Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében testvérvárosi megállapodást írt alá Székesfehérvár és Luxor vezetője szerdán Egyiptomban.

Székesfehérvár fideszes polgármestere eléri: Testvérvárosuk lett Luxor, Novák Katalin is jelen volt a nagy napon

Két történelmi város kötött ma szerződést – hangsúlyozta az eseményen Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere.

Emlékeztetett: Székesfehérvár egy 1051 éves város Magyarországon, Európában tehát ősi városnak számít. "Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar államiság történetének első 500 évében csak Székesfehérváron lehetett magyar királyt koronázni" – hangsúlyozta, hozzátéve: ezért nevezik ezt a várost is a királyok városának.

A két város közti együttműködésről elmondta: kulturális, oktatási, különösen felsőoktatási, turisztikai és gazdasági lehetőségekről egyeztettek Luxor kormányzójával. Közös kihívásának nevezte azt is, hogy "miközben büszkék vagyunk történelmünkre, egyúttal modern várost is szeretnénk építeni".

A polgármester megköszönte Novák Katalinnak, hogy szívén viseli nemcsak hazánk diplomáciai, hanem ezen belül városdiplomáciai törekvéseit is, az önkormányzati világot is bevonva nemzetünk külkapcsolatainak pozitív formálásába.

Egyiptom és Magyarország államfőinek bizalmát egy prosperáló, kölcsönös tiszteletre épülő testvárosi kapcsolattal szeretnénk meghálálni

- közölte Cser-Palkovics András, kiemelve: "valljuk ugyanis, hogy nemzetek és népek kapcsolatában új perspektívákat nyithatnak meg a kisebb közösségek szövetségei".

Ha polgáraink értik és tisztelik egymást, nemzeteink barátságának gyökerei még termékenyebb talajra találnak – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sztyepospista
Mindegy is neki, hogy mikor, hová röpködhet, csak repülhessen, állampénzen, közpénz terhére. Néha hazajön pár napra. De minek ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sztyepospista
Mindegy is neki, hogy mikor, hová röpködhet, csak repülhessen, állampénzen, közpénz terhére. Néha hazajön pár napra. De minek ?
balos
@Eladott Ország: Hát speciel nekem ez roxulnak hangzik!Persze 1 ilyen futszarostól a múltba nézés kifizetődőbb!
Pegero
Cser-Palkovics András 13 éve Székesfehérvár polgármestere, az egész város legnagyobb megelégedésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.