A köztársasági elnök a „honvédségi” Airbus A319-cel tette tiszteletét az eseményen.

26 tonna kerozint égetett el Novák Katalin különgépe, amivel a dubaji klímacsúcsra repült

Novák Katalin „klímavédelem” közben. Kép: MTI/Bruzák Noémi 

Képmutatással vádolják a környezetvédő szervezetek azokat a politikusokat, akik a lehető legkörnyezetszennyezőbb módon, magángéppel érkeztek az ENSZ dubaji Klímacsúcs-találkozójára, hogy ott a szén-dioxid-kibocsátás radikális csökkentéséről beszéljenek a bolygó megmentése érdekében.

A klímacsúcson Magyarországot Novák Katalin köztársasági elnök képviselte, aki szintén nem menetrend szerinti járattal, hanem a leginkább kormányzati célokra használt honvédségi Airbus A319-cel repült Dubajba, Egyiptomból.

A Flightaware adatai szerint a 140 üléssel rendelkező gép először november 26-án repült Budapestről Egyiptomba.

A túra alatt 26 tonna kerozint égettek el.

A 24.hu számításai szerint közel 11 órát repültek összesen, az Airbus A319-112 pedig 2374 kilogramm üzemanyagot fogyaszt el óránként a hivatalos adatok szerint, ami azt jelenti, hogy 65 tonna szén-dioxidot bocsátottak ki.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
26 tonna kerozin. 65 tonna széndioxid. Kit érdekel. Lényeg, hogy (klíma)csúcsra jutott a Háziszárnyas.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Klímacsúcsot videokonferencián kellene tartani, ugyanis nem az a lényeg, hogy mennyit ugatnak róla, hanem, hogy tesznek-e valamit érte. Gondolom, az összes hülye magánrepülőn ment oda.
Qqberci
@Menőmanó: Csak a tényleghülyék...
lampa laz
Redbull peti, Báró von Koleszterin és ez a sándorpalotáné a világ legnagyobb környezetszennyezői, de nem elég, h húzzákmaguk után a kondenzcsíkokat, ahol megjelennek még hülyítik is az embereket. Ki kellene őket tiltani az összes légtérből.
Péter2
Érdekes az Angol királynő tudott polgári járattal repülni , ez a kisebbség meg nem ! Pedig a 2 egy lapon sem említhető a 2 személy , urizálnak a közvagyon kárára olyan országba ahol intézmények pénzhiány miatt működő képtelenné válnak, és zárnak be , a dolgozó réteg meg mindent fizet a 27% áfával egyéb adókkal és a magas árakkal , ilyen kártékony kormánya még nem volt az országnak .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.