Petro Porosenko volt ukrán elnöknek megtiltották azt, hogy elhagyja Ukrajnát – írja az Index.

Orbánnal találkozott volna a volt ukrán elnök, közbelépett a titkosszolgálat – Az oroszok "provokációra” készültek Ukrajna ellen

Az esetről azóta az ukrán titkosszolgálat adott ki egy közleményt, amelyben azt írták: az ő kérésükre tiltották meg Porosenko távozását, és egész konkrétan azért, mert Orbán Viktorral is találkozott volna.

Az egykori államfő Volodimir Zelenszkij jelenlegi elnök egyik legfőbb ellenlábasa a történteket politikai indíttatású cselekedetnek minősítette, amely munkájának megzavarására irányult. Olekszandr Kornyijenko ukrán parlamenti alelnök később megerősítette, hogy ő vonta vissza Porosenko engedélyét.

Kifejtette:

a kiutazást előzőleg engedélyezték, de kapott egy levelet, és emiatt vonta vissza Porosenko engedélyét.

Porosenko saját elmondása alapján Lengyelországba készült, ahol a kamionos blokád megszüntetését célzó egyeztetésekre volt hivatalos, utána pedig az Egyesült Államokba utazott volna Ukrajna háborús erőfeszítéseinek támogatására.

Mostanra kiderült, hogy Olekszandr Kornyijenko kitől is kapta azt a levelet, amelynek a tartalmát nem oszthatta meg. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szombat délután egy közleményben közölte, hogy

nemrég olyan értesülés jutott az ukrán hírszerzők birtokába, amely szerint az orosz titkosszolgálatok a nemzetközi színtéren készülnek „provokációra” Ukrajna ellen.

Ennek célja az lehet, hogy csökkentsék az Ukrajnának nyújtott külföldi támogatásokat, és megosszák az ukrán társadalmat. Az SZBU szerint ebbe a műveletbe „külföldi országok oroszpárti erőit”, valamint „egyes ukrán politikusokat” is bevonnának.

A közleményben ezután egész konkrétan közölték: elsődlegesen az volt a problémájuk, hogy Orbán Viktorral is találkozott volna Petro Porosenko.

Az elhárítás információ szerint ebben a kontextusban talákozott volna P. Porosenko, az Európai Szolidaritás párt elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki rendszeresen ukránellenes álláspontokat oszt meg, »Putyin barátja«, és az Orosz Föderáció elleni szankciók feloldását követeli

– fogalmaztak a közleményben.

Petro Porosenko pártja, az Európai Szolidaritás még pénteken, az SZBU-közlemény megjelenése előtt adott ki egy hosszú kommünikét az esettel kapcsolatban.

Ebben azt írták, hogy az ukrán külügyet korábban tájékoztatták arról, hogy Porosenko milyen helyeken tesz látogatást és miről fog beszélni. Állításuk szerint a volt elnök több külpolitikai ügyben megpróbált volna segítséget kérni a külföldi partnerektől, és Porosenkónak illegálisan tagadták meg, hogy elhagyja az országot.

A közleményben már utaltak arra is, hogy egyesekszerint Porosenko magyarországi látogatására hivatkozva vonták vissza a kiutazási engedélyt.

Forrás: Index

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: ugye holnap ott leszel a vasárnapi nagymisén ,te buta pogány fax?
fideszes gyökér
@csak úgy...: persze ott lesz, de inkább majd ott, ahol a magyar nőket kell erőszakolni.
jáger laszló
Ami késik az nem múlik!!
Nem kell L keseredni Viktor!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
Putyin csókosból egy is sok, nem még kettő.
nemkati
"Egyesült Államokba utazott volna Ukrajna háborús erőfeszítéseinek támogatására." - ezt azért én másképp fogalmaztam volna.
És kíváncsi lennék, miről akart volna Porosenko a Putyinbarát és Ukrajnaellenes 0rbánoviccsal társalogni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.