Közel négyszer több nyugdíjas él szegénységben Orbán kormányzása óta - írja a DK az OS-MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Orbán alatt közel négyszer annyi nyugdíjas él szegénységben, mint előtte" – ezt ígéri nekik a DK
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A KSH legfrissebb adatai szerint 2010, vagyis Orbán Viktor kormányzásának kezdete óta nem élt ennyi nyugdíjas a szegénységi küszöb alatt, mint most. Közel a négyszeresére nőtt a puszta megélhetésért küzdő nyugdíjasok száma, amelyért az orbáni infláció, a rezsiemelés és az élelmiszeráremelés a felelős – fogalmaz a párt.

Mint írják, az Árnyékkormány szerint azonnali, egyszeri pénztámogatásra és negyedévente fizetett nyugdíjkorrekcióra van szüksége a magyar nyugdíjasoknak.

Hosszú távon pedig be kell vezetni a nyugdíjak svájci indexálását, hogy a nyugdíjak emelkedése ne csak az árak, de a bérek emelkedését is kövesse.

Az Orbán-kormány azonban mélyen az orbáni infláció mértéke alatt emeli a nyugdíjakat, így az idősek ellátása egyre kevesebbet ér a bolti pénztáraknál – írja a DK.

Ezért a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, áremelések helyett nyugdíjemeléseket, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk

- olvasható az ellenzéki párt közleményében.

Forrás: OS-MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Szegények ,pedig nincsenek,csak lógósok akik nem akarnak dolgozni !!Állítja a fidex!!Hát ez 1ici-picit talán vitatható!! Nemdebár!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Namely
Nem az a kérdés, hogy mit ígér a Dobrev Klán, hanem az, hogy mit tenne. De azt már láthatta a nagyérdemű 1994-1998 és 2002-2010.
Úgy tűnik, nem kérnek belőle.
Aki Én
@Namely: Azt is pontosan látni, mit tesz a gazdád 3 + 14. éve.
Kérdés ott sem sok van.
Nyilván nem érted, mert nem mondanál ennyi felesleges faszságot, ha megértenéd néha a lényeget is. De neeeeeeem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.