3,5 millió éjszakát töltöttek a nyaraló magyarok Horvátországban.

Balatoni nyár helyett? Rekordot döntött a magyar turisták száma Horvátországban

Illusztráció: Pixabay.com

Az idén szeptember végéig közel 696 ezer magyar turista 3,5 millió éjszakát töltött Horvátországban, mindkét adat már most meghaladja – 12, illetve 9 százalékkal – az eddigi rekordnak számító 2019. egészében regisztrált számokat

– közölte Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

A teljes horvátországi turisztikai eredmények már most szinte elérték a 2019-es csúcsév összesített adatait. Szeptember végéig 18,7 millió turista 102 millió éjszakát töltött az adriai államban. A legtöbben Németországból, Szlovéniából és Ausztriából érkeztek, Magyarország a hetedik legnagyobb küldőállam volt.

A magyar vendégek száma 20 százalékkal nőtt, az általuk eltöltött 3,5 millió vendégéjszaka 17 százalékkal több a tavalyi egész éves adatnál. Az idén átlagosan 5 napot töltött egy-egy magyar turista Horvátországban.

A magyarok által leglátogatottabb régió ezúttal is a Kvarner-öböl volt, ahol most először meghaladta az egymilliót a magyar vendégéjszakák száma. Ezt követően Isztria, Zadar, Split és Sibenik volt a legnépszerűbb. A városok közül Crikvenicán, Viren, Rovinjban, Porecben és Medulinban nyaralt a legtöbb magyar.

Júliusban és augusztusban járt a legtöbb magyar vendég Horvátországban, 25 százalékuk szervezett úton vett részt, a többség saját maga intézte a foglalását. A magyarok többsége továbbra is a magánszállásokat kedveli, de egyre több a hotelt és kempinget választók aránya.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
Forrás: MTI.
Hogy miért is, nem lepődtem meg?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
9,6 millió magyarból elment 695 ezer. Helyes. Mindenki menjen aki akar, tud és van rá pénze is. Horvátország csodálatos, több helyen is jártunk már. A Balatonra is sokan mentek de ha csak z Adriára menők fele inkább a Balatont választja már az is jelentős lett volna. Jövő nyáron még többen mennek majd a tengerpartra, ha nem jön az államcsőd persze.
Most hallottam hogy akinek diplomata útlevele van az vízummentességgel mehet a Maldív szigetekre. Hurrá.
vacsi
Akkor most miért is szegényednek a magyarok?!
Yoda69
Nem lepodnek meg, ha ruhelke es tiporc paraszt jovore felvasarolna a fel horvat tengerpartot a magyarok veren.
Yoda69
@vacsi: Ez a cikk most nem errol szol, de azert elmagyarozom neked.
Attol hogy par millioan el tudnak menni nyaralni, attol meg 4 millio koldus orszaga maradunk.
Capice?
durbincs
@telegdilaci: @telegdilaci: mert maguk ottan len a bányába mind a z 50IQ-s sekus papák gyerekei ?@Yoda69: @Horizont: @nejlontacskó: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.