Jövőre is megmarad a diákhitel 7,99 százalékos kamata.

Nagyon kelendő a diákhitel, kérdés csak az, mi az oka

13 ezr diákhitelt vettek fel az idén. Forrás: Pixabay

A cél, hogy aki akar és képes rá, az anyagi lehetőségétől függetlenül tanulhasson, végzettséget, illetve diplomát szerezhessen. Idén több mint 13 ezer új szerződéskötésre kerülhet sor, az élő szerződések száma meghaladja a 200 ezret – írja az Economx.

A hallgatók júliustól minden eddiginél kedvezőbb feltételek és lehetőségek mellett nyithatnak diákhitel számlát.

A diákhitel számlát biztosító kereskedelmi bankoknak ingyenesen kell biztosítaniuk például a havi számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások felületének használatát, a havi bankszámla kivonatot és a kapcsolódó bankkártya használatát is.

Forrás: Economx
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Jellemző fideszes húzás: nyomorban tartani az embereket, majd tenni egy gesztust. Aki nem gondolkodik, könnyes szemmel hálálkodik a vezírnek és népi zenekarának. „Gulyás emellett azt is bejelentette, hogy a diákhitelek kamatstopját is meghosszabbították, a lakossági kamatstoppal összhangban azt is 2024. július elsejéig. Ez azt jelenti, hogy a diákhitelek kamatánál továbbra is a 7,99 százalékon befagyasztott szint az érvényes. Egyébként a diákhitel kamatának 13 százalék fölötti szintre kellene emelkednie.” Én meg fizetem a bankköltségeimen keresztül, meg az összes ilyen, és ehhez hasonló "piaci" beavatkozását a maffiakormánynak. „Hollandiában január elején emelték a diákhitelek kamatát. 1,78 %, ami sokkoló a korábbi 0 százalékos kamathoz képest.” ( a kép ehez illik)
propeller.hu/images/cikk/2023_12/diakhitel.webp
verőce21
Ez szép, hogy a kormány ennyivel támogatja a rászoruló diákokat...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.