Kérdéses volt, hogy mi lesz az embercsempészek által a déli határnál hátrahagyott járművekkel, aztán kijött egy kormányrendelet.

Orbán Viktor döntött: ez lesz az embercsempészek járműveivelMTI/Rosta Tibor

Egy csütörtöktől hatályos kormányrendeletnek köszönhetően elkezdődhet az embercsempészek által a déli határnál hátrahagyott járművek elszállítása – jelentette be Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő Mórahalmon.

A politikus a Mórahalom közelében, három autóroncs mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, embercsempész-hálózatok szakosodtak arra, hogy a Szerbia felől illegálisan magyar területre lépő migránsokat továbbszállítsák Nyugat-Európa felé.

Gyakran előfordul, hogy a határvédelmi szervek fellépése miatt a csempészek menekülni próbálnak, és hátrahagyják a migránsok szállítására szolgáló járműveket. Ezek a gépkocsik, amellett, hogy sokszor balesetveszélyt jelentenek az utak mentén, a környezetet is károsítják a termőföldeken és az erdőkben, és rontják az itt élők biztonságérzetét – közölte a politikus.

Mihálffy Béla elmondta, egy héttel ezelőtt nyílt levélben fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a helyzet megoldása érdekében. A kérés meghallgatásra talált, a kormány pedig rendeletet alkotott, így elkezdődhet a járművek elszállítása – tette hozzá.

A közterület-felügyelők és a mezőőrök jelzései alapján megtalált autókon a hivatal munkatársai értesítést helyeznek el, majd négy nap múlva elszállítják azokat. Az elszállított járművek alvázszámát közzéteszik a kormányhivatal honlapján. Ha három hónapon belül nem jelentkezik érte tulajdonosuk, az autókat értékesíthetik. Az ezért befolyt összeget pedig – a szállítási és tárolási költség levonása után – az értékesítést követő kilenc hónapon belül a tulajdonos kaphatja meg – ismertette a rendelet részleteit a főispán.

Hozzátette: ezekben az ügyekben az érintett Bács-Kiskun vármegyei településeken is a Csongrád-Csanád vármegyei kormányhivatal jár el.

Salgó László, miközben elhelyezte az egyik autóroncson az értesítést, elmondta, csütörtöktől a kormányhivatal munkatársai megkezdik a munkát, és minden települést megtisztítanak az embercsempészek által hátrahagyott járművektől.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Tipikus miniszterálnoki döntési szint...
Qqberci
Tipikus miniszterálnoki döntési szint...
jáger laszló
Isteni szikra...
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
arról miért nem regélt valami nagyot,hogy az örzö szemei ellenére a szabadon eresztett embercsempészek már megint melóznak!? :) 0rbán - ha mozog a szája ,akkor rögvest hazudik.
Nessy
Most legalább a kibelezett autóroncsokat nem kell messzire vinni, mint eddig, hanem "embercsempész autó" felkiáltással csak a telekülés végéig.
izéke
@Shikari: lattad milyen állapotban vannak azok a roncsok? Aki otthagyta mar rég lemondott róla,hisz egy fuvarral keres 5 autóra valót, csak a szemetet hagyják ott,nem sportautóval csempésznek.
Dr. Proktor
Jajj, én olyan gyanakvó vagyok!
Most is csak gyanakszom, hogy azok viszik most el akik odavitték...
Nem feltételezem az embercsempészekről hogy hülyék és otthagynak értéktárgyat és nem hiszem el a kurmánytól hogy nem tesz meg mindent a látszatért, főként hogy most nincs hol leadni a leselejtezett gépjárműveket - hála a MOHU áldásos tevékenységhiányának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.