A Magyar Közlönyben megjelent a rendelet a 2024. évi igazgatási szünet rendjéről.

Orbán Viktor elrendelte: leáll a közigazgatás

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök döntése szerint az igazgatási szünet 2024. december 30. napjától 2025. január 1. napjáig tart, három napra áll le a közigazgatás. A rendelet már hatályos

- számol be a 24.hu.

Az igazgatási szünetről szóló törvény szerint a döntés a kormányzati igazgatási szervekre vonatkozik. A kormány nyári, illetve téli igazgatási szünetet is elrendelhet, rendeletét a tárgyévet megelőző év decemberének 15. napjáig ki kell hirdetnie.

Az igazgatási szünetre eső valamennyi munkanapra szabadságot kell kiadni a foglalkoztatottnak. Ha a dolgozónak már nincs szabadsága, akkor a téli igazgatási szünetre a tárgyévet követő évben esedékes szabadságot kell kiadni. A kormányfő döntése háromnapos leállást jelent a közigazgatásban. Mint korábban megírtuk, ez jóval kevesebb, mint a tavalyi, idei téli igazgatási szünet: legutóbb ugyanis 13 napos volt, tavaly december 22-től egészen január 6-ig tartott, idén pedig december 27-től tart majd január 1-jéig.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rücsü41
Sajnos Orbán már sokkal előbb leállította intézkedéseivel a magyar közigazgatás működését!Tönkre vágta az egész közigazgatást, úgy ,hogy keresztbe tett neki!Szakemberek helyett pártpolitikusokat helyezett az államigazgatásba vezetőnek , aki semmit nem tudtak ennek a szervezetnek a működéséről, már pedig ez a szervezet szakmai ismeretek hiányában nem tud jól működni!
balos
Lehet,hogy most leállítja a rombolást,önjavító módra vált magától?
Toller Béla
Hát dagadt, észre sem fogjuk venni ! Hacsak a rendőrök szokatlanul nagy száma nem hívja fel rá a figyelmünket !
jáger laszló
Kurvára 1 érdekes intézkedés!
Csak erre vágytam,hogy +tudhassam!!??
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.