Budaházy György, a terrorizmusért elítélt politikai aktivista, akit nemrég államfői kegyelemben részesítettek, Szekszárdon tartott előadást, ahol ismét ártatlannak vallotta magát a terrorizmus vádjában – írta meg a Népszava.

Budaházy: Orbán részleges trianoni revíziót akar

A terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György az ellene és társai ellen indult megismételt elsőfokú eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2019. február 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A rendezvényt eredetileg a Garay János Gimnáziumban tervezték megrendezni, ám az ellenzéki tiltakozás miatt végül az önkormányzat művelődési központja vállalta be a helyszínt.

Budaházy beszédében emlékeztetett a 13 évig tartó büntetőeljárásra, amely során ellene és társai ellen terrorista bűncselekmények miatt indult eljárás.

A Hunnia-perben Budaházyt felbujtóként 17 év börtönre ítélték első fokon, majd 6 évre másodfokon.

Az elnöki kegyelem után Budaházy és társai igyekeznek visszatérni a közéletbe.

A politikai aktivista azt állította, hogy semmilyen felbujtói szerepe nem volt a vele szembeni vádakban, és hangsúlyozta, hogy a büntetőeljárás során elkövetett igazságtalanság terhét az elnyert kegyelem sem törölte el teljesen.

Budaházy beszédében kifejtette, hogy politikai pályafutását a trianoni békediktátum elleni tiltakozással kezdte, és ma is úgy véli, hogy az igazságtalan béke nem elfogadható.

Budaházy szerint Orbán Viktor is osztja ezt a nézetet, még ha nyilvánosan nem is vallja be.

A Népszava szerint az eseményen mintegy 140-en vettek részt személyesen, de az érdeklődők az internetes közvetítésen keresztül is követhették Budaházy előadását.

Forrás: Népszava

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ha már Budaházy is előadhat, meg elnöki kegyelemben részesülhet, akkor erről a rendszerről, és a vezetőiről semmi nem mossa le a fasiszta diktatúra szennyét.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ha már Budaházy is előadhat, meg elnöki kegyelemben részesülhet, akkor erről a rendszerről, és a vezetőiről semmi nem mossa le a fasiszta diktatúra szennyét.
justhpeter
@Nyírfa: A kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe kormánya mára odajutott, hogí a náci pöcsök segírségére is szükség van.
Ám ebben sincs semmi meglepő, ha 2006 másik "hőse" pártelnök lehet.
csak úgy....
most jött a sittröl és többet tud 0rbánról és annak az akaratáról mint egy átlagos fideszes kis tehen? ez érdekes!
dr. prédikátor
a kis terrorista patkány náci már osztja azészt!!! pedig még rajta abörtönszag!!!
csak úgy....
@Maccska: túl sok a buta magyar,mint pld. te és a krumplis "cigók" is elszaporodtak, akik veletek együtt a lopós fideszre esküsznek!
azt tudod idióta,hogy aki fideszesekre és libernyákokra osztja a világot, az egy született idióta?
verőce21
@csak úgy...: te kevered a dolgokat, te tébolyodott...!
csak úgy....
ez a részleges revizió egy érdekes dolog, - szerintem a lehetséges visszacsatolandó területeken föllázadnának majd az ottani magyarok , már csak a 27 % áfa , a magyaros benzinárak , a lepúsztult forint miatt ...
nem véletlen,hogy az erdélyböl magyarországra települt fiatalok 70-80 % a ,már réges-rég lelépett nyugat felé!
csak úgy....
@verőce21: mesélj örültke, kit kevertem veled össze ? :)
verőce21
@csak úgy...: te magadban kevered össze a dógokat... - ez a betegség nálad már delíriumos...!
Nyírfa
@justhpeter: 16.20

A tankot vezető bácsikát még nem hívta be Katalin egy kis dumcsira egy kávé mellett? Esetleg egy köztársasági érdemérem is kijárhat. Bocs', már nincs köztársaság, csak NER RT.
Eladott Ország
Ma már az elcsatolt magyar területek, ha lehetne sem csatlakoznának Európa koldusházához, és diktatúrájához, még az Ukránok sem. Az EU második legszegényebb országa vagyunk, tönkrevert eü-vel, oktatással, nemlétező jogbiztonsággal és a „Rokonokból” ismert kleptokráciával. Magyarország 2023. Orbánék miatt a legvidámabb barakkból, mára a legszegényebb barakk lettünk!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/393924018_616019267353940_2983770656034913035_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ciAzDOW9WfcAX8MDxML&_nc_oc=AQkpnSxn3U_CQWZC7ndvP0-3CdwgzCVOYVmz7YNuJyHeFGtzQDxch3slpeWbr0hbn_o&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfB3rewRHDtCba6OLG975b23nRH03h-mgG97iZj_4PVHpQ&oe=656A85C7
Ugyanazért kell küzdeni most, mint 1956-ban: Egy független és demokratikus jogállamért.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/393393733_616034404019093_1842525373652310988_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=OdRGontYsg8AX8ktHyR&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBo-I32yK9qBL1_URsFTA21aq-1uL9fNYz0sHnH1yi1-Q&oe=656BB321
A hidegháború után a fidesz nevű bűnbanda által vezette hazánk lett, Európa legnagyobb csalódása.
Nyírfa
@csak úgy...: 17.09

Részleges revízió: értsd, közpénzen felvásárolt erdélyi, felvidéki, vajdasági birtokok, vállalatok, médiumok, pici tengerpart, egyelőre bérben, aztán ki tudja.
Kíváncsi vagyok, mikor paterolják ki őket.
Eladott Ország
Orbán! Eljött a te időd, ruszki haverjaid belátták, hiba volt kivonulni Magyarországról, vetkőzd le gátlásaidat és hívd vissza őket. Lesz olcsó gáz, olaj, rezsicsökkentés és megalapíthatod az orbáni dinasztiát Lukasseg’ mintájára. Jutalomfalat.
twitter.com/Jzsi18313051/status/1728369853386424450/photo/1
Az orbáni aktus vége...
twitter.com/merjael/status/1728414072989741102/photo/1
csak úgy....
@verőce21: szar dolog, viszont te már ott tartasz,hogy magadat is kevered velem! :)
- te idióta menthetetlen!
kereső
Éljen. Itt tartunk, hogy orbán budaházy nyomán dönt az ország sorsáról- egy terrorista börtöntöltelék mondja meg ,m hogy hogyan is legyen. Az meg mindent elmond erről az országról- hogy ez a náci plénumot kap, ujságok idézik. Szégyen!!
csak úgy....
@Nyírfa: szétszórt pici magyarországok külhonban, amik úgy néznek ki a térképen mint a pöttyöslabda !? 0rbáni + budiházi viziók...
csak úgy....
@Shikari: az rád is rádférne...,szerencsére az elmeorvosod ellenzi! :)
Nyírfa
@csak úgy...: 17.46

Pöttyös labda...vagy mint egy fertőző betegség kiütései.
kulabombaafityiszre
"Orbán részleges trianoni revíziót akar"
Akkor a végén megint kisebb lesz magyarország.
Clavigo
@Shikari: Felbuggyant a náci szennyvíz.. .. Tartsa a szádat ,,oláh... ! Legyen hova csorgatniuk...
Nyírfa
@simmering73: 18.09

@simmering73: Olvastam, mellbevágó volt, de nem árt felfrissíteni az emlékezetet.
Nyírfa
@kulabombaafityiszre: 18.09

Én benne vagyok: legyen egy nyugati és egy keleti. A névadás ráér.
Nyírfa
@kulabombaafityiszre: Akkor együtt megközelítjük Ausztriát! :))
csak úgy....
@Nyírfa: @kulabombaafityiszre: van rá példa, észak és dél korrea ..., 0rbán lehetne az északi guruló kimi, de ki "uralkona" a másik oldalon?
kulabombaafityiszre
@csak úgy...: ma, 18:30
Aki nem uralkodni akar.:))
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: sorolj pár nevet,hogy végleg meggyözz...
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: aztán ki kapná a menöbb nyigati részt és ki a tikkadó alföldet a borsod-nógrádi-hevesi dógokat?
Nyírfa
@simmering73: 18.09

Újraolvastam. Félelmetes, hogy gyakorlatilag pontról pontra megtörtént mindaz, amit Bartus levezetett a fasiszta állam kialakulásának menetéről.

Annyira fontos ez az írás, hogy sok-sok mindent lehetne, kéne belőle idézni, mert nem biztos, hogy mindenki végig rágja magát rajta. Végül kiválasztottam a befejező szakaszt, amelynek az aktualitása 100 %-os.

" Az EU-tagország és NATO-tag Magyarországról menekülnie kellett egy amerikainak, aki cigányokat menekített ki egy faluból, ahol egy náci félkatonai csoport kiképzőtábort akart nyitni, lőgyakorlatot akart tartani. Ha ő nem lármázza fel a nemzetközi sajtót, a kormánytól és a magyar emberektől bármi megtörténhetett volna. A nácikat nem vonják felelősségre. A megmentőnek menekülnie kell a fasiszta állam koncepciós eljárása elől. Be akarták bizonyítani, hogy külföldi ügynökök aknamunkája volt Gyöngyöspata, hogy a derék magyar kormányt lejárassák. Nem a magyarok nácik, fasiszták és rasszisták, akikkel összekacsint a kormány, hanem ez is a külföldi lejárató kampány része. Fel lehet göngyölíteni, kik tartottak kapcsolatot az amerikaival, kik a hazaárulók, a kémek. Ugyanerre számíthatnak a demokraták is: bármikor kitalálhatnak bármilyen kémkedést, hazaárulást, hogy politikai ellenfeleiket terrorizmussal, merénylettel, összeesküvéssel gyanúsítsák meg. És erre szükségük is lesz, hogy a totális uralmat kiépítsék.

Egyetlen remény van: az, hogy Magyarországot egy demokratikus Európa államai veszik körül. Ez az Európa talán kész arra, hogy meghallja a magyarok tiltakozását, ha az elég erős. Ha nem, akkor józannak kell lenni, és a túlélés egyéni stratégiáit kell kialakítani, amíg nem késő. "

Legutóbbi bejegyzések

Aki állampapírt vesz, Orbánnak adja a pénzét, és becsapják a végén,...
2023-11-28

A vétójog miatt zsaroló fasiszták játékszere az EU
2023-11-27

Senki ne lepődjön meg: Szijjártó magának tulajdonítja a magyar túszok szabadon...
2023-11-26

A magyar...
Nyírfa
Bocsánat, benne maradt, ami már nem a cikkhez tartozik, de talán nem akkora baj. :)
Nyírfa
@csak úgy...: @kulabombaafityiszre: Kitesszük Récsöl szűrét a Fertő-tóról, és mindenki szabadon távozhat, aki nem akar demokratikus keretek között élni. Megalakítjuk a Nyugati Magyar Köztársaságot, amely a Dunától a nyugati határig húzódik. Budapest egésze továbbra is a főváros, csak azt nem tudom, hogyan kapcsoljuk be Szegedet az új országba. Majd közösen megoldjuk.
justhpeter
Részleges trianoni revizió még álomnak is rossz. Én azon gondolkodom, hogy minek kell befagynia ahhoz, hogy Orbán Európa királyává válasszák és arra jutottam, hogy ha a grazi klinika ápoltjai elválnak ágytól, asztaltól és Ausztriától, valamint önálló köztársaságot alapítanak, akkor majt meghívják a kolostormalacot királyuknak.
csak úgy....
@kulabombaafityiszre: tudtam,hogy számithatok rád ! hidd el nekem ,hogy az a sok öööö sokkal értelmesebb válasz,mint amit itt egy fideszestöl kaphatsz! ma ismét neked van igazad, - végre valaki aki valóban átlátja a magyar viszonyokat :)
verőce21
@csak úgy...: már hogyan keverném magamat veled? Te nem vagy normális...!
rücsü41
Budaházynak úgy látszik nem magyarázták el, hogy az elnöki kegyelem nem arról szólt , hogy a bűncselekményt nem követett el, hogy olyan tiszta mint a fehér hó,csak arról rendelkezett hogy nem kell a teljes büntetését letölteni.Magyarul a kegyelem nem arról szól , hogy tisztára mossa az elkövetőt a bírói ítéletben jogerősen megállapított bűncselekmény elkövetését illetően, csak arról szól hogy nem kell neki letölteni a hátra levő időt a ami a büntetéséből még megmaradt.Ezért hiába hangoztatja azt hogy nem követett el bűncselekményt az alól hogy ő bűncselekményt követet el nem tudja magát kimagyarázni.Sőt a priuszában most is szerepel hogy bűncselekményt követett el és büntetett előéletűnek számít!
csak úgy....
@Nyírfa: récsölt ,csak az apja és az onkel lölö kirakása után tudod valahonnan kirakni...
ez még sziciliában is így van!
Nyírfa
@csak úgy...: 19.49

Várom az univerzum súgását. :)
jáger laszló
Ezt a terrorizmusért L ítélt Budaházy állítja! Ennyire tényszerű!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
Én nem hiszem, hogy a hivatalos nyilatkozatokban valaki is a trianoni határrevízióról nyilatkozna, ill. azt szorgalmazná...!
Én mindig is kerültem az ilyen hőzöngő tömegeket...! A tusványosi dzsemborikat sem tartom helyénvalónak...!
csak úgy....
@verőce21: " már hogyan keverném magamat veled? Te nem vagy normális...! " - mondta a sün és lemászott a drótkeféröl! :) nem sokat áldoztak az oktatásodra,taníttatásodra az elsö unokatesós szüleid, akiknek te csak púp voltál a hátukon!
csak úgy....
@verőce21: "A tusványosi dzsemborikat sem tartom helyénvalónak...! " :) akkor mi a faxxnak tapsoltál? - szerelemböl ? ;)
verőce21
@csak úgy...: 21:00) már megint összekeverted magadat te tébolyodott.
Jól belegabalyodtál ebbe is..., te komplett hülye vagy!
csak úgy....
@verőce21: utánad néztem te komplett hülye ,az eredmény elszomorító! nem csak a szüleid voltak elsö unokatesók, ti a nejeddel szintén azok! - ezt már tudja a teljes veröce, persze nem tölem ,hiszen én sosem voltam képzelgös pletykás,mint te ! :)
verőce21
@csak úgy...: azt csak te bolond gondolod, hogy hazugság árán is megpróbálsz ellehetetleníteni valakit...!

Elvonás lenne számodra, ha nem csinálnál segget a szádból...!
csak úgy....
@verőce21: csak a ti tetves -aljas módszereitekkel élek , te buta kecskebaszó! :)
csak úgy....
@verőce21: az 0rbán banda és az origo volt a mesterem!
verőce21
@csak úgy...: nem, ez a te tetves-aljas módszered, te velejéig aljas pöts...!
Szerencsédre tébolyodott is vagy mellé...! :)
Nyírfa
@verőce21: 20.32

" Én mindig is kerültem az ilyen hőzöngő tömegeket...! A tusványosi dzsemborikat sem tartom helyénvalónak...! "

Ment a lájk.
csak úgy....
@verőce21: juhász péter erröl regéket tudna mesélni, de a buzinak kikiáltott "mohamedánnak fölcsapó" vona is, de most had ne soroljam a többit...,különben is ,mára teli van a tököm a hozzád hasonló aljadék idiótákkal!
a tébolyodott te vagy , - persze a te hülye helyzetedben én is másra kenyném ! :)
fogadok,ha holnap józanúl visszaolvasod magad, akkor vagy lehányod vagy leszarod ezt a @verőce21: es bugris,buta parasztot!
csak úgy....
@Nyírfa: 22:02 mert néha minden hazug megérdemli?
Nyírfa
@csak úgy...: 22.10

Bocsánat, elfelejtettem megkérdezni tőled, hogy szabad-e.
namihami
Ismerve a Kmalacot--nem látszik túl meglepő bejelentésnek!
csak úgy....
@Nyírfa: tudod mit? ezt is a dk. rovására írom... :)
Nyírfa
@csak úgy...: 22.40

Ahogy gondolni tetszik. :)
jáger laszló
1X volt Budán kutyavásár!!
Budaházy féle is...
csak ennyi
barátilag
J.L.
koszpeko
@nyikhajdi putri szökevény: Az fejednek kellene teljes rehabilitáció.
De agybeültetés nem létezik.
Így marad üres a fejed
puszt
@Nyírfa: A Mi Hazánk a parlamentben, Budaházy szerintem egy éven belül szintén (megbuherálják a közügyektől való eltiltását is).
Ez a valóságban a (NEM)mihazánk... SZÉGYEN!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 22.59

Jobb lesz, ha vigyázol magadra, mert kihúzod a gyufát. :)
Nyírfa
@puszt: Nem szabadulok Bartus levelének a hatása alól...az jár az eszemben, hogy, miközben éljük a mindennapjainkat, szövi körénk a náci pók a hálóját, de mi nem zavartatjuk magunkat addig, amíg nem érinti a személyes életünket ...mert mindig mással történik meg a baj elsőként...
."NIEMÖLLER, MARTIN (1892–1984, német protestáns lelkész)
Németországban először a kommunistákért jöttek, s én nem emeltem szót, mert nem voltam kommunista. Aztán jöttek a zsidókért. s én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Aztán a szakszervezetiekért jöttek, és én nem lévén szakszervezeti tag, hallgattam. Aztán jöttek a katolikusokért, és nem szólaltam föl, mert protestáns vagyok. Aztán eljöttek értem, és ekkorra már nem maradt, aki szóljon. "

Ez itt, ma, Magyarország, de már a Parlamentben ülnek azok, akiknek a bejáratig sem lett volna szabad eljutniuk, mégis ők törvénykeznek 13 éve, s nevelgetik a kisnyilas fiókákat, daráló Dórától Budaházyig. És, ha hagyjuk, és nem ment meg minket Európa, akkor aggódhatok, hogy mikor kerülök én sorra, mert a kékszeműek következnek.
verőce21
@Nyírfa: 22:02) hozzáteszem még, Magyarországnak szerencséje, hogy Trianonban leválasztották róla a nemzetiségeket, mint a túlnyomóan szlávok, szerbek, szlovákok, horvátok lakta területek, mert így elkerültük a véres forradalmakat.

Erdély más kategória, nekik is járna az autonómia, mint ahogy mindig is önálló rendelkezési területű volt a magyarokkal való együttélésük idején is...!
Nyírfa
@verőce21: 09.19

Akármilyen hihetetlen, de egyetértek. Hol rejtőztél eddig? :)
verőce21
@Nyírfa: Elrejtőztem, mert nem tudtam, hogy az a szép kékszemű vagy...! :)
Nyírfa
@verőce21: 19.29

Hát, most, hogy tudod, hogy az vagyok, ne bújj el megint, jó?
verőce21
@Nyírfa: Nem én...! de ha hetekre elbújsz sorozatokat nézni...? :)
Nyírfa
@verőce21: Oké! Azért Az utolsó királyság nem volt semmi! Annyira nem, hogy egyenesen a Trónok harca mellé tettem a legjobb sorozatok kategóriájában. Aztán jöttek a Vikingek, és én beültem a hajójukba, hogy elkísérjem őket európai útjaikra. Végül szusszantam egyet, és úgy döntöttem, felnézek a Propira, hogy s mint vagytok. És itt vagyok.
verőce21
@Nyírfa: A Vikingeket én is végignéztem pár éve a Netflix-en, tetszett, és tetszettek a "hatalmi fogásaik".
Minden ilyen sorozatban sok tanulság van...! :)
Nyírfa
@verőce21: Floki szenzációs volt! Emlékszel még rá? Na, az ő fejlődéstörténete kész tanulmány az ember esendőségéről, vágyairól. Kész guru lett a végén. :) De Ivar utolsó pillanatai is emlékezetesek maradtak. Szörnyetegből hirtelen emberré vált.

m.facebook.com/TheFloki/
verőce21
@Nyírfa: Floki-t én kifejezetten sajnáltam a végén...! Kivonult a "nagypolitikából" - ami a történetben Nagy-Britannia és a skandináv fjordok területén zajlott -, szóval félrevonult Izlandra, és ott is elvonult a közösségtől akiket odavezetett, és végül ostobán megölik vademberek...

A politikából nem lehet "kivonulni", mert elpusztítanak.
Mit gondolsz Trump miért nem tudja abbahagyni? Vagy itthon pl. Lezsák, vagy bármely másik miért nem tudja, akarja abbahagyni...? Ha bármelyik európai politikus elment egy nagy cég felügyelő bizottságába, előbb-utóbb kiesett a tizedikről, stb. Kíváncsi vagyok, a MOL székház is milyen politikus tisztító lesz...? :)
Nyírfa
@verőce21: Rosszul emlékszel, Floki nem halt meg. Amikor rádöbbent, hogy a sajátjai között csak illúziókat kerget az új világról, a békéről, az egyenlőségről, elköti az egyetlen hajót, és rábízza az életét az istenekre. Tudod, hová sodorják az áramlatok? Oda, ahol később Ubbevel és családjával találkozik, akik szintén keresik az ígéret földjét. A legvégén ülnek ketten a tengerparton, kicsit elmélkednek, nézik egymást azzal az elégedettséggel, amelyben ott van a megnyugvás, sikerült. Ez az a más, amely keresésre késztette őket.
Az utolsó pillanatokban hátulról mutatja őket a kamera, csak ők, a tenger, a végtelenség...a sok gyilkosság, rablás, harc után igazán szívderítő befejezés. A két férfi útja a hagyományoktól az új , gyökeres változást hozó gondolatokig , maga az evolúció.
verőce21
@Nyírfa: Akkor ennek amit most láttál, másik befejezést ragasztottak a végéhez...! :)
Van több ilyen nagy film, amihez több befejezés is készül...!
A rendező sincs egészen tisztában vele, milyen tanulságot akar eredetileg
megmutatni, aztán győz a közkívánat...! :)

Te a számodra megnyugtatóbbat láttad...! :)
verőce21
@Nyírfa: Látod, milyen jó, hogy beszéltünk róla? Jó tudni, hogy van olyan is...!

Az egészben az a vicces, hogy egy csomó más dologban is így van nyilván, hogy ami nézeteltérést vált ki, abból van egy más változat is...! :)
Ez is egy tanulsága a történetnek...! :)
Nyírfa
@verőce21: Több sorozat készült viking-témában, a következőt már kinéztem magamnak.
Igazából az érdekel, hogyan lett belőlük a föld egyik legfejlettebb társadalmainak együttese.
Floki és Ubbe Ragnar a maguk példájával úttörői voltak a skandináv szellemiségnek.
verőce21
@Nyírfa: "Floki és Ubbe Ragnar a maguk példájával úttörői voltak a skandináv szellemiségnek." - ezzel egyetértek..., az innovációban élen jártak az akkori kor tudása szerint. (Csak az a fura, hogy miért kellett újra feltalálni mindent, hiszen a rómaiak már évszázadokkal előttük használtak tengerjáró hajókat, navigációt, kiváló fegyverkovácsolást..., stb.)

Inkább egy korszerűbb mese ez...! Olyan, mintha északnak és délnek nem lett volna korábban kapcsolata egymással..., az angolok a rómaiaktól megörökölt technikát, kultúrát és adminisztrációt itt adták át először az északi hódítóiknak...! Cserébe kaptak vudut és démonokat... :)
Mi a véleményed...? :)
Nyírfa
@verőce21: 14.58

Úgy tudom, Floki alakja valós személynek állít emléket, aki a skandináv történelem zseniális felfedezője, "mérnöke", úttörője volt. A sorozatban központi helyet foglal el, és nem feltétlenül , illetve nem csak az általa épített hajók miatt , amelyeknek kétségtelenül elválaszthatatlan részük volt a viking hadviselés, a felfedező utak sikerében, hanem a mindig úton lévő, nyughatatlan ember jellemzése , lélekrajza okán. Floki olyan ívet jár be a történet során, amely a benne felmerülő erkölcsi kétségektől eljuttatja egy mennyország-szerű , igazságos béke megteremtésének az igényéig.

Mint látod, nyomot hagyott bennem. Pedig eleinte utáltam, félelmetes volt a számomra. Aztán felfigyeltem rá, és a cselekményszövésnek, a jellemrajznak hála, láthatóvá váltak a lényének azok a szerethető vonásai, amelyek miatt elkezdtem drukkolni érte. Már nemcsak azt láttam, honnan indult, hanem azt is, hogy hová tart. Az ő példája a mai Skandinávia kialakulásának a krónikája is.
verőce21
@Nyírfa: Floki: "Az ő példája a mai Skandinávia kialakulásának a krónikája is." - ebben igazad van valószínűleg.
Te, azonkívül, lélektanilag elemezted a látottakat, én racionálisabb szemmel. Így én mindig igyekeztem a megfelelő időszakra és technikai fejlettség szintjére helyezni a történteket, de méginkább a hatalomgyakorlás módszereire koncentrálni.

Te más befejezéssel láttad az utolsó részt, ami méginkább elvitt a meditáció, a lélekbúvárkodás felé, én pedig a hatalmi harcokat láttam... :)
De az közös..., és érdekes, hogy az észak fejlettsége mennyivel el volt maradva a déltől... Tudom, hogy volt egy Hadrianus fala, de milyen hatékonyan működött...? :) stb.
Nyírfa
@verőce21: 17.22

Több szem többet lát. :)
verőce21
@Nyírfa: és más-mást lát.

Azért csodálkozom, hogy téged mennyire csak a mesével, a jellemábrázolással, a humán adalékokkal fogott meg a film végülis, szinte rózsaszínű ködön át...! Miután ezeket beállítottad magadon, csak ezután volt nézhető számodra a sorozat...! :)

Pedig szinte nem is volt benne gyerek, gyerekszületés, különösebben nőies dolgok... Hosszú, több évtizedes szakaszt ívelt át a történet, de szinte minden szereplő "készen" jött...! ki a mitológiából, ki az erdőből mint egy tündér, ki már nyomorékan, ki a hegyen túlról, ki mint elfeledett rokon... ( ki mint veti ágyát) :)
Mindenki, mint egy manó vagy lidérc lépett be a történetbe, semmi nőies...! Te mégis megtaláltad benne azt a szegmenst, ami nézhetővé tette számodra..., sőt, a vége...! :)
A Grimm testvérek írtak ilyen történeteket ezer évvel később...! :)
Mit szólsz hozzá...? :)
Nyírfa
@verőce21: 18.34

Nem vagyok biztos benne, hogy ugyanarról a sorozatról beszélünk, de azért gondolj bele, milyen szerencse, hogy a gyilkolás, rablás, "hatalomtechnika" mellé adott az élet a szegény emberiség számára egy kis "rózsaszínű ködöt " is, jelentsen ez bármit is. :)
verőce21
@Nyírfa: Persze, akár a rózsaszín evolúciódat is jelentheti...! :)
Nyírfa
@verőce21: Jól indult a beszélgetés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.