Az eset nem az egyetlen, Kiskunhalason bukkantak fel a hamis pénzek.

Fillérekből vett hamis 50 euróst, azzal fizetett a boltban – Szökésben lévő csalót keresnek a rendőrök

Kép: Police.hu

Egy csalónak sikerült hamis 50 euróssal fizetnie egy kiskunhalasi boltban – derül ki a police.hu híréből. Az elkövetőt még keresik.

Tudomásunk szerint több ilyen 50 euróst rendeltek az interneten, azt még nem lehet tudni, milyen célból. Eddig csak két olyan eset jutott a tudomásunkra, amikor ilyennel fizettek

– nyilatkozta erről Lázár Ferenc Péter főtörzsőrmester, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozója. A másik ügy, amit említett, november 1-jén történt: az első után egy második vevő is hamis pénzzel próbált fizetni ugyanott, ugyanannál a boltosnál.

A pénztáros hívta a rendőröket, akik kihallgatták a vevőt. Állítólag nem tudta, hogy hamis a pénz, a nyomozókat pedig elvezette ahhoz, aki boltba küldte őt az 50 euróssal. A lánc egy harmadik férfivel ért véget, aki elismerte, hogy adott játékpénzt ismerősének, de hozzátette, nem azért, hogy az vásárolni próbáljon vele. Nagy János alezredes, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője erről azt mondta:

Ezeket a kellékpénzeket bárki megvásárolhatja az interneten néhány száz forintért. Filmforgatáshoz vagy társasjátékoknál szokták használni. Ha valaki birtokolja, még nem követ el bűncselekményt, de ha megpróbál vásárolni vele, akkor már pénzhamisítás bűntettét követi el.

Forrás: Police.hu
Fotó: Police.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Aki ezt beveszi az + is érdemli!!
A hülyeség határtalan!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@jáger laszló: a vidéki magyarok jelentős része életében nem fogott a kezében eurót,pláne nem ötvenest,nem tudják melyik a hamis,ahogy te sem tudnád,hogy mit nézz pl a török pénzen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.