Katonai tiszteletadás mellett, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót a nemzeti gyásznapon, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján szombaton az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
Fotó: Félárbócon a nemzeti lobogó az Országház előtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 67. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2023. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán

A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

A nemzeti lobogó felvonását a Himnusz, félárbócra eresztését a Szózat hangjai kíséretében a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katonái végezték. A ceremónián közreműködött a központi katonazenekar, a 32. testőr ezred, a Gróf Nádasdy Ferenc huszárosztály és a nemzeti lovas díszegység.

Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (k) jelenlétében katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbócra engedik a nemzeti lobogót az Országház előtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 67. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2023. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Délután a Nemzeti Gyász Emléknapja alkalmából emlékkoncertet tartanak a Szent István Bazilikában. A 17.30-kor kezdődő eseményen közreműködik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Magyar Rádió Énekkara. Műsoron: Ludwig van Beethoven: C-dúr "kismartoni" miséje. A koncert után közös gyertyagyújtás lesz a Bazilika főlépcsőjén.

Az emlékkoncertet az M5 kulturális csatorna 23.35-kor felvételről közvetíti.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Köteles, kólöteles, amit ti '56 kapcsán műveltek az szégyen. Putyin elnökötök kijelentésére nem volt felháborodás részetekről. Így a mai nap sem gyász nektek, hanem örömünnep, h akkor bevonultak a ruszkik.
jáger laszló
Nekem sem ünnep!
Olyan mint a többi szombat!
csak ennyi
barátilag
J.L.
rakitics41
Ahogyan ma viszonyul Orbán az oroszokhoz és azok elnökéhez, azt kell hogy mondjam hogy szerencséje van Orbán Viktornak hogy Kádár Jánosnál sokkal később született, mert ha annyi idős lett volna mint Kádár János akkor lehet ,hogy az 1956 november 4.-e utáni rendszer nem Kádár rendszernek , hanem Orbán rendszernek neveznénk, mert az energia problémáink megoldása mellett a hatalom megszilárdítása érdekében ő fordult volna már november 3-.án a Moszkvához segítségért.Az idő eltolódása jól jött a mi Viktorunknak!
Béla333
Álszent mocskok! Az akkori megszálló oroszokkal most paroláznak, a háborús bűnös Putyint szolgálják, '56-os forradalmat fasiszta eseménynek nevező oroszoknak kezet csókolnak?!
Szemét hazaáruló, hazug maffiózók!
justhpeter
Újra megjelent a Mickey egér házmester.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.