Az LMP tiltakozik a nukleárisenergia-termelő kapacitás bővítésére vonatkozó egyezmény ellen.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza aláírását

Szombaton az ENSZ 28. klímacsúcsán Dubaiban a világ 20 országa- köztük Magyarország is aláírt egy nukleárisenergia-termelő kapacitás bővítésére vonatkozó nyilatkozatot. Az előterjesztő USA éghajlatvédelmi megbízottja indoklása szerint a 2050-re meg kell háromszorozni az atomenergia termelőkapacitását a 2020-as évhez képest.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja határozottan tiltakozik a nukleárisenergia-felhasználás növelése ellen, tévút azt gondolni, hogy az atomenergia segíteni fog a klímaváltozás hatásainak csökkentésében. A dubai-i klímacsúcs egyik célkitűzése eredetileg az volt, hogy az országok globálisan mihamarabb csökkentsék a fosszilis energiahordozók használatát, és mihamarabb radikálisan növeljék a megújulók arányát.

Ezzel szemben a világ 20 országa több évtizeddel vetette jelen nyilatkozat aláírásával vissza a zöld átállást, ugyanis az atomenergia nem fenntartható megoldás, a kiégett fűtőelemek tárolása biztonságosan, a mai napig nem megoldott, illetve nem feledkezhetünk meg a szörnyű atomerőművi balesetekről sem, mely súlyos emberéleteket követeltek, és megnyomorították környezetük természeti értékeit több száz évre.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza aláírását és mihamarabb egy valódi zöld fordulatot hajtson végre, ugyanis nem azeri import zöld energiára van szüksége hazánknak, hanem szuverenitásunk érdekében itthon megtermelt valódi megújulókból származó energiaforrásokra.

Forrás: MTI-OS

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szarházy Mákos
@Philip Marlowe: Lehet Magyarország Palesztina!
ómió
Amúgy, milyen légszennyezést forszíroznak az efftársak!?
jancsipapa
Elvárja ! Az az LMP , ami szinte csak papíron létezik...
NKF
Nem értem! Az ilyen kerti törpe pártok milyen alapon osztják az észt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.