Az Európai Unió (EU) versenyképessége jelentős javításra szorul – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében szerdán.

Szijjártó behúzta a féket: A racionális politika hívének nevezte magát, és Belgiumot dicsérte

A Brüsszelben tartózkodó Szijjártó Péter Belgiumot meglehetősen érdekes országként jellemezte. A tárcavezető szerint ez nemcsak a látnivalói, nevezetességei és gasztronómiája miatt van így, hanem leginkább a struktúrája miatt, hiszen az ország régiói, nyelvi közösségeinek szövetségi szintje elsőre meglehetősen bonyolultnak tűnő rendszer.

A miniszter ismertetése szerint a három régióból Flandria a legerősebb, 16 százalékos exportteljesítménnyel, itt megy keresztül a világkereskedelem két százaléka, minden harmadik munkahely az exporthoz kötődik.

Szijjártó Péter szerint ezért nem meglepő, hogy sok mindent hasonlóan látnak, és mindketten a racionális politika hívei.

Egyformán fontosnak gondolják a szabadkereskedelem működőképességét és elengedhetetlenül fontosnak tartják Európa külső határainak védelmét – sorolta, hozzátéve, hogy abban is egyetértenek, hogy a nukleáris energia használata nélkül nincs biztonságos és hatékony energiaellátás. Ugyanakkor elutasítják azokat a törekvéseket, amelyek az EU-t szuperállammá alakítanák.

Mindezek jó reményekre jogosítanak fel minket az egymást követő belga és magyar európai uniós elnökségek közötti összhang tekintetében

- hangsúlyozta a tárcavezető.

Szijjártó Péter bejegyzésében beszámolt arról, hogy a magyar-flamand kereskedelmi forgalom tavaly rekordot döntött, és a miniszter szerint ezt jövőre túl fogják szárnyalni.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Ez a pasas maga a tökélketes irracionlaitás ! Jobb helyen már elzavarták volna még a pálya mellől is ...
Nessy
Drága külügyérünk! Hiszi is amiket mond? Mert ha igen, keresse fel háziorvosát, pszichiáterét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.