Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a lakosság segítségét kéri a most zajló, "nagy iskolai laptoposztás" részleteinek megismeréséhez.

Hadházy: Orbánék már a meg sem érkezett uniós pénzeket csórják, egyetlen akcióval tízmilliárd forintunkat lopják ki éppen a közoktatásból

Oktatásból is örömmel lop a fideszes, ha éppen abból tud. Forrás: Facebook

A napokban kaptak kézhez a diákok 120 ezer laptopot, amit elvileg egy 220 milliárd forintos projekt keretében finanszírozott a „gonosz Brüsszel” – írja Facebook oldalán.

A képviselő több forrása szerint is egészen silány gépeket kaptak a gyerekek, nagyon drágán. A eredeti projektkiírás szerint mintegy 600 ezer gépet szereztek volna be, ebből néhányat már a választások előtt fideszesek osztogattak kampányakcióként. Az elérhető egyetlen közbeszerzési felhívás szerint most 120 ezer gépet szereztek be, mintegy 26 milliárd forint (+ÁFA) összegért. Egy-egy gép tehát átlagosan kb. 220 ezer forintba kerülhetett.

A közbeszerzési értesítő titkolja, hogy milyen típusú gépeket adnak a gyerekeknek. A források beszámolójából ismert konfigurációk szerint a gépek maximum a felét érhetik a Klebelsberg Központ által kifizetett árnak. Azaz valakik csak ezen a bulin kilophattak 10 milliárdot az oktatásból. Ráadásul úgy tűnik, van olyan típus is, amit soha nem is forgalmaztak Magyarországon, mintha valami raktárban beragadt tétel elsózása lett volna a feladat. Ezzel együtt sem világos, hogy összesen hányféle gépet osztottak ki.

Hadházy kéri, hogy akinek a gyermeke hozzájutott ilyen készülékhez, az a [email protected] címre írja meg nekem a gép pontos típusát. Megkérdezi erről a Klebelsberg Központot is, de a válaszukhoz sok reményt nem fűz. Kérdés, hogy végül miből fizeti a gépeket a fideszes kormány, ha az EU-s pénzek még nem érkeztek meg. Most úgy tűnik, még el sem kezdték küldeni az EU-s pénzt, de a Fidesz már lopja szakmányban.

Még egy apró vicces tény: többen jelezték, hogy a 120 ezer gép kiosztását a KRÉTA rendszeren futó nyilvántartás segítségével adminisztrálták volna. Több iskolai informatikus szerint azonban a rendszer lehalt, így papíron vezetik a nyilvántartást

Forrás: Facebook
Fotó: Facebook

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Akkor megint elköveti a fidesz sokadjára a nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűncselekményét . Dokumentálni a bűncselekményt , és rendszerváltás után törvényszigorítás és elő lehet venni az ügyet .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Van olyan amiről ez a köcsögházy nem tud?
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:40
Aztán te eszed meg nagy mosolyogva,mert a fidesz szara neked faló légynek aki ugyan birkatehen.
Ezodabasz
@KisTehen: Te légy vagy? Vagy inkább a szar? Olyan gyorsan rárepültél, hogy napifilipke szóhoz sem jutott!...se a többi fideSS-kondatag! Kik jutottak hozzá ezekhez a gépekhez arról nincs infód?...gondolom a rászorulók:)))
jáger laszló
Lex lap top lopsz stop törvény is lesz!!??
Hát erre kíváncsi leszek!!!??
csak ennyi barátilag
J.L.
Ezodabasz
A fideSS kondának szétosztották hogy ilyen faszságokat tudjanak irkálni az agyhalott analfabéták.
Erős a gyanúm, hogy @Shikari: tanár úr hozzászólásai már hangvezérléssel készülnek. Lusta már bepötyögni, de töri a magyart ezért lettek értelmezhetetlenek a hozzászólásai. Vagy be van baszva. Ennyire jól fizetik a semmirekellő csicskásokat? Persze ez csak feltételezés, de nyilván megcáfolja ha tévedek:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.