Fabinyi Tamás evangélikus püspök levelet írt a gyógyíthatatlan betegsége miatt a legális eutanázia mellett kiálló Karsai Dániel alkotmányjogásznak.

Naponta imádkozik Karsai Dánielért egy magyar püspök

Fabiny Tamás a fideszes kormánnyal szemben, keresztény emberként emberséges álláspontot képvisel. Forrás: Youtube

Az elmúlt hetekben módom volt figyelemmel kísérni megszólalásait az emberi méltóság érdekében. Szeretném biztosítani elismerésemről és támogatásomról

– írta Fabiny a levelében.

A levelet Karsai a püspök engedélyével tette közzé a Facebookon.

Az eutanáziával kapcsolatos nagyon összetett kérdésben személyesen sok a bizonytalanság bennem, de az Ön tevékenységének megismerése segít abban, hogy korábbi véleményemen változtassak. Ezt szeretném Önnek megköszönni. Annak is örülök, hogy az elmúlt hetekben sikerült ebben a fájdalmasan megosztott, gyakran gyűlölködő társadalomban egy olyan párbeszédet elindítania, amelyben többnyire észérvek és emberi szempontok ütköznek egymással, és amelyben hosszú idő után mintha újra értelmes vitákat lehetne folytatni

– írta a püspök.

Fabiny naponta imádkozik Karsaiért, hogy

„egyszer majd lelkileg felkészülten tudjon elmenni”, és azért is, hogy „lássa annak az életnek az értelmét, amelyet negyven-egynéhány éve kapott, és annak a küzdelemnek az eredményét, amelyet tavaly augusztus óta vállalt magára”.

Karsai Dániel alkotmányjogász augusztusban állt nyilvánosság elé az ALS betegségével, életvégi döntésének jogáért pedig az Emberi Jogok Európai Bíróságán perelte be a magyar államot.

Karsai a múlt héten a Parlamentben járt, ahova a momentumos Bedő Dávid hívta meg, hogy személyesen hallgathassa meg a politikus eutanáziáról szóló felszólalását. A keresztény szeretetelveket előszeretettel emlegető, korábban nemritkán pártállami múlttal rendelkező fideszes politikusok szó nélkül sétáltak el Karsai Dániel mellett.

Forrás: Facebook
Fotó: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Őszinte nagyrabecsülésem Fabinyi Tamás Püspök Úré. Embersége példakép kell legyen valamennyi vallásos és nem vallásos ember előtt. Áldott Karácsonyt és sikeres Újévet kívánok neki.
Sztyepospista
Végtelenül összetett a kérdés. Van, akit eü. gondok visznek az uetanázia gondolata felé / pl. Karsai .. / Van, akit az abszolút értelemben vett EGYEDÜLLÉT , másokat pedig teljesen más dolgok. Mindenesetre, ha kapni lehetne valamiféle EUTANÁZIA TABLETTÁT / elképzeltem mindössze... /, vennék belőle egy darabot én is. És tárolnám, amég szükségét nem látom a használatának.
lampa laz
Tényleg nagy kár, h egy ilyen eset kapcsán jött nála a felismerés..."fájdalmasan megosztott, gyakran gyűlölködő társadalomban" egyszer erről is kifejthetné a véleményét, h mindennek ki is az okozója, mert orbán mellett az egyházaknak is qrva nagy szerepe van ebben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.