Két népszavazási kérdést nyújtott be a Momentum, Karsai Dániel és testvére hétfőn a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) – adta hírül a telex.hu

Karsai Dániel és a Momentum népszavazást kezdeményez az eutanáziárólBedő Dávid/Facebook

Ezek lényege, hogy az emberek módosítanák-e a Btk.-t, hogy azok, akik gyógyíthatatlan betegségben szenvednek, ami jelentős fizikai és/vagy mentális fájdalmat okoz, valamint ami megfosztja őket az emberi méltóságuktól, eutanáziához folyamodhassanak.

A Momentum frakcióvezető-helyettese, Bedő Dávid megjegyezte, hogy a kormány álláspontja egyértelmű, elutasító. Ez részben világnézeti kérdés, amit állítása szerint tiszteletben tartanak, de szerinte fontos, hogy elinduljon egy társadalmi párbeszéd a témában. A párton belül úgy látják, hogy fontos az emberi szabadság és méltóság, és hisznek abban, hogy az ember az életvégi döntéseit szabadon hozhassa meg.

Ezt a két kérdést nyújtották be:

Akarja-e ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető Törvénykönyv öngyilkosságban közreműködést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik gyógyíthatatlan, számukra elviselhetetlen mértékű fizikai vagy mentális szenvedést okozó, és emiatt az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen halálos betegségben szenvednek, és az állapotukban nem várható javulás.

Akarja-e ön, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a Büntető Törvénykönyv öngyilkosságban közreműködést bűncselekménnyé nyilvánító szabályát, hogy az ne vonatkozzon azon teljes cselekvőképességgel rendelkező személyeknek nyújtott segítségre, akik fizikai állapotuk okán az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen, vagy a javulás lehetősége nélküli helyzetben vannak.

Ha a hatóság átengedi a javaslatot, 200 ezer aláírásra lesz szükség, hogy a kérdésről népszavazás legyen. 

Forrás: telex.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Maccska:Nem az újszülöttekről van szó ( Tajgetosz),, hanem az idős ápolásra szoruló néha már csak vegetáló betegekről. Számukra nem régen meg is született a Lex Megdöglesz!
jáger laszló
Nem támogatom!!
Perverz színjátéknak tartanám!!
Remélem mások is így látják!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
Nem hiszem, hogy jó lenne! Én mindenesetre nem támogatom.
Nessy
@KisTehen: Vannak esetek, amiket illenék komolyan venni! Vagy ha nem érti miről van szó, szilencium!
Nessy
@Maccska: Nem! Ha értené, hogy mit jelent, amikor valaki végig ép tudattal rendelkező élő szoborrá válik, majd ki több, ki kevesebb idő után lassan megfullad,talán másképp viselkedne!
Nessy
@KisTehen: Több országban már nagyon szigorú feltételekkel létezik az eutanázia. Ő itthon is ezt szeretné elérni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.