Magyarország elutasítja az Ukrajnával folytatott uniós csatlakozási tárgyalások jóváhagyását, ami az uniós csúcstalálkozón akár összecsapáshoz is vezethet – írja a Reuters.

Rászóltak Orbánra, hogy viselkedjen a párizsi uniós csúcs alatt
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az ukrán külügyminiszter, Dmitro Ivanovics Kuleba aggódik, hogy ha a december 14-15-re kitűzött csúcstalálkozón nem hagyják jóvá a tagsági tárgyalások elindítását országával, valamint a Kijevnek az orosz invázió elleni védekezéshez nyújtott további pénzügyi és katonai támogatást is megvétózza Magyarország. Az ukrán politikus szerint ez „pusztító lenne mind Ukrajna, mind az EU számára.”

Mivel Orbán Viktor többször is kifejezte ellenszenvét Ukrajna csatlakozásának elmélete kapcsán is, valamint azt ígérte, hogy megakadályozza a segélyezés folytatását és a bővítési tárgyalásokat, kapott némi figyelmeztetést Catherine Colonna francia külügyminisztertől.

Szeretném hinni, hogy az európaiak egységesek lesznek... és ma egyértelmű üzeneteket küldünk magyar kollégánknak, hogy ez így is legyen

- mondta Colonna.

Bár múlt csütörtökön Emmanuel Macron francia elnök személyesen is igyekezett meggyőzni Orbán Viktort, egyelőre nem tudni, miről beszéltek, és sikerült-e a terve.

Forrás: reuters.com

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
ez a leépült grázi diliház szökevény úgy sem tud már normálisan viselkedni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Csizmás Kond:
Gyagyas, meg nem a csatlakozásrol van szó, hanem annak az előkészítésérol. Látom nem veszed rendesen az adást.
Csizmás Kond
@Yoda69: ...gyagyás az a bőregérpofád...mit akarnak előkészíteni amikor még a határait sem tudja meghatározni...
teuton
@vacsi: Bunko ciganyoknak meg kell mondani! Es hatott, nem vetozott! Na ehhez mit szolsz bugris???
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas, nem olyan bunkok döntik el, hogy ki lephet az EUba es milyen feltetelekkel mint te meg a gazdad, hanem a Tanacs, a Parlament es a tagorszagok kepviselöi! 26orszag pedig mellette van, a gazdad meg becsicskitjak, ha vetoz, nincs penz! Latod igy lehet a primitiv utcai harcost diplomaciaval legyözni, nem erövel, hanem esszel, ami nektek nincs!
Yoda69
@Csizmás Kond: Gyagyas, pont ezert kellenek a targyalasok, hogy tudja Ukrajna hol, s mit kell modositani hogy EU komfort legyen.
A ruszki propagandat legyszi mellozd.
Csizmás Kond
@Yoda69: ..ja hogy tudja...mert fogalma sincs mi ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.