Szembe megy az Aldi a koncurenciával.

Friss: Hatalmasat lépett az Aldi a december 24-i boltzárra

Fotó: Aldi

Az Aldi a vásárlói igényekre és a jogszabályokra hivatkozva bejelentette, hogy december 24-én is nyitva tartanak

– derül ki a diszkontlánc közleményéből.

Döntésükben a fogyasztók és a munkavállalóik igényei egyaránt szerepet játszottak.

Az ALDI ezeknek az igényeknek megfelelve – a vonatkozó jogszabályok maximális betartásával – a korábbi évekhez hasonlóan idén december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. Ahogy az év többi napján, úgy december 24-én is friss áru érkezik az összes ALDI-üzletbe

– hangsúlyozzák.

24-ére szabadnapot kap a dolgozók háromnegyede, így a dolgozók 25%-a viszi majd az üzleteket, akik a jogszabálynak megfelelően, megkapják a  túlórapótlékot.

Mindezek mellett 22-én és 23-án is meghosszabbítják nyitvatartásukat.

Tehát így lesznek nyitva az Aldik az ünnepi időszakban:

december 22–23.: valamennyi áruház a megszokottnál 1 órával tovább, de legfeljebb 22:00-ig tart nyitva;

december 24.: 07:00–12:00; 

december 31.: 07:00–16:00.

A konkurencia bezár

A Lidl még november elején jelentette be, hogy a fideszes békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), valamint a „modern keresztény-szociális értékrendet képviselő szakszervezet”, az Egyenlő.hu kezdeményezésére mind a 200 üzletüket bezárják 24-én. Később a kezdeményezéshez csatlakozott a Penny, a Rossman a Libiri, a Mountex, a Jysk, az OBI és az XXXLutz is

- számol be a Telex.

Az üzletek zárvatartását kezdeményező Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke november elején azt mondta, hogy

a nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el, de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek. A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást.

Forrás: Telex.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mondtam. A talpon maradtak fognak nagyot kaszálni. Aldi, Tesco, Auchan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Mondtam. A talpon maradtak fognak nagyot kaszálni. Aldi, Tesco, Auchan.
Sakk Matt
@simmering73: Azért az nem olyan nagy kaszálás.
Sakk Matt
Melyiket..az Aldit vagy a Lidlt?!
...látod, milyen buta marha vagy :D
namihami
A kereskedőnek el kell döntenie, hogy kereskedő akar lenni vagy NER szolga! Az Aldi (is) döntött...
nemkati
@simmering73: Az tuti, hogy ezek a boltok 24-én tömve lesznek.
Sakk Matt
@KisTehen: Akkor miért nem nevezed meg, ahelyett, hogy "németezel"?
jancsipapa
Annak kéne az alapállásnak lenni ,hogy a vásárló igényei számítanak . Elhiszem hogy ünnepen dolgozni nem kellemes , de a kereskedőkön kívül mág nagyon sok területen tartaniuk kell a frontot ( tömegközlekedés , rendfenntartás ,egészségüg...)
Sakk Matt
@nemkati: Fene tudja..munkanap, csak délig lesz nyitva pl az Aldi.
nemkati
@Sakk Matt: Mindegyik délig. De akinek a 3 napos ünnep első napján derül ki hogy hiányzik valami, annak legalább van egy lehetősége beszerezni. Ez leginkább a nőket érinti, a pasik nem foglalkoznak vele, legfeljebb morognak, ha nincs otthon valami. :)
nemkati
@Sakk Matt: Inkább jó megfigyelő. :P
Sakk Matt
@nemkati: Talán..mondjuk úgy, hogy nem bontottad ki a valóság minden részletét ;)
Mert azért az nem úgy van ám, hogy a férfiember egyszer csak morogni kezd. Ezt megelőző történések is vannak, és persze folytatása is.

Papa 22.-én másfél órán át tologatta mama után a kocsit a Tescóban teljesen irracionális köröket, kurflikat és átlókat, valamint oda-vissza mászkálásokat leírva a gondolák közt, majd egy laza 20 percet állt a sorban, miközben oldalbordája még úgy 42x "csak elszaladok..." felkiáltással eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Ezután még egy laza órácska telefon bámulás, míg a Rossman-DM-patika Bermuda háromszögből végre előkerül.
23.-a már lazább, mert saját terepen, a garázsban és/vagy padláson - ahol rend van! - kell összekészíteni a holmikat. Karácsonyfa - NEM, idén sem kell igazi! - girlandok, díszek és izzók. Na..kész! Esetleg még eltolja a havat, ha kell és leszórja a járdát... Holnap jöhet az ejtőzés - gondolja balgán.
Mert már aludni sem lehet rendesen, ugyanis zörgésre-csattogásra és sistergésre ébred. Fél hétkor! Szent reggel...
Megy a sütő ezerrel, mindegyik platnin rotyog valami és a mikró is forog. Menekülés a TV elé. Mindegy mit adnak..sőt, a legjobb, ha valami agyzsibbasztó természetfilm megy. Beleszundít.
(folyt...)
Sakk Matt
@nemkati: Egy hangos "basszamegre" riad fel.
- Nincsen mazsola!
Ezt persze hallja papa, de nem foglalkozik vele. Elkönyveli az agya hátsó zugába, az "esik az eső".."Katiék lehet válnak" és "majd le kéne festeni a kerítést" rekeszbe. Ez tény, nincsen mazsola. Elfogyott vagy nem is volt..mindegy, megoldást nem igényel. Gondolja egészen addig, míg fel nem harsan mama hangja:
- Naa..mintha élnééél!
- Mi van?!
- Mazsola, vaníliás cukor és főzőtejszín! Na, gyerünk, mert félóra és zár a bolt!
Az a félóra mellesleg 14 perc, papa pedig egyrészt kisgyatyában van, másrészt a bolt akkor is 6-7 percre volt, amikor még négy hajlékony és egy merev tagja volt, nem fordítva. Megközelítőleg 42 másodperc alatt öltözik fel és indul beszerezni, amit mama elfelejtett megvenni. Lógó nyelvvel érkezik meg, a kasszások és a biztonsági őr úgy néz rá, mint gyújtogató a vizes szalmára, de amikor jelzi, hogy csak ezt és ezt..mert lemaradt, akkor már csak lesajnáló együttérzéssel kísérik lépteit.
És közben lehet, hogy picit morog ;)
nemkati
@Sakk Matt: Hát ez óriási! :))))
Szinte látom az egész történetet, mint egy filmben. Gondolom, te találtad ki, biztos író lehetsz. Vagy ez megtörtént? Akkor valamennyire igazol engem. Mindenesetre a sztori kicsit feldobta a napomat. Köszi. :)) Látod, mégiscsak életmentő lehet, ha még 24-én is nyitva van egy bolt, még akkor is kiderülhet valami. Kérdezd csak meg a mamát, kész tragédia lett volna, ha nem jut mazsolához!
Sakk Matt
@nemkati: Hadházi László humorista szavaival élve: "tapasztalatból hallottam" :)
Örülök, ha teszik és jobban indul a napod. A rövid válaszodból nőtt ki boltból hazafelé ez a párperces :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.