Orbán Viktor aláírta azt a rendeletet, ami a déli határnál hátrahagyott járművekről szól.

Orbán Viktor kíméletlen rendeletet hozott: az embercsempészeket érinti

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A csütörtöktől hatályos rendelet az alábbi településeket érinti: Ásotthalom, Bácsborsód, Bácsszentgyörgy, Balástya, Bordány, Csikéria, Domaszék, Forráskút, Gara, Hercegszántó, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kübekháza, Kunbaja, Madaras, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa, Szeged, Tiszasziget, Tompa, Újszentiván, Üllés, Zákányszék és Zsombó. E települések esetében az el nem kerített magánterület közterületnek számít

- számol be a 24.hu.

A járművön elhelyezett értesítés után négy nappal a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal elviteti azt a járművet, amelyen nincs hatósági jelzés (rendszám), nem felel meg a gépkocsi fogalmának, valószínűsíthetően embercsempészéshez használtak.

A rendelet szerint a kormányhivatal a jármű alvázszámát közzéteszi honlapján, ha a tulajdonos/üzembentartó három hónapon belül nem jelentkezik érte, gondoskodik az árverés útján történő értékesítésről vagy más módon történő hasznosításról. Ha a jármű tulajdonosa az értékesítést követő kilenc hónapon belül jelentkezik, neki az elszállítás, a tárolás költségeivel csökkentett árat ki kell fizetni. Egyébként a pénz a központi költségvetésbe kerül.

Sem a kiégett, sem az otthagyott, kifosztott, vagy épp szeméttel teli autó nem ritka látvány mifelénk

– mondta néhány hete a 24.hu-nak Ásotthalom polgármestere. Papp Renáta szerint gyakran azért van tűz a környékükön, mert elterelésként gyújtanak fel egy autót. A csempészek többnyire lopott vagy bérelt kocsikkal közlekednek. Azokat esetleges elfogásuk után hátrahagyják. Amelyik nem beazonosítható, az ott rohad. A polgármester a riportban úgy becsülte, csak náluk csaknem harminc gazdátlan autóroncs hever.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@KisTehen: Ne röhögtess már "okoska"!!! M.o-n készült rendelet, amit M.o-n kell betartani! Aztán meséld el már 1-2 mondatban, hogy a csempészek hátrahagyott kocsijának az "elkobzása" milyen befolyással van a jogállamiságra?
Yoda69
Ezen most jót röhögtem. Ezzel aztán nagyon bünteti az embercsempeszeket, akiket Orbán engedett szabadon. A csempeszek lopott kocsival dolgoznak.
nemkati
"az el nem kerített magánterület közterületnek számít" - na ez érdekes.
Ami a tiéd, az az enyém. Ami az enyém, ahhoz neked semmi közöd.
Eladott Ország
..."az el nem kerített magánterület közterületnek számít..." Miért? Azt is megvetted közpénzből idióta geci! Már lassan az egész országot a nevedre és a haverjaidra írattad, hogy száradjon rád a bőr, te bűnöző, hazaáruló, politikai prostituált rohadék!
Béla333
Kíméletlen az embercsempészekkel? Miután kiengedték az összeset a börtönből?
Hülye ez az újságíró!!!
jáger laszló
A csempészek halálra röhögik magukat!!
csak ennyi barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.