A belügyminiszter által jegyzett szerda esti rendelet csütörtökön már hatályba is lépett.

Pintér Sándor egyik napról a másikra háromszorosára emelte a gyógyszertárban kevert gyógyszerek készítésének díját

Pintér Sándor belügyminiszter érkezik az október 23. alkalmából rendezett ünnepségre a Belügyminisztérium Márványaulájába. Illusztráció: MTI/Kovács Tamás 

Egy szerda este megjelent kormányrendelet háromszorosára emelte az úgynevezett magisztrális gyógyszerek, azaz a gyógyszertárban helyben kikevert készítmények készítési díját – vette észre a Telex. A Pintér Sándor belügyminiszter mint egészségügyért felelős kormánytag által jegyzett 47/2023. (XI. 15.) BM rendelet értelmében az új díjszabás már november 16. csütörtöktől érvényes.

Azaz, Pintér szó szerint egyik napról a másikra triplázta meg az érintett gyógyszerek elkészítésének árát.

A Telex felidézi, az elmúlt napokban nagy vitát kavart a szakmában, hogy egy orvos-influenszer arról beszélt: több gyógyszerész anyagi okokból megtagadta az általa felírt, helyben elkészítendő gyógyszer elkészítését, miközben erre nem is lenne jogi lehetőségük – ez utóbbit a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) is megerősítette neki. Az elkészítés megtagadása mögötti anyagi ok, hogy a szükséges alapanyagok nincsenek készleten, a beszerzésük költséges, és mivel csak nagyobb kiszerelésben érhetők el, miközben ritkán van rájuk szükség, nagyrészt rajtuk marad, ami jelentős veszteséget jelent.

Az Indexen egyébként csütörtök reggel megjelent egy cikk a témában, mely még a rendelet előtti állapotról szól. Ebben a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Hankó Zoltán többek között arról is beszél, hogy a magisztrális gyógyszerek díja több mint húsz éve változatlan, de „a díj korrekciójáról a kamara két évvel ezelőtt megállapodott a jogalkotóval, bevezetésére a közeli napokban kerülhet sor”.

Forrás: Telex

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Miért gond ez? Hiszen az Orbán kormány egészségügyi gondoskodásának köszönhetően, az emberek állapota olyan hatalmasat javult, hogy szinte már nem is szorulnak rá a gyógyszertárak szolgáltatásaira!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Majd az otthoni pálinkafőzés mintájára jön a kisüsti gyógyszer,vajákos képzés,keverd otthon tanfolyam,sárkányfűárus stb...
Eladott Ország
@izéke: ma, 05:35 ♦ Tenkes kapitánya: „A fürdőmester – fűben, fában, földben, vízben van az orvosság. A gyógyító forrás és a nemes iszap milyen csodákat művel a mindennapi kemény munkában megfáradt testtel. Szinte érzem, hogy kihúzza a csontjaimból a fájást”
wellboo.hu/wp-content/uploads/2019/10/tenkes-1.jpg
Eladott Ország
Egyszerűen felfoghatatlan, milyen hely ez a Magyarország ?! Egy olyan Patyomkin országban élünk, ahol a NER családtagok, politikusok, oligarchák és kegyencek dőzsölnek, miközben az őket fenntartó szavazóbázis meg nyomorog. Győzelem győzelem hátán meg "Ausztria felé" hasítás van elvtársak, életszínvonalban, minőségben, mindenben. Ma még csak a másik faluba kell menni, holnap már másik megyébe. A betedségek nagy része magától is meggyógyul. Ezért sikeresek a kuruzslók. Forgathatod a szennyest szőkítő Sanya jobbra-balra, az akkor is bűzleni fog. Kell egy levelet írni a várispánnak, főispánnak meg a mikulásnak a vármegyeházára , vagy papot kellene hívni, az ima mindig segít, vagy a piócás ember!
uploads.disquscdn.com/images/04530672ef2089baa2dfb5fae8415844fe6b4f076c3511312f58f0b3718c4b91.jpg?w=800&h=640
levarosbukta
Vettem észre! Másféldeci keverős löttyért 13.000 Ft-ot kértek.
Cherry
Ennek a beteg pedofil baromnak már régen a temetöben lenne a helye, de ami késik nem múlik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok