Vasárnap fokozatosan kelet felé vonul el a csapadékzóna, estére már a keleti határszélet is elhagyja.

Búcsút mondhatunk a hónak, tizenegy fok lesz

Melegebb idő lesz. Forrás: Pixabay

Vasárnap délután melegebb levegő áramlik fölénk ,ezért jelentős enyhülés veszi kezdetét. Dél felé nő a várható maximum hőmérséklet, ami általában -1 és +3 fok között várható. A Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő, késő este országosan -5, 0 fok valószínű – írja a 24.hu.

Hétfőn szórványosan előfordulhat csapadék, a hajnali -4 és +1 fok után délután -1 és +10 fok közötti értékeket várhatunk, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket. Kedden legalább rövid időre a legtöbb helyen kisüt a nap, majd nyugat felől vastag, összefüggő felhőzet érkezik. Az ország északkeleti felén szórványosan várható csapadék, majd nyugat felől egyre többfelé elered az eső, időnként megélénkül a nyugati szél. A minimum -4 és +4 fok között várható,

a keddi csúcsok azonban már 3 és 11 fok között alakulnak – északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb hőmérsékleteket.

A folytatásban azonban úgy tűnik, hogy mérséklődik a felmelegedés, a 10 fokot már nemigen érik el a délutáni maximumok, de komolyabb mínuszokkal sem kell számolnunk éjszakánként.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha soha nem lenne tél, meg hideg, meg hó---akkor se hiányozna!
jáger laszló
Hol van már a hó!!::
Hahó??
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.