Orbán Viktor miniszterelnök szerint a jövő júniusi EP-választás egyik tétje szerinte az lesz, hogy sikerül-e Brüsszelben olyan változást elérni, hogy megszűnjön a menekülteket ránk kényszerítő politikai felfogás. Állítása szerint ebben a harcban nagy segítség lesz neki a nemzeti konzultáció.

A kormányfő szerint az előttünk álló hónapok legnagyobb küzdelme, valamint az EP-választások egyik tétje, hogy a rossz migrációs politikát leváltsák, ám, ha az emberek a nemzeti konzultáción bizalmat szavaznak a kormánynak, akkor Orbán azt mondta, ki tudnak tartani.

"Ez nem a pályát tévesztett filozófusok félórája" – mondta Orbán a Kossuthon, de azért mindenkinek jól a szájába rágta, hogy mi a célja az újabb milliárdos nemzeti konzultációnak

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad Törőcsik Zsolt műsorvezetőnek (j) a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2023. november 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A nemzeti konzultáció célja az egység

- jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor azt mondta: a hatalom és az állam közösségi életének lényege a közös cselekvés képessége, hogy a legfontosabb kérdésekben egységes vélemények jöjjenek létre, és a kialakult vélemények tükrében, azoknak megfelelő módon, közös cselekvés történjen.

A népszavazás, a parlamenti választás, a nemzeti konzultáció mind a közös cselekvés képességét adja, illetve erősíti meg Magyarországnak – tette hozzá a kormányfő.

Ez nem a pályát tévesztett filozófusok félórája. Ezért nem akarok filozófiai fejtegetésekbe bocsátkozni, de a hatalom meg egy állam közösségi életének a lényege, az a közös cselekvés képessége

– jelentette ki Orbán.

Ma háború és békétlenség van Európában, ráadásul a világ nagy gazdasági blokkjainak versenyfutásában lemaradunk. – Nem ezért hoztuk létre az Európai Uniót – mondta Orbán, aki szerint rendre rossz döntések születnek, akár Ukrajna uniós tagságáról, akár a háborúhoz való viszonyról van szó.

Az a vezetés, amelyik ma Brüsszelben van, az egy globalista elit megbízását teljesíti. Ők nem a mi embereink

– mondta a kormányfő.

Forrás: 24.hu, Klubrádió, MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Maccska: Lehetetlen eldönteni, hogy ennyire buta vagy, vagy ennyire aljas hazaáruló.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@Maccska: Lehetetlen eldönteni, hogy ennyire buta vagy, vagy ennyire aljas hazaáruló.
Qqberci
@Maccska: Mi van, cicus, kaptál prémium-Whiskast?...
justhpeter
@Qqberci: Még a prémium Whiskas sem tudta helyretenni a "cicus" agyi elváltozásait.
jáger laszló
Már októberben 9,9% lett az infláció
Decemberben várhatóan 8%alá csökken
Ennyi a nagy gazdasági győzelemhez!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Clavigo
@Maccska: Neked szól ez a süket,idióta retek duma...neked szól a fitymasz propaganda
justhpeter
"Nem ezért hoztuk létre az Európai Uniót – mondta Orbán"
Te szerencsétlen bazári majom, te nem hoztál létre a tolvaj rendszereden kívül semmit. Az Unióba téged csak befogadtak, mert azt hitték felnőtt korodra leszoktál a folyamatos lopkodásról. Ám a hazudozás és a lopkodás fogságából már sosem fogsz szabadulni, így könnyen reménykedhetünk egy igazi rendszerváltásban, amikor is eltűnik a fideSS, a kdnp, a NER és az egész kleptokrata-nemzeti -keresztény csürhe az összes támogatóikkal együtt.
Szerencsére már nincs sok időd, hiszen az ostoba felvett hiteleid kamatai lassan felemésztik az unortodox berendezkedéseteket.
simmering73
@Maccska: Te milyen fajta vagy, szőrcsimbók?
gina
Értjük mi a célod: Lopni, csalni, hazudni tovább te tetves román senki

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.