Orbán Viktor és Toroczkai László csúsztatásokkal és nettó hazudozással tarkított beszélgetésétől zengett hétfőn a parlament.

Orbán kedvenc ellenzékijétől kapott gyomrost teljesen váratlanul

Varga Judit kéjesen hallgatja főnöke hazugságát. Forrás: Youtube

A Mi Hazánk elnöke és frakcióvezetője azt kérdezte a fideszes miniszterelnöktől, hogy Magyarország miért nem támogatta az ENSZ gázai tűzszünetre felszólító határozatát – idézi a Telex.

Toroczkai szerint a máskor (Putyint támogató szituációkban – a szerk.)„harcosan békepárti” fideszes kormány most szemet huny több ezer lemészárolt gázai gyermek sorsa felett.

Hogyan tud így tükörbe nézni?

– kérdezte.

Orbán a válasza stílusával valószínűleg szavazói számára óhajtotta jelezni, hogy a Fidesz minden látszat ellenére nem a Mi Hazánk koalíciós partnere.

Amit önök javasolnak, az a magyar emberek érdeke, a magyar túszok ellen lett volna. (...) A külpolitika bonyolult terület. Akkor merészkedjenek oda, hogyha értik, hogy mit beszélnek.

Orbán szerint Magyarország indítványozta az ENSZ-ben, hogy írják bele a határozatba, hogy a túszokat haladéktalanul szabadon kell engedni, de erre nem voltak hajlandók. Orbán tehát egy Kanada által beadott és elutasított módosító indítványról hazudta azt a parlamentben, hogy azt a fideszes külügy – az ő szavaival Magyarország – nyújtotta volna be.

Hogy szavazhattunk volna meg egy határozatot, miközben magyar túszok vannak ott, és nem hajlandóak ezt betenni abba a határozatba?

– folytatta Orbán, és azzal vádolva a Mi Hazánkot, hogy a magyar emberek érdekével ellentétes a javaslatuk, mármint az ENSZ határozatának támogatása.

Az ENSZ határozatának szövege azonnali humanitárius tűzszünetre, a segélyek beengedésére és az illegálisan fogva tartott civilek szabadon bocsátására szólította fel a feleket. A Jordánia által benyújtott határozatot október 27-én nagy többséggel fogadta el az ENSZ közgyűlése.

A határozatot 120 ország támogatta, 14 ellenezte és 45 tartózkodott. Az ellenzők között volt Magyarország mellett az Egyesült Államok, Csehország, Ausztria és Horvátország is, nem maradtunk tehát egyedül, de túl sokan sem voltak, akik ilyen határozottan kiálltak Izrael mellett.

A több nyelven is elérhető, A/ES-10/L.25 számú határozat szó szerint valóban nem szólít fel a túszok szabadon engedésére, de a 7-es pont így szól:

A határozat felszólít az összes illegálisan fogva tartott civil azonnali és feltétel nélküli szabadon bocsátására, követeli a biztonságukat, épségüket és emberi bánásmódot a nemzetközi joggal összhangban.

Orbán Viktor ehhez képest a parlamentben bár nem mondta ki, de azt sugallta, hogy a határozat nem szólítja fel a Hamászt a túszok – köztük négy magyar állampolgár – szabadon bocsátására, és ezt vágta Toroczkai László fejéhez is.

Forrás: Telex, UNdocs.org
Fotó: Youtube

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...a tököm van tele ezzel a sok magyar meg mindenféle gázába szorult náció miatt. Az hogy valakinek több állampolgársága van még nem jelenti azt hogy része egy nemzetnek és kötelessége kéne legyen annak az országnak hogy őt mentegesse...
Eladott Ország
Szinjáték egy rendőr vamzertől, a fidesz szatelli pártjától. A két rendőrspicli-beszervezett szarzsák ruszkibérenc, a különbség csak 16 év, de amúgy szemernyi különbség sincs. Balra a "Győri" fn: BM III/III-4 hálózati személy. A másik fedőneve is ki fog derülni! Tóth Laci a második képen irányította a 2006-os szemkilövőket!
twitter.com/SzabadonMagyar/status/1703061933987901504/photo/2
NKF
Na,hagyjuk már a telex.hu-t meg a többi seggfejet!
rakitics41
Szóval mind a ketten hazudnak?Akkor van különbség akét politikus politizálása között?Mindegyik félrevezeti a társadalmat, mert nem a valóságot mondják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.