Közel négyszer több nyugdíjas él szegénységben Orbán kormányzása óta – Írja közleményében a DK.

Orbán kormányzásának kezdete óta nem élt ennyi nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt – A DK felvázolta a haditervet

A KSH legfrissebb adatai szerint 2010, vagyis Orbán Viktor kormányzásának kezdete óta nem élt ennyi nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt, mint most. Közel a négyszeresére nőtt a puszta megélhetésért küzdő nyugdíjasok száma, amelyért az orbáni infláció, a rezsiemelés és az élelmiszeráremelés a felelős.

Az Árnyékkormány szerint azonnali, egyszeri pénztámogatásra és negyedévente fizetett nyugdíjkorrekcióra van szüksége a magyar nyugdíjasoknak. Hosszú távon pedig be kell vezetni a nyugdíjak svájci indexálását, hogy a nyugdíjak emelkedése ne csak az árak, de a bérek emelkedését is kövesse.

Az Orbán-kormány azonban mélyen az orbáni infláció mértéke alatt emeli a nyugdíjakat, így az idősek ellátása egyre kevesebbet ér a bolti pénztáraknál. Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után.

Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, áremelések helyett nyugdíjemeléseket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Forrás: MTI-OS

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:34 ♂ 2010-től ki rabolta/rabolja ezt az országot?! Nem a román cigány gecid és bűnszervezete?! Közöld már azt is, hogy mikor érjük utól Romániát b+! A pofádat meg jártatod, idióta fideszbirka! Mi a qrva anyátokra vagytok büszkék a 13 év alatt, azonkívül, hogy Európa koldusháza lettünk, és szégyen lett magyarnak lenni a világban, hogy rohadjatok meg! Lassan már leköpik a magyart, ha kiteszi a lábát, Gecisztánból'! Takarodjatok a börtönbe!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
"Közel négyszer több nyugdíjas él szegénységben Orbán kormányzása óta" -gratulálok viktor,remélem egyszer éhségükben jóizüen elfogyasztanak!
Eladott Ország
Bajnai a nyugdíj PRÉMIUMOT vezette be. A kiegészítéssel Orbán az alultervezés miatt rövidíti meg a nyugdíjasokat. A nyugdíjas hitelezik Orbánnak és csak 10 hónappal később kapja meg a teljes járandóságát. Azt üzeni az ABBA, hogy hagyd abba. Az Alaptörvény szerint, akár nem is kaphatnak nyugdíjat, na ugye. Az Alaptörvény szerint nem jár a NYUGDÍJ sem és a TB sem, legfeljebb a pofátok.
uploads.disquscdn.com/images/9a3b04cf92b68ec5b176243f5076f95ed6666c65a180db7cf140c82f3593c21d.jpg?w=800&h=375
NKF
Az árnyékszékkormány elmehet a bús picsába!Klárikával az élen!
vacsi
Én soha nem éltem olyan rosszul, mint Gyurcsány alatt...
simmering73
@Maccska: Legalább utána olvasnál te aluliskolázott szőrgombóc. Vagy csak szimplán aljas vagy?
csak úgy....
@vacsi: fogadok,hogy akkoriban még éhen is haltál...,oszt mit kerestél te ott gyurcsány alatt?
Eladott Ország
@NKF: ma, 15:24 ☻ Mondjuk az éves 13%-os jegybanki kamat háromnegyede (9 hónapra) is járna még hozzá, mert addig pörgették Lölőéknek a pénzecskét. Nem lehetne inkább, hogy a főfidióta cserébe kapjon egy gutaütést? Sokkal-sokkal előrébb lenne az ország, mint Feri bátyám a 80-assal. Mindenki annyit ér, amennyit emelnek neki. Érdekes, hogy az élelmiszer infkáció 40%, ebből hogy jött ki hogy a nyugdíjas infláció 18,5% lett, ők nem esznek? Nem lehet, hogy csak a krumplival számoltak? Úgy jött ki, hozzáadták a gázár emelést és abból köbgyököt vontak, majd az eredményhez hozzáadták a villamosvezető korát és levonták a születéskor várható élettartamot. Nem! Nem nyugdíjemelés! A törvényben előírt korrekció! Ezt a pénzt az állam 10 hónapon át használta, most kamat nélkül visszafizeti a kölcsönt!! Már ha a most közölt inflációs adat egyáltalán igaz .Az inflációt szándékosan alultervezték, köszönjék meg a nyugdíjasoknak, hogy előfinanszírozták az államot 10 hónapig. Meg a járulékfizetőknek, akik kitermelik. nyugdíjasokat év elejétől megillette volna az emelt nyugdíj, ha kormány ki tudta volna tisztességesen számolni az infláció mértékét. Az, hogy egy jogszabályi kötelességet betart miért járna köszönet?! És milyen boldogok a buta hívők , hogy megint hülyére átverték őket.
verőce21
A buta lipsik azt hiszik, hogy ostoba beszólogatásaikkal bármilyen szimpátiát kelthetnek az olvasóikban. Inkább csak lejáratják magukat. :)
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma,16:16 ☻ A nyugdíjasok már azóta át vannak b@szva, mióta az orbán rezsim eltörölte a svájci indexálást (ami az inflációt, és a reálbérnövekedést is számításba vette a nyugdíjak megállapitásánál) ami , még a Medgyesy, Gyurcsány, és Bajnai kormány is jól müködött, nem nyílt akkorára az olló mint most. Így az elmúlt 13-év alatt orbánék 3.5-4-millió forinttal rövidítették meg a nyugdíjas honfitársaimat fejenként, amit gyakorlatilag elloptak, és a saját vagyonuk gyarapítására használták fel. Jelenleg is több százezer nyugdíjas nyomorog, és éhezik, és nem tudja kifizetni a rezsijét, és a gyógyszereit, mivel a brutális infláció miatt ,amiről egyébként az Orbán rezsim elb@szott, elhibázott gazdaságpolitikája tehet, egekbe szöktek az élelmiszer, és rezsiárak, és a havi 80-100-120-ezres méltánytalanúl alacsony nyugdíjukból egyszerűen nem tudnak megélni. Ez a novemberi nyugdíjkorrekció (3.1%) egy nagy lószar, mégha januárig visszamenőleg is adják, minimum 10%-kal kellett volna a nyugdíjakat emelni. De az Orbán rezsim magasról leszarja (leszarta) a nyugdíjasokat, (a családokat, illetve a melósokat is,) mivel kormányozni sosem tudtak, csak a LOPÁSHOZ, és az ország tönkretételéhez értenek. Amihez eddig hozzányúltak az szarrá változott, lásd az egészségügyet, az oktatást, és a szociális ágazatot. Azt kívánom a csuti varangykirálynak, hogy rohadjon meg a patkányok között a Karmelíta Kolostorban.
És végezetül a bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált román cigány seggét a meleg szarig nyaló és f@aszopó fidzse' hülyegyerek:...
uploads.disquscdn.com/images/2560213b9b65d3f6d32139df25169920529530629946c0dd349a78ce2ee708cd.jpg
csak úgy....
@verőce21: még nálad és 0rbánnál is jobban? - ezt kétlem! :)
Clavigo
@Philip Marlowe: Beteg vagy te,Fülöpke..
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:34 ♂ 2010-től ki rabolta/rabolja ezt az országot?! Nem a román cigány gecid és bűnszervezete?! Közöld már azt is, hogy mikor érjük utól Romániát b+! A pofádat meg jártatod, idióta fideszbirka! Mi a qrva anyátokra vagytok büszkék a 13 év alatt, azonkívül, hogy Európa koldusháza lettünk, és szégyen lett magyarnak lenni a világban, hogy rohadjatok meg! Lassan már leköpik a magyart, ha kiteszi a lábát, Gecisztánból'! Takarodjatok a börtönbe!
Clavigo
@Philip Marlowe: Sivár a dumád ,Fülöpke.. Butább vagy,mint átlag fitymaszos..Fogsz boldogulni a konzultációs leveleddel,,ennyi aggyal , kis hülyém ? A kis kukikádat meg @nyád szokta nyálazni,,,születésed óta.. ( ha nem rodázik éppen )
Clavigo
@Philip Marlowe: ,,,,de ott a kutyád is,,ha mutterod nem jól teljesít..:)
izéke
Nagyon nézi orbán a gyerek fülét,talán az aranyfülbevalót vizslatja...kell az újabb unokának
rakitics41
Gyerekek !Hát ebben is Orbán a bajnok!Igyon rá egy pálinkát, hiszen Ő a valódi magyar.
verőce21
Prímszámos Ferinek még sokat kell pedálozni a nyugdíjasoknál, hogy azt a mínusz 13. havi nyugdíjmegvonást elfelejtsék neki...!
rakitics41
@verőce21:Csak a történelmi hűség kedvéért és ha a prímszámos Feri a Gyurcsány, akkor nézz már utána, hogy nem Gyurcsány mínuszolta a nyugdíjasok 13.-ik havi nyugdíját, hanem Bajnai Gordon!Ne higgy a propagandának, és nézz utána annak hogy ki mit csinált!
verőce21
@rakitics41: a kis gordonka, feri kreálmánya a kormányrúdnál...! :)
Nézz utána, hogyan lett megválasztva...!
rakitics41
@verőce21: Az volt a kérdés, hogy ki mínuszolta a nyugdíjasok 13.- havi nyugdíját, akkor a helyes válasz Bajnai Gordon.Nem az volt a kérdés, hogy kinek a kreálmánya volt Bajnai miniszterelnöksége. Ne csináljunk már úgy mint Orbán Viktor, hogy mindent Soros György nyakába varr.A történelmet nem kell megmásítani csak azért hogy igazunk legyen.
verőce21
@rakitics41: és Bajnainak ki írta le egy A/4-es lapra, hogy mit kell csinálni...?
rakitics41
@verőce21: Te láttad hogy ki írt le , mert én nem.Az" azt mondtáknak "meg nm hiszek, mert az emberek nem mindig mondanak igazat, sőt azt is mondhatnám, hogy mindig a saját verziójukat adják elő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.