Az Európai Bizottság leszólt Orbán Viktornak, hogy a befagyasztott támogatás utalása előtt a Magyar Közlönyben szeretnék látni az igazságügyi reformot.

Iszonyatos teperésbe kezdtek Orbánék az uniós pénzekért, de sajnos már túl jól ismerik őket

Nyomtassatok azonnal, különben üres marad a zsákom! Forrás: Facebook

Erre szinte azonnal megjelent az erről szóló salátatörvényt tartalmazó közlöny.

Az Európai Unió végrehajtó testülete szerdán figyelmeztetett: az igazságügyi reformot először az ország hivatalos lapjában kell közzétenni, hogy teljes körűen életbe léphessen. A megtévesztő cím ellenére (2023. évi LXXXV. törvény Az egyetemek és a kutatóintézetek, valamint a gazdaság összekapcsoltságának erősítéséhez szükséges egyes törvények, továbbá egyes felnőttképzési és kulturális tárgyú törvények módosításáról) a 18 oldalas jogszabály második pontja rendezi a Brüsszel által utolsó körben jelzett vitás kérdéseket – írja a 444.

Így az uniós végrehajtó testület várhatóan már szerdán bejelenti a 30 milliárd eurós, befagyasztott magyar támogatás egy 10 milliárdos részének az odaítélést. Az egyre fokozódó, kölcsönös bizalmatlanságról árulkodó helyzetben, amikor Brüsszel egy elfogadott, államfő által is aláírt törvény kihirdetését is megvárta, a magyar kormány és törvényhozás tehát végül minden, az ezzel az üggyel kapcsolatos konkrét uniós elvárást teljesített.

A Válasz Online elemzése szerint „nem az Ukrajnát vagy az EU költségvetési felülvizsgálatát fenyegető zsarolás nyomán válik hozzáférhetővé ez a sok pénz, hanem azért, mert a magyar parlament és a kormány olyan törvényeket és határozatokat fogadott el, amelyeket elvártak tőlük az Európai Bizottságban.”

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Kár a nagy öröm , mert ez a kifizetési késedelem, sokkal értéktelenebbé tette azt a pénzt a valós idejű kifizetés óta , mivel azóta az árak elszálltak, most kevesebbet lehet belőle venni bár mit , ez a legkisebb gond , a legnagyobb ,hány 10 ezer vállalkozás és emberek , családok megélhetése ment tönkre , élelmiszeripar , építőipar , gazdák , stb ez aztán az eredmény , ilyen kártékony kormány még nem volt Magyarországnak .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Ma nagyot ment az Orbán- bizottság!
Pénz, reptér, mindent megkapott...!
A lipsik majd megőrülnek...!
Dr. Proktor
Hinnye, de nagyon mórénak néz ki a móré...
Autentikus!
balos
@verőce21: nedveske!ha van családod(de minek) akkor az ö életüket teszik pokollá,mert ilyen kretén volt az elkövetőjük,mint kiskegyed!Hogy a nemzethy szart így nyeled!azért megnyugodhatsz!Bevettem a leszarlak tablettát és holnap postázom a címedre a végeredményt!Csak hogy érezd a törődést!
verőce21
@balos: 12:46) Ezt a buta kommentelést magadnak írtad?
Mert leszarlak, azzal csak egyet tudok érteni.
Qqberci
"de sajnos már túl jól ismerik őket"

Pontosítok: SZERENCSÉRE már túl jól ismerik őket...
Sámannus
Szegíny csüngőhasú má mindenhol katyába kell neki lemenni. Ülsz fexik hozzám ezt kabbe!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.