Minden harmadik országbeli állampolgár csak addig és olyan módon tartózkodhat Magyarországon, amíg azt a magyar állam engedélyezi.

Hadházy: Orbánék belecsempészték a letelepedési kötvény bizniszt a megvariált migránsmunkás törvényükbe

Behívja őket Európába a Fidesz. Forrás: Pixabay

 Minden körülményben előnyt élvez a magyar munkaerő

lelkendezett az Index „kormányzati forrásra” hivatkozva. A benyújtott törvénytervezet 255 oldalas. „A jogszabály jelentősen szigorúbb és egyértelműbb, mint a korábbiak, mindenki egyértelműen be tudja azonosítani magát, melyik csoportba tartozik és milyen feltételekkel tartózkodhat Magyarországon állítja lelkendezve a lap.

A jelenlegi törvénytervezet egyetlen törvényben kezelné a harmadik országbeliek tartózkodását és foglalkoztatását. Ezt eddig több különálló törvényben és rendeletben szabályozták a joggyakorlatban pedig követhetetlenné vált az ipari szereplők és a hatóságok számára, hogy mikor mit kell betartani.

A Magyarországon történő illegális tartózkodás, munkavállalás állítólag komolyabb következményekkel jár majd a foglalkoztató részére is. Új fogalmakkal 3 főbb részre osztják a foglalkoztatást:

· beruházás céljából kiállított,

· vendégmunkást érintő

· és a foglalkoztatási célú tartózkodási engedély.

Ezen felül szezonális munkavégzés jogcímén is kérelmezhető munkavállalási célú tartózkodási engedély, azonban ez nem mondható újdonságnak.

Akkor kell megvizsgálni, hogy magyar munkavállaló be tudja-e tölteni a pozíciót, ha a vendégmunkás foglalkoztatás célú tartózkodási engedélyhez folyamodik. A jelenlegi gyakorlat alapján ugyanez érvényes a hagyományos munkavállalás célú tartózkodási engedélyre is. Ezekben az esetekben a vendégmunkás közvetlenül a végső foglalkoztató vállalat saját állományába kerül.

A szakhatóság abban az esetben adja meg az engedélyt a külföldi dolgozónak, ha az alábbi feltételek teljesülnek:

· A jelentkező vendégmunkás és a kiközvetített magyar munkavállalók is ugyanazokat a juttatásokat, feltételeket és fizetést kapják.

· A munkáltató a foglalkoztatási osztály közvetítése folyamán fogadja a közvetített magyar álláskeresőket és nem zárkózik el foglalkoztatásuktól.

· Csak annyi külföldi dolgozó kaphat munkavállalási engedélyt, ahány főt nem tudott a munkáltató a közvetített magyar álláskeresőkkel feltölteni a munkaerőigényben leadott létszámból.

Magyarország nyit afelé, hogy szabályozott keretek között külföldi befektetők a befektetésükért cserébe tartózkodási jogot szerezzenek – fogalmaz virágnyelven az Index Rogánék letelepedési kötvény bizniszének újratöltéséről. A biznisz révén számos körözött bűnöző jutott be az EU-ba és az USÁ-ba magyar papírokkal, ami az amerikai vízumszabályok szigorítását eredményezte 2023-ban.

A tervezet szerint minimum 250 ezer euró befektetést kell eszközölni, és a következő feltételeknek is teljesülniük kell:

· a tartózkodásnak „nemzetgazdasági érdekeket” kell szolgálnia

· a befektetőnek rendelkeznie kell érvényes vendégbefektetői vízummal,

· majd később vendégbefektetői tartózkodási engedéllyel.

Hadházy Ákos szerint a fideszes kormány akciója negyvenezer kínai betelepítését célozza, egy tízmilliárd dolláros kínai kölcsönügylet keretében, amit a fideszes kormány a kommunista orszától venne fel a kieső uniós pénzek pótlására.

Forrás: Index, Facebook
Fotó: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
kölnben elkaptak egy tálib prédikátort aki schengeni útlevéllel utazgatott és lázított az arabok között, gondolom ö is az 0rbánék egyik letelepedési kötvényese..., a német rendörség nem utasította vissza a nyomozást ! egy tálibot magyar útlevéllel nehéz lesz kimagyarázni ...
csak úgy....
kölnben elkaptak egy tálib prédikátort aki schengeni útlevéllel utazgatott és lázított az arabok között, gondolom ö is az 0rbánék egyik letelepedési kötvényese..., a német rendörség nem utasította vissza a nyomozást ! egy tálibot magyar útlevéllel nehéz lesz kimagyarázni ...
csak úgy....
@Philip Marlowe: ti fidesz buzzancsok, ti ennyire lenézitek a nöket ?
csak nem a máté hapsija vagy,hogy ekkora a pofád?
csak úgy....
@Philip Marlowe: ti fidesz buzzancsok, ti ennyire lenézitek a nöket ?
csak nem a máté hapsija vagy,hogy ekkora a pofád?
human
Egyébként a vendégmunkások egészségügyi ellátását ki fizeti? Mi vagy a munkáltató?
csak úgy....
@Philip Marlowe: csak az,hogy akkor majd ök is veletek együtt fognak sorbanállni az sztk. ban, -na meg az is,hogy ki fizeti a tolmácsokat akik elkisérik öket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.