Fideszes vállalkozók nyúlják le maguknak a Balaton partját, a balatonaligai önkormányzat helyiek véleményére sem kíváncsi ezzel kapcsolatban.

Tiborcz és Mészáros strómanjait szolgálja körömszakadtáig az önkormányzat a helyi lakosok helyett

Szép, nem? Forrás: Aligai Fürdőegyesület

Leszavazta az Aligai Fürdőegyesület (AFE) társadalmi konzultációs javaslatát hétfői, estébe nyúló ülésén a balatonvilágosi képviselő-testület – írja a Népszava.

Az AFE meg akarta kérdezni a helyieket és a nyaralótulajdonosokat a Club Aliga területén zajló építkezésekről, a várható – a partszakaszt, a táj- és településképet teljesen átrajzoló – változásokról.

Látványtervek szerint 1,3 milliárd forint értékű, sokemeletes beton-lakótelepet és luxusnyaralókat építenének a Balaton egyik legszebb pontján. 

Az AFE Balatonakali példája alapján próbálta most elérni, hogy a helyi közösség véleményt mondhasson az aligai nagyberuházásról. Akaliban a település vezetése október elején kérte meg az állandó lakosokat és a nyaralókat, hogy véleményezzék a tervezett kikötőépítést, s miután a többség elutasította a beruházás ötletét, a kivitelező is visszalépett a projekttől.

Össze is állítottuk a kérdőívet, ám miután leszavazták a kezdeményezésünket, most saját erőnkből kellene levezényelni az egész procedúrát, ami nem lesz könnyű, de nem adjuk fel, mert mindenképpen szembesíteni akarjuk a beruházó érdekeit kiszolgáló faluvezetést a helyiek véleményével

– mondta Bukovszki András, az AFE elnökhelyettese.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Csak az ott eloket sajnalom, akiknek ez az otthonuk. A Balaton en mar kihuztam a latogatando turisztikai celok közül, es mindenkit le is beszelek rola. Talan egyszer majd ha megbukott ez a gane fideSS, es ujra koztulajdon lesz, ujra lemegyek.
namihami
""Tied az ország---magadnak szerzed!""
A fideszutódk--a mai korra hangolva!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok