Felcsút újabb turisztikai attrakcióval gazdagodik, ahogy a kisvasút, Pancho Aréna, kilátó és csónakázótó mellett egy mobil jégpálya is felépül – írta meg az RTL.

Százmillióba kerül a legutóbbi Felcsúti beruházás

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts tulajdonosa a Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról szóló megállapodás aláírásán az isztriai Ikában 2023. január 27-én. A jelenleg építés alatt álló 187 szobás luxushotel, a Marriott Opatija az Opatija Riviéra Icici településén 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyitja meg kapuit a vendégek előtt. Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

A tavalyi évben felmerült kihívások után idén újra megvalósul a felcsúti jégpálya.

A projektet természetesen Mészáros Lőrinc és családja üzemelteti, közpénzből finanszírozza.

Az előző évben az uniós és állami támogatásból megvalósult turisztikai komplexumban a Fejér B.Á.L. Zrt., Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a jégpályát a falunak ajándékként adta. Az üzemeltetési kötelességet Felcsút elfogadta. Bár később újra kiírtak egy közbeszerzést a jégpálya megépítésére, a választás csak az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH-re esett.

A mostani pálya nettó 91,6 millió forintért kerül megvalósításra.

Az RTL szerint a tervezett méretezés megegyezik a tavalyival: 17 x 30 méter. Az osztrák cég 105 pár korcsolyát, korcsolyaélező gépet, 50 korcsolyabiztos gumiszőnyeget és egyebeket is biztosít. Érdekesség, hogy a kiviteli dokumentáció 2022. nyári dátumot mutat, így felmerül a kérdés, hogy a tavalyi pálya alapjait talán már akkor megtervezték.

Forrás: RTL

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Biztos hatalmas lesz a hasznosítottsága! Hasonlóan a vasúthoz, a csónakázáshoz és a többi, óriási nyereséget hozó felcsúti beruházáshoz!
Lassan több lesz, mint Disneyland!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
Össze kellene dobni neki 1 pár korcsolyára valót.
Ugyan is csak 105 párat biztosítanak, szerintem ez nagyon kevés, nekije már nem jut.
Üzenni kellene a hívőknek, mondjanak le az 5 kg fekete krumpliról, lepjék meg a szeretett királyukat korcsolyacipővel, fűzővel, kesztyűvel. Megérdemli, mert 13 éve jó életet biztosít nekik.
izéke
Mint egy falat kenyér bammeg! Tömegek fognak verekedni azért,hogy csúszkálhassanak felcsúton . Hány lakosa is van putrilandnak? Hányan tudnak korcsolyázni közülük? Gondolom a sok nyugdíjas orvos helyett megy csúszkálni így őrizve meg az egészségét...
namihami
@Nessy: 16.34: Mondok még látványosabbat: Képzeld magad elé a Rezsibuzit, amit rózsaszín tüll tütüben rója a köröket és az Orbán emelgeti, mialatt róják a kűrt! Ez már csak elég látványosságnak! Ez tényleg minden pénzt meg kell, hogy érjen!
Na, ugye?!?!
Nessy
@namihami: Jó fantáziám lévén, a könnyem potyogott a röhögéstől!! Sziszi rózsaszín tütüje miatt, 18 éven aluliak nem nézhetnék meg!
csak úgy....
0rbán és csaucseszku véletlenül nem rokonok?
percsi
@csak úgy...: Sem rokona, sem ismerőse Nem vagyok senkinek,...
Orbán Romániában élt 16 éves koráig, putriban! Amikor Ceaușescu kivégezték akkor jött Magyarországra, az iratok lerendezésében is segített neki George Soros György, még maga Orbán is mondta, hogy honnan jött! Ez okmány nem magyar, hanem Román! Születési hely: Sz.Fehérvár? Az csak egy dolog, hogy születése után kivitték Romániába és ott is élt gyerekként, de amikor vissza jöttek Felcsúton lakott gyerekként, ezt saját maga is elmondja. Anyja az magyar cigány volt ,apja volt Román!
www.youtube.com/watch?v=9MzEcJyZikQ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.