"Antiinflációs" intézkedés a kormánytól!!Mer az egy dolog, hogy ez egy qrva nagy sarc az üzemanyag kiskereskedelemnek- de, ezzel gyakorlatilag minden áru ára- amelyet szállitani kell, az emelkedik. A termelői árak is, a szállitás-és a végső fogyasztói árak. A közvetlen üzemanyag áremelkedés ellen az autós még csak-csak tud védekezni, kevesebbet autózik- kivéve azt a pócentárt, akinek munkvégzéséhez eleve szükséges a saját autó használata, na de a többi kiskereskedelmi szereplő ezt nnem tudja kivédeni. A kormány nem kútba, csak a kávájára rottyantott egy nagyot.
nemkati
@izéke: @sgl: Nem fognak jönni az úniós pénzek amikből rengeteget lehet lopni, hát akkor elveszik a végfelhasználótól, tőlünk. Mert az 0rbáni ologarcháknak a többmilliós jövedelméből könnyedén futja, a többiek meg tovább szegényednek. És a választási kampányukban ezért mindenki hibás, kivéve a kormányt. Úgyhogy mindenki nyugodjon meg, marad a 2/3, mert az egybitesek simán beveszik.
Toller Béla
Be kell végre látni, ez már nem közgazdaságtan, lálamirányítás, kormányzás ! Ez már valami egészen más. Amit jó lenne csírájában agyoncsapni !
Eladott Ország
Ezek saját cégként kezelik az országot és vagyonát. Teljesen kiszámíthatatlanná vált a törvénykezés, nincs már semmilyen biztos pont az életünkben. Kivétel a propaganda. Na az mindig jön. A NER fenntartása rengetegbe kerü, elfogy a lopnivaló pénz. Egy nap kérhetek tőled egy szívességet. ( maffiafőnök)
uploads.disquscdn.com/images/2207a2f309f8d1314e60b7b1dbb0ef1ae3899bc72c7296f24ee25c28316ac6c6.jpg?w=800&h=386
Hernádi valós főnöke a csúti geci. Addig van pozícióban amíg a főnök engedi. Innen nézve nem is meglepő, hogy ő nyilatkozik. Államkapitalizmus van. Megint. Ez nem vtás, a Keresztapa mindent ural. Orbán hitvány gyávaságát bizonyítja, hogy nem vállalja a felelőséget egyettlen szar döntéséért sem.
Clavigo
Kullanccsal keresztezett patkányarcú dagadt pióca...vagy orbán..Oszt jo napot.
Csizmás Kond
Mostanáig a baloldal azért nyafogott, hogy a nagyobb keresetek után fizessenek nagyobb adót, most hogy megvalósulni látszik azért eszi a nyavalya mert ezt próbálják megvalósítani...vagyis a lényeg a folyamatos nyivákolás.
Eladott Ország
Megkezdődött a szabadrablás, a pénzek erőszakos begyűjtése. Ennek sok köze nincs az olajhoz: ez a csapdába esett vadállat végső pánikja, amikor elkezdi kirágni a lábát a csapdából. Várnak még december 19-ig az ET ülésig aztán, ha Orbánt beledöngölték a talajba, akkor kezdődik idehaza a hadd el hadd! Már csak egy formai dolgot kell meglépnie orbánnak. A MOL neve holnaptól ÁFOR. A-Moll lesz az.Szóval EXTRA SZANKCIÓT VETETT KI OCSMÁNY Vigyor kormánya a MOL-ra. Nem Brüsszel, hanem a geczi szankciózik! Igaz, Brüsszelben is szankciózik a geczi, de mindet aláírta. És akkor utólag konzultál, mit tegyen Brüsszel? Na ez meg duplán közröhej! Tényleg van még egy olyan idióta a Földön aki hisz ennek a hazug, tolvaj szélhámosnak ?! Az ellenzék persze kihagyja ezt a magas labdát, két hónapja nem képes rájönni és visszalapátolni a szart: nem Brüsszel, hanem a geczi szankciózik! Szóval csak pénzbeszedés tőlünk. Szimpla adóemelés a lakosság felé, az ársapka eltörlése után
uploads.disquscdn.com/images/07fbd4e3dab2d96b42caa3dba47f8b3e29b5c3b2265cfce2f7901b20f9e2e9fe.jpg?w=800&h=620
kereső
Vakulj magyar!!! : "Jóllehet papíron légi szállítóeszköz kölcsönzés a főtevékenysége az Air Hungary Szolgáltató Zrt.- nek, a Hvg.hu cikke szerint az október 13-án bejegyzett állami részvénytársasággal komolyabb tervei is lehetnek a kormányzatnak.

A tervekről a lap megkérdezte a Gazdaságfejlesztési Minisztériumot és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, de egyik tárca sem volt hajlandó érdemi információt adni, pedig a jogszabály-tervezetek és az előzmények alapján több lehetséges kormányzati cél is felmerülhet.

Az zrt. létrehozása elsőként egy gazdaságfejlesztési miniszteri (GFM) rendelettervezetében bukkant fel. A kormány honlapjára október 6-án felkerült tervezet a Külgazdasági és Külügyminisztériumot jelöli ki tulajdonosi joggyakorlóként, mindez majd akkor lesz érvényes, ha a tervezetből jogszabály lesz, és hatályba is lép."
nemkati
@Őrnagy: A nagyobb forgalmú benzinkutak üzemeltetőitől. Észrevetted, hogy a szolgáltatást végzők, a kereskedők adóemelései az utóbbi 10-13 évben átszálltak a fogyasztókra? Miközben 0rbán családja és haverjai elképesztő nyereségeit esze ágában sincs extrán megadóztatni?
Aki Én
@Őrnagy: @Csizmás Kond: ha nem értitek a cikket, mit ugattok bele?
Yoda69
@Őrnagy: Te barom, az nem zavar hogy a casinok adomentesen rabolhatjak ki a magyar embereket?
Nessy
Még drágább lesz az üzemanyag! Így is az árnak majd fele agó, ami megy a költségvetésbe, elleőrízetlen osztogatásra! Előre megyünk nem hátra, Európa legszegényebb állama címért!
kereső
@sgl: Külön tetszik, hogy a tolvaj szijjártó a "felelőse" a rendeletben foglaltaknak. Indul az újabb "lélegeztető gép" biznisz, csak most nagyságrendileg magasabb összegben. Mert , ha ez a cég lesz a megvásárlója a reptárenk, akkor az már nem 300 milliárd, hanem annak 5x-6x szorosa összegben. Vigan megyünk tönkre.
Béla333
Ahhoz, hogy el tudják majd lopni a mocskos tolvaj maffiózók, először adó formájában be kell szedni a pénzt.
Ha már az Uniós pénzeket nem tudják ellopni, mivel azok nem jönnek, hát kivetnek adókat, mert ezeknek az a jelszava: "Ha kormányozni az országot nem is, de lopni muszáj!"
simmering73
@KisTehen: Tudjuk. Neked a szar is csokitorta, te megvezetett ökör.
Eladott Ország
@Őrnagy: Minden a vállalatokra kivetett adó, minden ársapka ránk, fogyasztókra hullik vissza, nincs olyan cég aki nem kompenzálná, áthárítanàáa fogyasztókra ezeket a költségeket, mi ugyanúgy szopunk, de a fideszes barmok tapsolnak, hogy jól megszivattuk a multikat. Ennyire nem jön a pénz az EU-tól, muszájak hát hozzányúlni, amihez lehet. Felkészül: a magyar lakosság. Az Orbán rezsim a 13-éves ámokfutása alatt több mint 50 új adót vezetett be! Rohadjanak meg, szinte szarrá adóztattak mindent, és mindenkit! "Az adócsökkentések kormánya"-mondja Orbán, és Varga Mihály! A NAGY LÓSZART! Nem extraprofit adót kellene kivetni, hanem szabályozni, hogy mennyi árrést tehet rátenni a kőolaj beszerzési árára. Bár így lehet azzal szórakozni, hogy miért nincs köze a lakossági benzinárnak a világpiaci árhoz, az Orbán család meg extraporithoz jut, amire nincs extraprofit adó. Nem véletlen, hogy betették az alaptörvénybe a következő passzust: Az apa FÉRFI Mészáros (Orbán) vagyona NŐ.
Ha az ország felvirágoztatásában lennének olyan kreatívak,mint a lopásban az összes nyugati állam mögöttünk kullogna. Szídd fel begyem a sok pénzt. Nincs az a mennyiség amit ne birna felszivni.
uploads.disquscdn.com/images/f7858c7128e76f19565acabae2129f4efba55f5fbca18c98cbc8b973cab10ce7.jpg?w=800&h=1086
Akarsz játszani? ’Vágás’ orosz rulett! Nagy a szar... Világviszonylatban a magyar helyzet fokozódik
uploads.disquscdn.com/images/93a387465738ffaa414ff97fed29decf94fd57df0f671dba0eba473253de02d2.jpg?w=800&h=720
Önök kérték ...
uploads.disquscdn.com/images/fbca1ffe0128007718b798acd024825a55dd7103c97874905bafd0ce6210c70e.jpg?w=800&h=433
Havanagi
@sgl: Ez( a csutkány,mert minden tőle ered) maga az ÖRDÖG.
Yoda69
@Őrnagy: Te idiota barom, most ki azt a szaros pofad, mert omlik belole a gane.
rakitics41
Orbán Viktor és "szakértő kormánya" így ügyködik , munkálkodik azért hogy jövőre az infláció csak 6% körül legyen!Ezt segíti , ahogy Hernádi Zsolttól hallottuk az emelkedő olajár és gázár. A külön adók emelése és az energia árak növekedése segíti az "alacsony inflációt" jövőre is!
NKF
Fletó kiadta a parancsot! Fizessenek a gazdagok!
Namely
@Yoda69: "Te barom, az nem zavar hogy a casinok adomentesen rabolhatjak ki a magyar embereket? "
Szinte látom magam előtt, ahogyan sétálnak a gyanútlan emberek, és egyszer csak fegyveresek rontanak ki a kaszinóból, megnézik, hogy magyarok-e, ha igen, akkor betuszkolják őket a kaszinókba, és játékra kényszerítik őket.

Igen, ez csak így történhet... gyalázat... :(
Namely
Cikkhez: a számok hol vannak konkrétan? Tehát: mennyi céget érint, mekkora profittal rendelkeznek, stb.

Ja, az nem kell a "haláóbánra" bőgéshez :D :D :D

@gina: "Ez a zsiros retek mikor tünik már el, nincs egy jó mesterlövész,?? meddig kárositja ez az elmebeteg vérszivó az országot??? "
Micsoda helyesírás, micsoda intelligencia, micsoda demokráciaszeretet, és micsoda változatosság!
A kommentedért engedd meg, hogy átnyújtsam neked "Az év legdemokratikusabb és legintelligensebb kommentje" díját. :)
Yoda69
@Namely: Nem jol latod. A magyarorszagi casinok evi 25 milliard bevetelt termelnek ami utan nem fizetnek egy filler adot sem. Hol van meg a vilagon olyan hely ahol ennyi bevetelt netto elkonyvelhetnek?
A magyar emberek pedig akik beternek 95%-ban otthagyjak a penzuket, mert ez a nagy atlag a szerencsejatekokban, es ettol mi se vagyunk kivetel. Az persze igaz senki sem kenyszerit senkit se hogy jatszon.
Namely
@Yoda69: én a "rablás" szóra reagáltam és a "magyar emberek" kreténségre.
Yoda69
@Őrnagy: Ennek fuss neki meg1x te baromallat.
gina
@Namely: Jobb lenne ha inkább a "primitiv prosztó dijat osztanád a zsiros tolvaj Napoleonnak," ha már osztogatsz saját magadnak " a fenéknyaló dijat ajánlom ALAVJU felirattal " hahahahaha
surdilloFUJT
@Őrnagy: TE ALJAS SZELLEMI TOPRONGYA A FIDESS SEGGFÉNYEZŐINEK,AZ AGYRÁGÓ BOGÁR ÉHENHALNA A PROSZTÓ FEJEDBEN,AMI AMÚGYIS HÚGYAGYURA VAN ÁTMOSVA!!!NAPIHÜLYE,IDÉTLEN GAZEMBER!!!
mekkelek
@Csizmás Kond: Ez nem annak a megvalósítása és ezt te is tudod jól csak a ferdítés, szervilitás be van nálatok kódolva, és/vagy ezért fizetnek benneteket. Az extra adókat a végfelhasználók, vagyis a lakosság fizetik. A sávos az SZJA jelentené a nagyobb keresetek utáni magasabb adót nem pedig ez.
Csizmás Kond
@mekkelek: ...nálunk ???..nekem és még kiknek...amúgy ismersz vagy csak ez nálad is a te teóriádat használva beépített szervilitás, kód, kereseti lehetőség... ?
na de miért is extraadózol itt velem ?..mert itt én erről nem írtam...vagy bővitened kell a ráfogás határait a bérezésedért ?
mekkelek
@Csizmás Kond: Ahogy elnézem a magad által leírtakat sem tudod értelmezni, bár a ferdítésen nincs is mit, az egyszerűen ferdítés.
Csizmás Kond
@mekkelek: A magam által beírtakat én nem kell elemezzem, inkább te kéne megértsd és nem hülyeségeket vonni le belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.