A Lukavac Cementről azt írják, az éves termelési kapacitásunk 700 ezer tonna klinker és több mint 900 ezer tonna cement.

Mészáros Lőrinc most egy boszniai cementgyárat készül megvenni

Kép: MTI/Krizsán Csaba 

A Mészáros Lőrinchez köthető Talentis Group Zrt. kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá a Lukavac Cement d.o.o. társaság felvásárlásáról, mely az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában áll – írja az Mfor.hu. Az osztrák versenyhivatal november 7-én közölte, hogy vizsgálja a fúziót, amelynek keretében Mészáros Lőrinc új cége, a Talentis International Construction Investments Kft. venné meg az osztrák befektetőktől a boszniai cementgyárat.

Ebből következik, hogy az üzlet lezárása a végéhez közeledik, és Mészáros Lőrinc hamarosan ténylegesen tulajdonosa lesz a Lukavac Cementnek.

A Lukavac Cementről azt írják, az éves termelési kapacitásunk 700 ezer tonna klinker és több mint 900 ezer tonna cement.

A lap emlékeztet rá, hogy Mészáros egy másik cége, a Talentis Agro Zrt. az MKB Magántőkealap segítségével nyáron megvette a legnagyobb horvát gyümölcsöst. A felcsúti milliárdosnak lett egy új magántőkealapja is, de a Status Talent Magántőkealapról még nem derült ki, hogy mire kell.

Forrás: Mfor.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A vak véletlen meg úgy hozza, hogy a hazai cement, tégla, stb. gyártás ilyen-olyan különadóknak köszönhetően megszűnik. A hazaikonkurencia kilőve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@zenebohóc: Arra Csányinak fáj a foga.
csak úgy....
@lusta: a fideszes nacsalnyikok egy fogfájó bagázs..
Namely
@csak úgy...: "elkobozhatatlan"
látszik, hogy mekkora idióta vagy, mivel itt Európában, pláne egy EU-s tagságra áhítozó országban, ha felmutatsz egy érvényes, jogerős bírósági határozatot, akkor úgy elveszik, mint a pinty.

Persze a 2 agysejted nem lát túl a csöveskocsmában felszedett "há mer mostan lopják ki az ószágbó a pénztet" frázisokon...
csak úgy....
@Namely: te okoskodó buta fideszes senki , a te teóriáid 0rbánból valók , amit a farkán és a végbelén ,na meg az m1 en keresztül szippantottál magadba! :) - te buta hívök netovábbja...
azt tudtad,hogy neked sosem lesz gyereked? - nincs az a hülye gólya,aki neked így nö nélkül..
hozna...
zenebohóc
@lusta: Csányit is megveszi majd valaki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.