Az Audi Hungária vállalatvezetése szerint „az ilyen cselekedetek összeegyeztethetetlenek vállalatunk és közösségünk értékeivel”.

Kirúgta az Audi a két korrupt szakszervezeti vezetőt

Összesen közel hétszázmilliót loptak el, kettecskén. Forrás: Pixabay

Múlt csütörtökön az Audi Hungária Független Szakszervezet rendkívüli bizalmi értekezletet hívott össze, ahol az összesen 600 millió forintos sikkasztással gyanúsított két elnökségi tagot hivatalosan is kizárták a soraikból. A megmaradt hét elnökségi tag lemondott – írja a Telex.

A vállalat nem érintett a botrányban, a szakszervezet tőlük független, a szakszervezeti tisztségviselők ugyanakkor munkavállalóik. Audi vállalatvezetése szerint előbb a szakszervezeti elnökség számolt be két volt tagjuk kizárásáról, majd a megyei ügyészség is hivatalos tájékoztatást adott az ügyről.

„Ezek alapján az Audi Hungaria megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben” – tehát a két volt szakszervezeti vezetőt elbocsátották.

Egyiküket azzal gyanúsítják, hogy 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett. A gazdasági társaság a létrehozása utáni két év alatt 536 892 500 forint értékben állított ki fiktív számlákat a szakszervezetnek, valós tevékenység nélkül. A számlákat saját maga fizette ki önmagának.

A másik elnökségi tag 60 397 338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot online szerencsejátékra költötte.

Forrás: Telex
Fotó: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.