Guy Verhofstadt belga EP-képviselő szerdán az X-en közölte, hogy Ukrajna támogatását a szokásos európai uniós finanszírozáson kívül kell segíteni, és hogy egy háborús kötvényt kell létrehozni, melyet Orbán Viktor nem vétózhat meg – írja az Index.

Orbán zsarolása működik, ám kirúgnák alóla a széket az EU politikusai

Guy Verhofstadt belga EP-képviselő szerdán az X-en tett közzé egy bejegyzést Ukrajna támogatásával kapcsolatban.

Ukrajna támogatását a szokásos EU-s finanszírozáson kívül kell segítenünk

– olvasható a posztban. Szerinte egy háborús kötvényt kell létrehozni, melyet Orbán nem vétózhat meg. Mint írja,

így nem tud minket zsarolni, hogy csökkentse az EU-s finanszírozás jogállamisági feltételeit.

Egy nappal később pedig azt írta a platformon, hogy egyre több jel utal arra, hogy az Európai Bizottság feloldja a 10 milliárdot Magyarország számára.

Tehát Orbán zsarolása működik. Botrányos! Legfőbb ideje véget vetni a vétónak!

– fogalmazta meg Verhofstadt.

Forrás: Index

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: Állj már le, te szellemi totálkár.
Olyan fárasztó és olyan buta vagy, hogy az már fáj.
Még egy ilyen unalmas, unatkozó, semmittevő balfasz nincs itt, mint te.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
@m73: Pedig az igazságot ,mint a napot nem lehet eltakarni!Előbb vagy utóbb de fel kel a sötétség után!
balos
@m73: A nyilasok utódai (a nemzethyek) megerősödtek a csúti törpe támogatásával!
balos
@KisTehen: Meg a muszka baszott anyáddal!
balos
Sámli legyen és kötél a nyakában!Az első sorból fogom nézni,csak hogy örüljön a lógós!
human
@esperanza: Nem mondanám, hogy az EU-t nem érdekli. Különben nem indulnának eljárások, nem tartanák vissza a pénzeket. De, ok. Tegyük fel, hogy nem érdekli. De akkor felteszem a kérdést, hogy minket mennyire érdekel? Kimentünk az utcára és elzavartuk ezt a kormányt? Nem. Ha radikális lépéseket vársz az egyik oldaltól, akkor követeljük már meg azt magunktól is, főleg mert jobban a mi érdekünk, mint az EU-é. Az EU legfeljebb megszabadul Magyarországtól, de én vagy te akkor is itt fogunk élni. Mi hogy tesszük ki Orbánt az életünkből?
kereső
@human: 08:42
"És amíg ez a társadalom elfogadja, hogy jól van az úgy, hogy az emberi jogok tisztelete handabanda van, és jól van az úgy, hogy az Orbán-uradalom áll a törvények felett, addig ez lesz. Mert a saját magát és az elidegeníthetetlen emberi jogait nem tisztelő népet a kormánya sem fogja tisztelni. Kiröhögi, vagy elhajtja a francba, amikor 25 százalékos béremelést kér, amikor sztrájkolni akarna, de még azt is megakadályozza, hogy mások segítsenek rajta (lásd Sára Botond fideszes főispán, aki megakadályozta, hogy a nem fideszes önkormányzat segítsen az egyszülős családoknak). Az a társadalom, amelynek elsöprő többsége pontosan tudja, hogy a kormánya rohadtul nem kíváncsi a véleményére; amelyik eltűri, hogy az ő tájékoztatása érdekében dolgozó újságírót provokátornak nevezze a közpénzmédia beszélő alászolgája (akit aztán „a köz szolgálatáért végzett tevékenység és a példaértékű szakmai munka elismeréseként” ki is tüntetnek); amelyik együtt vicsorog Bayerrel és a karaktergyilkos propaganda hadtesttel, mert milyen hazafias menő kormány az, amelyik a közösség egy-egy csoportját rendre kipécézi, megbélyegzi, keresztre feszíti, az szükségszerűen megvetésre van ítélve. Ahol az emberi jogok, a szolidaritás, a gyengébb melletti kiállás a szitok kategóriájába esik, ott a többséget is ugyanúgy átbasszák a palánkon, mint a kisebbségeket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.