Tucker Carlson szélsőjobboldali amerikai sztárújságíró Fox Newstól való kirúgását engedély nélkül megszervezett, 2021-es magyarországi haknijának és Orbán Viktor reklámozásának is köszönheti.

Túltolta Orbán hájpolását, kirúgták az összeesküvés elméletei miatt népszerű tévést

Carlson és Orbán budapesti beszélgetése. Forrás: Fox News

Brian Stelter, a New York Times és a CNN ismert riportere és médiatudósítója új könyvében azt írja, hogy főnökei már évekkel az idén áprilisi kirúgása előtt ki voltak bukva Tuckerre. Egy név nélkül nyilatkozó Fox-csúcsvezető szerint Carlson „tudatosan okozott kárt” a csatornának, amikor 2021-ben több napra Budapestre költöztette a „Tucker Carlson Tonight” című műsorát – idézi a 444.

A Budapesten töltött hét egy, a könyv által “barátságos cseverészés”-nek minősített Orbán-interjúban csúcsosodott ki. Ennek során Carlson bevándorlóellenes, nacionalista hozzáállása miatt dicsőítette a magyar miniszterelnököt. A Fox vezetői korábban is észlelték, hogy Carlson önkényuralmi rendszerekkel kokettál, ezért ez az engedély nélkül leszervezett útja lehetett az utolsó csepp a pohárban.

A Budapestről sugárzott egyhetes adásfolyam a frissen megjelent könyv szerint nem volt más, mint “Orbán Viktor egyre autokratikusabb és patriarchálisabb országának felhabosított országreklámja.”

Stelter informátorai szerint a Fox egyik felső vezetője “zabolázta meg” a sztárműsorvezetőt, ezért az élő sztárfelszólalónak beharangozott Tucker Carlson végül csak videóüzenetben köszöntötte az idén Budapesten rendezett, CPAC nevű amerikai szélsőjobbos-populista rendezvény résztvevőit.

Carlsont nézettsége miatt végül azután rúgták ki 2023 elején, hogy az általa terjesztett hazugságok miatt a tévécsatorna kénytelen volt peren kívül 787 millió dollárt fizetni a Dominion Voting Systems nevű szavazógépgyártó cégnek. Őket vádolta azzal Carlson, hogy elcsalták az elnökválasztást. A per előkészítő tárgyalásai során Carlson olyan, foxos kollégáival váltott privát szöveges üzenetei kerültek elő, amelyekből kiderült, hogy a műsorvezető abszolúte tudta, Trump választási csalási vádjai hazug összeesküvés-elméletek, mégis terjesztette azokat műsorában.

Forrás: 444
Fotó: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Aki egy tetves tolvaj cigánnyal szüri össze a levet ez vár rá,,, már mindenhol mellözik ezt a ripacs magyart... ugyan nem is magyar a zsiros disznó
csak úgy....
ezt érdemes megnézni, fidesz aljasságok töményen! VALÓTLANUL: Fekete kampányok az Orbán-rendszerben www.youtube.com/watch?v=ego4aQLZKlQ
koszpeko
@durbincs: már megin előkaparták ? a köztudott gyöngeelméjűt ?
@durbincs: maga csak lekulászta ezt az ótvaros @shikari: nevű repedtessarkút ?
namihami
Fox News helyett Hír Tv? (Köz)pénz nem akadály!
balos
@koszpeko: Ne má!Nemtudtad,hogy a nem váltó apja szoptatta,mert az anyja madam lett a panomtikumban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok