A nő azt mondta, orvosnál is voltak a babával, mert alig gyarapodott a súlya.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: azt tudod dade,hogy a porontyok még szopnak, mint te - és nem ehetnek burgonyát!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@KisTehen: mert ti mint jó emberek többen is elfértek és neked még arra is fussa naponta,hogy a betevö fidesz krumpliról gondoskodj!
csak úgy....
@KisTehen: azt tudod dade,hogy a porontyok még szopnak, mint te - és nem ehetnek burgonyát!?
simmering73
@KisTehen: Ti hányan vagytok az istállóban?
Clavigo
@Shikari: Ezek a tesóid.,,buckalakó ?
percsi
@csak úgy...: Én is így jártam, éjjel-nappal 2 óránként szoptattam a gyermekem, mégsem gyarapodott. Mindig éhes volt a lelkem, elég nagy súllyal született 4,2 kg. Már a korházban kiharcolta, hogy elsőnek őt hozzák be a korterembe, mert idő előtt riasztotta a többit is.
Akkoriban, most nem tudom hogyan van, az első évben sűrűn kellett vinni a babákat védőnénihez. Minden alkalommal lemérték őket, mivel nem gyarapodott a súlya, próbaszoptatás volt. A mennyiség nagyjából meg volt, de kiderült, hogy nem tápláló a tejem. Minden étkezésnél az anyatejet pótolni kellett bébi tápszerrel.

A nő azt mondta, orvosnál is voltak a babával, mert alig gyarapodott a súlya.
Ha ez így van, akkor az orvos hibát követett el, mert tudja, hogy ez nem normális, mégsem tette a dolgát. Ha az anyatej megfelelő, akkor a gyermeket vizsgálatokra kellett volna beutalni.
SÍva
@percsi: Nem akarok ilyet mondani de ne keverjük ebbe bele az orvost és a védőnőt! Tudod Te, hogy vannak olyan részek ahová a védőnő sem mer bemenni? Gondolod, hogy a szerencsétlen gyereket (amiért ebbe a közegbe született) olyan gondosan vitték orvoshoz és a védőnőhöz? Egyik sem merte volna megkockáztatni, hogy ha valami történik a gyerekkel őket vegyék elő mert hidd el ők lesznek büntetve nem az aki felelőtlenűl világrahozta a babát és nem törődött vele! Az anya majd a többi gyerekre való tekintettel kap egy felfüggesztettet meg eltiltják a közügyektől! Egyébként hány éves lehet? 20?
percsi
@SÍva:Persze vannak olyan részek, ahová még a rendörök sem mernek bemenni.
De azt sem lehet általánosítani, hogy ha sokan laknak egy lakásban, szegények és cigányok, akkor biztos éheztették a gyereket. Egyébként 19 éves az édesanya.
Hallottunk a "fényevő" esetről, jómódú magyar házaspár egy bolond természetgyógyászra hallgatva halálra éheztette a gyermeküket. A szülők nem voltak fényevők!

A gyereket elvitték orvoshoz, a szomszédos településre, mert helyi orvosi rendelő van (a weboldal szerint), de gyermekorvosi rendelő nincs, pedig van iskola és óvoda is.

A tarnazsadányi tragédiáról azt nyilatkozta a nagymama:
"Jövő héten kellett volna mennünk a kórházba kivizsgálásra, volt időpont. - mondta el a család, akik azt mondták jártak orvosnál a gyerekkel és több féle tápszerrel is próbálták etetni, mégsem hízott.", hogy a kicsi súlya alig gyarapodott a születése óta, ezért orvoshoz is vitték.”

A védőnőnek és a háziorvosnak is kötelessége jelenteni a hatóságoknak. “Amennyiben valamilyen betegség áll fenn, akkor minél hamarabb meg kell próbálni kideríteni, hogy mi az.

Az RTL Híradó elérte a tarnazsadányi védőnőt, aki azt mondta, hogy a felettesei beleegyezése nélkül nem nyilatkozik. Miért nem nyilatkozik?
Azért, mert ha a szülők nem vitték orvoshoz vagy védőnőhöz a gyereket, vagy nem mert a védőnő bemenni a faluba, jelenteniük kellett volna, hogy nem vitték a kötelező vizsgálatra, nem kapta meg a kötelező oltásokat a gyermek. Négy hónapos koráig 4 oltást kellett kapnia, havonta egyet.
Ha pedig valóban elvitték az orvoshoz, akkor meg azért nem bújhatnak ki a felelősség alól.

A rendőrség emberölés miatt nyomoz, egy ügyvéd szerint elképzelhető, hogy a szülőkön kívül más is felelős lehet.
SÍva
@percsi: Én megértem a felvetéseidet de az igazságot valójában egyikünk sem tudja és kétlem, hogy a hatóság azt teljes részleteiben ki tudná deríteni! Egyébként kinek a felelőssége az szerinted, ha ennyien élnek egyrakáson? Talán a társadalomé? Megnéztem a riportot kiderült amelyből kiderült, hogy tizenketten élnek a lakásban amelyből öt még gyermek. Tehát hét felnőtt van aki gondolom dolgozik ez által pénzt keres, rendet tarthatna a lakás környezetében és (!!!) felfigyelhetett volna már rá, hogy az egy hónapos gyerek nem fejlődik korának megfelelően. Ha másból nem a korábban született gyerekeknél szerezhettek tapasztalatot! Egyébként mint írod 19 éves az anya és még van két másik gyereke is! Elkeserítő gondolat, hogy ilyen fiatalon ilyen körülmények közé vállalt gyereket, vagy hibáztassuk a "nem megfelelő" oktatást? Hol van a fiatal anya szüleinek felelőssége amiért megengedték, hogy tizenöt évesen gyereket vállaljon? Miért nem tartanak a megfelelő fogamzásgátlásról ezeknek a gyerekeknek mindenre kiterjedő oktatást? Nem védem az orvost és a védőnőt de van még itt valami más is!
percsi
@SÍva: A hatóság azt teljes részleteiben ki tudja deríteni, ha akarja!
Pl. 1-2-3-4 hónap oltási kiskönyv. Biztos voltál már orvosnál, amikor megjelensz, dokumentálni kell, pláne kicsi gyermeknél, amikor kötelező a mérés és az oltás. Ha nem kapja meg a szülő gondatlansága miatt, akkor kemény büntetést rónak ki a szülőre, és ha utána sem viszi oltásra, elveszik a gyereket!
Mindegy, hogy cigány, mindegy, hogy 12-n laktak egy házban, mindegy, hogy 5 gyermek volt közöttük és 19 évesen 3 gyermeke volt az édesanyának, nem e miatt halt meg a gyermek!
Persze felelősség terheli a családot is, mert én és általában minden szülő további orvosi vizsgálatot kiköveteltem volna. Szerintem ők is, ezért volt időpont a korházi vizsgálatokra.
De vajon miért nem sürgősségi, azonnal be kellett volna vinni a gyermeket, ilyen esetben nem adható több hetes időpont.

Gyermekorvos szerint:
A riportban megszólalt dr. Simkó Róbert miskolci házi gyermekorvos is. Kifejtette, hogy átlagosan az első hónapban mintegy 500, az első fél évben pedig 600 grammos gyarapodás az elvárt a csecsemőknél. Ha ettől jelentősen elmarad egy kisbaba, annak okát feltétlenül vizsgálni kell. A háttérben valamilyen betegség, illetve a gyermek elhanyagolása is állhat. Utóbbi esetet mind a védőnőnek, mind a háziorvosnak kötelessége jelenteni az illetékes hatóságok felé.
www.hazipatika.com/eletmod/veszelyben/cikkek/alultaplalt-volt-meghalt-egy-5-honapos-baba

Sajnos a mai egészségügy elfogadhatatlan. Emberek halnak meg mert nincs vagy túlterhelt az orvos!
SÍva
@percsi: Tudom, hogyan zajlik a dolog vagy hogyan kellene. Nem is vitatkozni akarok de akkor is azt mondom, hogy nem első sorban más a hibás. Szerintem az adatot viszont elírtad mert az első félévben legalább 6000 gramm súlygyarapodás az egészséges.
DR PRÉDlKÁTOR
Tápszert csakis GYERMEKORVOS írhat fel.

Tehát a kiscsaládból valakinek mindig el kellett mennie az orvoshoz receptet kérni.

Így az orvos lesz a felelős?

Egyébként jó íze van a tápszernek.

Lehet, hogy megették, megitták a kisbaba elől???
percsi
@SÍva: Kimásoltam az oldalról, az orvos szerintem havi gyarapodást említett, 1-ső hó 500 g, következő 5 hónapban havi 600 g gyarapodás az elvárt a csecsemőknél.
Én sem akarok vitatkozni, de szerintem ebben az esetben nagyon is sok múlott máson is. Ha biztosítva van-volt az eü. dolgozó, akkor a közbenjárásával igen is megelőzhető lett volna a gyermek halála.
A hatóságnak kötelező megvédenie a gyermekeket, még a szülőktől is. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy „csak” más a hibás.
Évről-évre több a szegény család, nem csak cigányok laknak mostoha körülmények között, ez nem azt jelenti, hogy éheztetik a gyermeküket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.