Itt a júliust követő második hullám.

Kijöttek a számok: ennyi tanár mondott fel az iskolakezdés ótaMTI/Rosta Tibor

A státusztörvény bevezetése óta július második felében és szeptemberben indultak felmondási hullámok a tanárok körében. A G7 információi szerint ez idő alatt mintegy 2500-an mondtak fel a tankerületeknél. A forbes.hu szemléje szerint azt már csak 2024-ben fogjuk látni, hogy idén folytatódik-e a felmondások drasztikus növekedésének éves trendje.

Mindenesetre a portál adatai szerint 2021-ben országosan összesen 3738 fő, 2022-ben pedig 5316 fő távozott a tankerületekből.

Ez hatalmas, 40 százalékos növekedést jelent. Az idén július második felére és a szeptemberre vonatkozó durván 2500-as szám így jelentősnek tűnik, hiszen másfél hónap alatt durván annyian mondtak fel, mint a tavalyi év fele, és a tavaly előtti háromnegyede.

Ugyanakkor a magyar pedagógusok összlétszáma a 2022/23-as tanévben a KSH adatai alapján mintegy 140 ezer fő volt – így ehhez mérve valóban 1–1,5 százalékos az arány.

Forrás: Forbes.hu, g7.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Kevesebb tanuló,kevesebb iskola,kevesebb tanár szükségeltetik!!
Gondolom én!!??
Rosszul gondolom!!!??
csak kérdezem.
barátilag
J.L.
lusta
Játék a számokkal. Az 1% is óriási, hiszen a diák, ez már még a narancsködösöknek is látható, nem kapja meg a megfelelő oktatást.
csak úgy....
setétségben nyönek föl a kis ártatlanok, örülnek is a kuka fideszes szülök,mert szar vóna ám ha az alma messzire potyogna a fájától..., csak így tovább 0rbán.
nagyon helyes,hogy a kultuszminisztériumot bekebelezte a belügy, így egy csomó pézt tudtok spórolni a kis taknyosokon, - na meg a rendörök-pedagógusok kollégák lettek,igaz a butuska rendör kicsit jobban van fizetve, de majd ha jönnek a brüsszeli pénzek...
csak úgy....
@Philip Marlowe: te kis naív butuska,te még hiszel a fideszes statisztikáknak? :)
"567 800 forint volt a bruttó átlagkereset - KSH" - még ezen sem gondolkodtál el?
-persze te és a gondolkodás,te csak egy fidesz papagáj...
ómió
Elindult egy "efftársi öntisztulás"!? Végre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.