Helyzetjelentést küldött Strasbourgból az ALS-ben szenvedő Karsai Dániel a Facebook-oldalán.

Karsai Dániel Strasbourgból üzente meg a kormánynak, hogy nincs igazuk
Fotó: Facebook/Karsai Dániel

A gyógyíthatatlan betegsége miatt eutanáziáért küzdő jogász azt írja, komolyan veszik az ügyét, és a hétfői és keddi tárgyalásról egyben fogják tájékoztatni a sajtót. 

Volt néhány kedves szava a kérelmére cinikusan reagáló kormánynak is:

Felhívom az Igazságügyi Minisztérium munkatársai figyelmét államtitkári és miniszteri szintig, hogy szakmai álláspontjukkal ellentétben sem az Alaptörvény, sem az alkotmánybírósági gyakorlat nem zárja ki az életvégi döntések jogának szélesebb körre való kiterjesztését. De erről majd későbbiekben részletesebben is beszélgetünk

- üzente Karsai Dániel.

Forrás: Facebook, f

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Alapvetően igaza van. Ha valaki gyógyíthatatlan betegségben szenved legyen már annyi joga, hogy eldonthesse hogy véget akár vetni a szenvedésenek
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
A feltűnési viszketegség ergo tovább folytatódik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Alapvetően igaza van. Ha valaki gyógyíthatatlan betegségben szenved legyen már annyi joga, hogy eldonthesse hogy véget akár vetni a szenvedésenek
izéke
@jáger laszló: idióta vagy,ugye tudod? Gondolom te is szeretnél hasonló betegségben szenvedni,magad alá rondítani és kínlódni minél tovább?
justhpeter
Nem kérdés kinek van igaza. És az igazság nem a szégyenkeresztény kormány oldalán áll.
jáger laszló
Thank you
Szerényen +jegyzem a z aktív eutanázia magánügy amely jelenleg is gyakorolható és gyakorolják is!! Nem kellene ide az államot is bevonni, növekedést generálni!! Foglalkozzunk inkább a gyógyítással az élettel,mert az tényleg emberi jog!!!
Remélem +érted!!??
csakennyi
barátilag
J.L.
Qqberci
@jáger laszló: Kicsihuszár! Ha valakinek a feje tiszta, de az izmai már egyáltalán nem működnek, hogy "gyakorolhatja az aktív eutanáziát"?
Qqberci
@durbincs: A halakkal nincs gond: fejbeb@sszák, 'oszt annyi...
Menőmanó
@jáger laszló: Te f@szkalap, kívánom neked, hogy legyen részed benne, érjen utol valami fájdalmas, gyógyíthatatlan betegség, hogy úgy kelljen élned mint egy növény, kiszolgáltatottan, másokra utalva, a gyógyulás reménye nélkül, jó sokáig.
Mert megérdemled.
csak úgy....
magyarországon, nap mint nap vonatalá bassza magát valaki a kilátastalanságában ,ha valaki nem szeretné ugyan ezt tenni az állítólagos keresztényi magyarországon, akkor az kilóg a sorból és küzdenie kell az emberséges haláláért! - szégyen!
Aki Én
Miért hiszi egy ostoba hatalom, hogy istent játszhat?
Egyáltalán mi közük ehhez?
jancsipapa
@Yoda69: Bárki,bármikor dönthet így és meg is teheti . De másokat jelenleg nem kényszeríthet rá ,hogy ebben közreműködjönek, vagy megtegyék neki . Ez a világ országainak döntő többségében így van...
Nessy
Tiszta középkor! A szenvedés, a betegség Isten büntetése! Szép a palliativ ellátás, ha lenn elég hospice intézmény. De nincs!!!
jáger laszló
Akárminek nevezzük az aktív eutanáziát attól függetlenül 1 gyilkosság!!
Elvileg értem az indoklást,de gyakorlatát L utasítom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.