Tucatnál is több ingatlannal rendelkezik Kertész József, a Mészáros Lőrinc milliárdoshoz közeli ügyvéd saját társasága már akkorára nőtt, hogy a vagyon egy részét új cégbe pakolta át.

Mészáros Lőrinc ügyvédje kénytelen volt új céget alapítani vagyona egy részének

Szépen hízik Lölő ügyvédje. Forrás: Pixabay

Kertész József az UIB Zrt.-ből szétválással egy teljesen új céget hozott hozott létre, MKJ Vagyonkezelő Kft. néven – derítette ki az Opten adatbázisából az mfor. Mivel ilyenkor vagyonleltárt és vagyonmegosztási tervezetet is készíteni kell, kiderül, hogy egy adott pillanatban milyen vagyonelemekkel rendelkezik egy-egy társaság, így a Kertész József tulajdonában lévő UIB Zrt.

Az UIB mérleg főösszege, vagyis az eszközeinek értéke a cégbíróságra benyújtott dokumentumok alapján egy év alatt megtízszereződött és közel 2 milliárd forintosra hízott.

A 2022. évi beszámoló mérlegéből is kiderült, hogy a vagyonnövekedés a tárgyi eszközök, a befektetett pénzügyi eszközök, a követelések jelentős megugrásának az eredménye. Forrásoldalon ezzel párhuzamosan Kertész József 848 millió forintot tolt be az UIB-be.

A cégbíróságra benyújtott vagyonleltár szerint halmozza az ingatlanokat a felcsúti milliárdos ügyvédje. Számos ingatlan kerülhetett ugyanis a társaság – így közvetve a tulajdonos, Kertész József – tulajdonába. Szám szerint 17 ingatlant (ebből 1 garázst) tüntetett fel a vagyonmérlegében az UIB Zrt.

A címek alapján a 16 lakásból 15 új építésű lakóparkokban található lakás a főváros különböző pontjain. Van olyan lakópark, ahol rögtön öt ingatlan is Mészáros Lőrinc ügyvédjéhez köthető, de szerepel a listán egy balatonmáriafürdői, befejezetlen beruházás is 125 millió forintos értékben.

Az UIB követelései is megugrottak 2022-ben, 623 millió forint szerepel a mérlegben. A cégbíróságra benyújtott leltár szerint három tétel emelkedik ki:

az UIB megvásárolt egy követelést 408,1 millió forint értékben, melyet a jelek szerint a tulajdonostól, Kertész Józseftől várhatnak kiegyenlíteni a "Dr. Kertész-kölcsön" megjegyzés alapján.

Megvettek egy másik követelést is, ennek összege 159 millió forint, az érintettje pedig egy 1St. Zrt.-nek jelölt társaság.

Forrás: Mfor
Fotó: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A ""gyerekkoribarát"" barátja!
Persze, csak a rokonokat nem válogathatjuk...de Orbán&co szinten maholnap még azok is választhatók lesznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.