A prémium állampapírok idő előtti visszaváltási feltételeire figyelmezteti a lakosságot a Magyar Államkincstár, amely szerint 1% fájdalomdíj levonásával a visszaváltás bármikor megtehető. Legalábbis amennyiben ezt a díjat időközben nem emelik akár 20%-ra. Ebben az esetben ugyanis nem lesz túl nagy kedvünk idő előtt visszaváltani az álompapírunkat. De úgy 50 % levonásával már semekkore se lesz. A kedvünk.

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Peller Anikó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ESCOBAR
Tessék már moratóriumot hirdetni 2023. december 31-ig, mely szerint, aki otthon tartott készpénzvagyonát (eltitkolt) állampapírba fekteti, nem nézik, az honnan származik!
Bedobni sávos kamatozást! 1 hónapra éves 16%, 3 hónapra éves 17%, 6 hónapra éves 18%, 12 hónapos lekötés esetén csaknem éves 19% kamatot adni!
2700 milliárd forint van kint párna alatt, s ebben nincs benne a cigány "üzletemberek" gipszkartonfalban tartott pénze!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Nem hazudtunk reggel délben este, hanem csak loptunk.
Yoda69
Legyen világos: az állampapír, mint azt a neve is mutatja, az állam birtokolja a lejartaig. Azonban szükség esetén ez a birtoklás meghosszabbithato, addig amíg az állam jónak látja. Főleg háborús veszhelyzetben vagy államcsod esetén.
ESCOBAR
@Peller Anikó: Sávosan kamatozik! Ennyi elég a befektetőnek! Van erre banki háttér...
Menőmanó
@verőce21: Nem olvasod el a cikket, de ugathatnékod van.
Különben tudnád, hogy nem a mai napról van szó, hanem 2025-ről, amikor kifutnak a magas kamatok, és akkor valószínűleg sokan vissza akarják majd váltani. Csak nem lesz mibűűű visszafizetni. Érted köcsög? Ezt viszont csak nagy mértékű levonás kilátásba helyezésével lehet megakadályozni.
sokanvagyunk
Kamatnak csak csúfolják azt a 18%-ot - vagy akárhányat -, hiszen csak késleltetve kapja meg a kölcsönadott pénze után az infláció után kullogó pénzét.
verőce21
@Menőmanó: Látom, neked is ugathatnékod van. Mert nem írják azt sehol, és nem is olyan biztos, hogy '25-től irreálisan alacsonyak lesznek a kamatok...! És 9-10% hozamnál még nem szokták a befektetők a tőzsdét ostromolni...!
Úgyhogy hátrébb az agarakkal...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.