Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről az éj leple alatt adott be határozati javaslatot a Fidesz–KDNP.

Zokog a Fidesz: az unió inkább Ukrajnát venné fel, Orbán magyargyilkos cimborái helyett

Orbán valahogy már megint Putyin kottájából csicsereg. Forrás: Facebook

A javaslat alapján, a kormánypárti többségű szavazógépezet révén az Országgyűlés külön is megállapítaná azt, amit korábban „békepárti” vezérük Orbán Viktor is,

· hogy Ukrajna nem teljesítette az uniós csatlakozás előfeltételeit,

· az EU bővítéspolitikájának objektív, teljesítményen alapuló folyamatnak kell maradnia,

· stratégiai vita szükséges az EU Ukrajna-politikájának valamennyi eleméről.

A fideszesek szerint az Európai Bizottság javaslata Ukrajna csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről előkészítetlen, következetlen, nincs tekintettel az „alapvető magyar” – valójában csupán fideszes(orosz) – érdekekre.

A Fidesz–KDNP szerint az Országgyűlésnek el kell ítélnie minden politikai, pénzügyi nyomásgyakorlást, ami „Magyarországot” – valójában csupán a pénzhiány miatt vergődő fideszes rezsimet – „szuverén” álláspontja megváltoztatására kényszerítené.

Az Országgyűlés felhívja a Kormányt, hogy a fenti álláspontot képviselje az Európai

Tanácsban és az Európai Unió intézményeiben az Ukrajna csatlakozási folyamatával

kapcsolatos döntések során.

Kocsis Máté reggel a Facebook-oldalán azt írta, az „Európai Bizottság nem mérhet kettős mércével” a tagjelölteknek eddig minden kritériumot teljesíteniük kellett, most sem lehet kivételezni „aktuálpolitikai, ideológiai” szempontok miatt.

Olyan nincs, hogy Ukrajna beelőzze a csatlakozásra váró észak-balkáni országokat,

úgy, hogy még a tárgyalások elkezdéséhez szükséges feltételeket sem teljesítette. Elég csak a kisebbségek helyzetére és nyelvhasználatára gondolni, tette hozzá. (Utóbbit Ukrajna a magyarok számára kedvező módon már rendezte – ezt simán letagadja a miépesből lett fideszes Kocsis.)

Szerinte nulladik körben kell tisztázniuk a jelenlegi tagállamok vezetőinek, az ukrán tagság miként hat az EU-ra. Mivel az ügyben hiányzik a konszenzus, nem lehet felelősségteljesen dönteni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, ezért kérik a kormányt, hogy a fenti álláspontot képviselje az Európai Tanácsban és az Európai Unió intézményeiben – idézi a 24.hu.

Orbánék szerbiai szövetségese az oroszbarát szélsőjobboldali csetnik politikus, Aleksandar Vucic. A szerb szélsőségesek a második világháború után délvidéki magyarok tízezreit gyilkolták le, többek közt Zsablyán, Csúrogon és Mozsoron létesített koncentrációs táboraikban.

Forrás: Parlament, 24.hu
Fotó: Facebook

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
míg 0rbán él és mozog,addíg a szerbek nem lesznek eu. tagok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Shikari: 18.02: DE, hogy jönnek ide a liberálisok? Mi közük a gyilkoláshoz vagy az akkori és jelenkori nyilasok felmentéséhez?
Clavigo
@Shikari: Csak ne lennél ilyen buta,,more. Elképesztő,hogy milyen hülye vagy.
csak úgy....
@namihami: nem érem,hogy miért táplálod kérdésekkel ezt az elmebeteget,akinek mindenre van és lesz is mindíg egy gyogyós válasza,magyarázata? ! te is emberbarát? - ezek sajnos menthetetlenek!
namihami
@csak úgy...: w0.02: Mert érdekel a másik oldal nézetrendszere! És amíg nem büdöshal&co szintű kommunikációt ad elő, addig meg is próbálom!
Ha nem is értek vele egyet, attól még meghallgatom a nézetét!
namihami
@Shikari: 19.40: És melyik liberális volt az, amelyik lágerbe küldött vagy Dunába lőtt bárkit? Mert jelzett helyzetben csak ez lehet az összehasonlítás alapja! Vagy nem úgy gondolod?
Én inkább a History Channel Hitler és követői és a Fidesz és vezetői eszmei és egyéb nézetei között látok egyre inkább drősödő kisérteties hasonlóságot! Szerencsére a fizikai, méretbeli és elszántságbeli(még) hatalma nincs meg hozzá!
kereső
Figyelsz fideSS? Vezénylő tábornokod közelebb hozná Ukrajnát az Eu-hoz- mi lesz igy a kiagyalt "parlamenti határozati javaslatban"???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.