Egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar kormány hány ember véleményét képviseli a "brüsszeli elittel" folytatott vitákban, ezért fontos a nemzeti konzultáción való részvétel – közölte Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön Pécsen.

Kocsis Máté így szapulta a "brüsszeli elitet"

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté a nemzeti konzultációt és a szuverenitásvédelmet érintő fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: minden olyan kérdésben fontos megkérdezni a magyar emberek véleményét, amelyekről az Európai Bizottság, azaz a "brüsszeli elit" és Magyarország között vita van.

Úgy vélekedett:

a nemzeti konzultáció nemcsak arra kiváló eszköz, hogy az emberek két választás között is elmondhassák véleményüket, hanem arra is, hogy az "előttünk álló európai vitákban a magyar álláspontot a kormány minél nagyobb hanggal tudja képviselni".

A frakcióvezető jelezte: a brüsszeli elit olyan döntéseket akar az országra kényszeríteni, amelyek kedvezőtlenek a magyar emberek számára.

Brüsszelben azt akarják, hogy Magyarországon szüntessék meg a rezsicsökkentést, illetve rezsitámogatásokat, a 300 ezer család és sok ezer vállalkozás megsegítését szolgáló kamatstop intézményét, illetve töröljék el az extraprofitot termelő vállalatokra kivetett adót. A rossz minőségű ukrán gabona és a migránsok beengedését pedig ezzel együtt elvárják Magyarországtól – fejtette ki.

Kocsis Máté szerint kiemelten fontos, hogy

e folyamatban lévő – máig lezáratlan – vitákban mindenki elmondja a véleményét, válaszoljon a nemzeti konzultáció kérdéseire, ugyanis "egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar kormány hány ember véleményét tudja a háta mögött".

A politikus elmondta: a konzultáció által érintett témák a hazai és az európai közbeszéd részét és a jövő évi európai parlamenti választás vitatémáit is képezik majd.

Brüsszelben csak a magyarok tudják képviselni saját álláspontjukat, ezért van szükség az összefogására, az ország érdekeinek, szuverenitásának megvédésére, és ezért nem szabad megengedni, hogy Brüsszel elvonjon döntéseket a magyarorktól vagy döntéseket erőltessen rájuk – hívta fel a figyelmet a politikus.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A magyar politika szégyene, hogy ez a szerencsétlen demagóg frakcióvezető lehet a parlamentben. Sokat elmonda a fideSS-kdnp frakcióról, hogy ha ilyen "magas szintű" a főnök milyen sötét lehet az egyszerű tag.
csak úgy....
buta kocsis, miért nem akkor kérted ki a nép véleményét mikor bayerral titokban krétára mentetek ,ti állítólagos nem buzik?!
jáger laszló
Semmi újdonság
Ebben már nagy rutinja van!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.