Budaházy György, a terrorizmusért elítélt politikai aktivista, akit nemrég államfői kegyelemben részesítettek, Szekszárdon tartott előadást, ahol ismét ártatlannak vallotta magát a terrorizmus vádjában – írta meg a Népszava.

Budaházy: Orbán részleges trianoni revíziót akar

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A rendezvényt eredetileg a Garay János Gimnáziumban tervezték megrendezni, ám az ellenzéki tiltakozás miatt végül az önkormányzat művelődési központja vállalta be a helyszínt.

Budaházy beszédében emlékeztetett a 13 évig tartó büntetőeljárásra, amely során ellene és társai ellen terrorista bűncselekmények miatt indult eljárás.

A Hunnia-perben Budaházyt felbujtóként 17 év börtönre ítélték első fokon, majd 6 évre másodfokon.

Az elnöki kegyelem után Budaházy és társai igyekeznek visszatérni a közéletbe.

A politikai aktivista azt állította, hogy semmilyen felbujtói szerepe nem volt a vele szembeni vádakban, és hangsúlyozta, hogy a büntetőeljárás során elkövetett igazságtalanság terhét az elnyert kegyelem sem törölte el teljesen.

Budaházy beszédében kifejtette, hogy politikai pályafutását a trianoni békediktátum elleni tiltakozással kezdte, és ma is úgy véli, hogy az igazságtalan béke nem elfogadható.

Budaházy szerint Orbán Viktor is osztja ezt a nézetet, még ha nyilvánosan nem is vallja be.

A Népszava szerint az eseményen mintegy 140-en vettek részt személyesen, de az érdeklődők az internetes közvetítésen keresztül is követhették Budaházy előadását.

Forrás: Népszava

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ha már Budaházy is előadhat, meg elnöki kegyelemben részesülhet, akkor erről a rendszerről, és a vezetőiről semmi nem mossa le a fasiszta diktatúra szennyét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Nyírfa: Floki: "Az ő példája a mai Skandinávia kialakulásának a krónikája is." - ebben igazad van valószínűleg.
Te, azonkívül, lélektanilag elemezted a látottakat, én racionálisabb szemmel. Így én mindig igyekeztem a megfelelő időszakra és technikai fejlettség szintjére helyezni a történteket, de méginkább a hatalomgyakorlás módszereire koncentrálni.

Te más befejezéssel láttad az utolsó részt, ami méginkább elvitt a meditáció, a lélekbúvárkodás felé, én pedig a hatalmi harcokat láttam... :)
De az közös..., és érdekes, hogy az észak fejlettsége mennyivel el volt maradva a déltől... Tudom, hogy volt egy Hadrianus fala, de milyen hatékonyan működött...? :) stb.
Nyírfa
@verőce21: 17.22

Több szem többet lát. :)
verőce21
@Nyírfa: és más-mást lát.

Azért csodálkozom, hogy téged mennyire csak a mesével, a jellemábrázolással, a humán adalékokkal fogott meg a film végülis, szinte rózsaszínű ködön át...! Miután ezeket beállítottad magadon, csak ezután volt nézhető számodra a sorozat...! :)

Pedig szinte nem is volt benne gyerek, gyerekszületés, különösebben nőies dolgok... Hosszú, több évtizedes szakaszt ívelt át a történet, de szinte minden szereplő "készen" jött...! ki a mitológiából, ki az erdőből mint egy tündér, ki már nyomorékan, ki a hegyen túlról, ki mint elfeledett rokon... ( ki mint veti ágyát) :)
Mindenki, mint egy manó vagy lidérc lépett be a történetbe, semmi nőies...! Te mégis megtaláltad benne azt a szegmenst, ami nézhetővé tette számodra..., sőt, a vége...! :)
A Grimm testvérek írtak ilyen történeteket ezer évvel később...! :)
Mit szólsz hozzá...? :)
Nyírfa
@verőce21: 18.34

Nem vagyok biztos benne, hogy ugyanarról a sorozatról beszélünk, de azért gondolj bele, milyen szerencse, hogy a gyilkolás, rablás, "hatalomtechnika" mellé adott az élet a szegény emberiség számára egy kis "rózsaszínű ködöt " is, jelentsen ez bármit is. :)
verőce21
@Nyírfa: Persze, akár a rózsaszín evolúciódat is jelentheti...! :)
Nyírfa
@verőce21: Jól indult a beszélgetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.