Egy vajdasági, bácskertesi férfi 5,67 ezrelékes véralkohol szintet produkált a rendőröknek.

Rettenetes világrekordot állított fel egy magyar férfi

Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay

A brutális érték egy argentin sofőr korábbi „rekordját” adta át a feledésnek. A dél-amerikai 5,5-ös véralkohol szintet mutatott be, amikor tavaly megszondáztatták – írja a Blikk.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vajdasági magyar férfit nem autóval, „csak” kerékpározás közben állították meg a rendőrök.

Egy szakportál szerint 4,5%o-től 5,0%o-ig és e szint felett már halálos kimenetelű az alkohol mennyisége. Megbénítja a lélegzési központot. Ezzel egyidejűleg a vérkeringési rendszer is megbénul, ami szintén halálhoz vezethet. A halál az eszméletlen állapot beállta utáni 5-10 óra múlva lép fel – írja a Délhír.

A szakértők szerint akár már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol-koncentráció is halált okozhat, vagyis az illető szervezetében 12 halálesetnek megfelelő alkoholmennyiséget találtak.

A vérvételt végző orvosok azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben a bácskertesi ember, annál is inkább, mert egészségügyi paraméterei a normálisnak számító határokon belül mozogtak.

Forrás: Blikk, Alkoholizam, Delhir
Fotó: Pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Mennyi magyar siker..és még csak szerda van ;)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisGenyo2
Hosszú évek kemény munkája lehet ebben is! ;-)
durbincs
@koszpeko: @koszpeko: @Nanya: @Nanya: mert maga lent a bicegö sánta csiletöcskölö nyanya csödör ? mint a röffencs @teuton: @kereső: @Péter2: @namihami: @csak húgyos...: @Nanya: @jáger laszló: @sgl: @human: @Peller Anikó: @gina: @Eladott Ország: @kula: @simmering73: @izéke:@sgl: @Yoda69: @Aki Én: @kula: @mekkelek: @Giovanni Alba: @Horizont:@Dr. Proktor: @Menőmanó: @pultosjocó: mind @balos: ?@KisGenyo2: ?
koszpeko
TaláltaK egy kis vért az alkoholjában.
rokker33
Egy átlagos alkoholista aki csak alvás közben nem iszik :) Tarja a szintet gondolom már évek óta..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.