Orbán Viktor 50 milliárd euró kifizetését akadályozta meg.

A magyar miniszterelnök megvétózta a háború sújtotta Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós pénzügyi támogatást péntek hajnalban, noha nem sokkal korábban a korábbi fogadkozásai ellenére nem állt az ukrán EU-s csatlakozási tárgyalások megkezdésének útjába, és azt nem vétózta meg, hanem ehelyett kisétált a teremből, amikor a többi uniós kormányfő erről döntött.

Korábban Brüsszelben egy 50 milliárd euró értékű pakkot állítottak össze, amelyet Kijevnek szerettek volna eljuttatni.

"A magyar Orbán Viktor nem volt képes ebben részt venni" – Orbán megvétózta az ukrán támogatást, nem megy az EU-s pénz Kijevbe

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) egyeztetést folytat Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel (j3), Olaf Scholz német kancellárral (j), Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével (b) és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével (b2) az EU-csúcs megkezdése előtt Brüsszelben 2023. december 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A többi európai vezető úgy nyilatkozott, hogy a magyar kormányon kívül minden európai ország támogatta a csomagot, ezért januárban visszatérnek a kérdésre. Mark Rutte, a holland kormányfő úgy fogalmazott, hogy még van egy kis idő dönteni, ameddig Ukrajna ki nem fogy a forrásokból, de az idő sürget.

Orbán vétójáról a holland miniszterelnök, Mark Rutte így nyilatkozott:

26 országgal egyetértettünk, a magyar Orbán Viktor még nem volt képes ebben részt venni. Biztos vagyok benne, hogy jövő év elején meg tudunk állapodni erről. Január végére születhet megállapodás. Van még időnk, Ukrajna nem fogy ki a pénzből a következő hetekben

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is azt mondta, januárban térnek vissza a segélyt érintő tárgyalásokra.

Összefoglaló a ma éjszakai műszakról: vétó az ukrán extrapénzről, vétó az uniós büdzsé módosításáról. Megfelelő előkészületek után jövőre újra tárgyaljuk ezeket a kérdéseket az Európai Tanácsban

– írta Orbán Viktor a közösségi médiában.

Forrás: 24.hu, 444, Portfolio

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: @ómió: Nem pontosan értem minek örültök.

,, Valójában azonban az történt, hogy egyedül maradt a többi miniszterelnökkel szemben, ezért végül meghátrált.
A legrosszabb dolog, ami az Európai Unióban történhet veled, ha egyedül maradsz – állítja a régi mondás, és Orbán Viktorral valami hasonló történt az unió miniszterelnökeinek csúcstalálkozóján Brüsszelben."

Ez inkább katasztrófa, de, hogy ti nem értitek, az meg így törvényszerű.
Hogy a faszba lehet valaki annyira buta megvezethető komcsi csicska, mint ti...?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Na, akkor nézd meg ezt a videót orbán- és parolázz le a sátánfeleddel.Tegyék ezt mindazok is, akik tapsolnak ennek a "vétónak"- d gondoljanak bele, hogy mit éreznének, ha mindez az ő családjukkal történik:Tudom orbánra nem hat, mert nincs lelke, nincs erkölcse, nincs emberi mivolta.
youtu.be/lTW4r2AshYQ?feature=shared
Toller Béla
Nagyon elásta országunkat ez a dagadt führer. Jól látszanak a határai a bunkó gondolkodásának. Különösen, amikor a megkapni remélt 10 milliárd euró elosztásáról, felasználásról beszél. Úgy tesz, amint aki teljesen szabad a dologban, egyénileg azt csinál amit akar. Mit neki ország, vagy krónikus gondok...majd eldönti és kész. Nem az jelenti fel magát, aki a szuverenitástörvénynek csúfolt kupac ellen megy, hanem az, aki ezt a rendszert még mindezek után is támogatja ! Jól megmutatkozott, hogy a parlamentet seggtörlőnek használja, akinek gusztusa van ehhez, csak maradjon !- de ne papoljon itt nemzeti gerincről, értékekről ...
kereső
@KisTehen: Nem barom. Még ezt sem tudod felfogni? Nincs itt szó putyinról, Z-ről meg végképp nem Ez orbánod- a szájhős, aki egy utolsó függöny mögötti "harcos".
nejlontacskó
A dagadt patkány élvezi a demokráciát, de csak az EU parlamentben!
Ő a mindenség ott is, és itthon is.
Egyedül is, képes megakadályozni bármit, élve a demokrácia adta lehetőséggel, itthon pedig minden rajta múlik, élve az antidemokratikus rendeleti kormányzás adta lehetőséggel!
El tudom képzelni, hogy milyen vergődést művelne, ha nélküle is, érvényesnek ítélnék a tárgyalást!
ómió
Az efftársak, pedig, mindenüket az "ő ukránjaiknak" adnák! Az "uniós demokráciájukat" meg ne is említsük!
Aki Én
@KisTehen: @ómió: Nem pontosan értem minek örültök.

,, Valójában azonban az történt, hogy egyedül maradt a többi miniszterelnökkel szemben, ezért végül meghátrált.
A legrosszabb dolog, ami az Európai Unióban történhet veled, ha egyedül maradsz – állítja a régi mondás, és Orbán Viktorral valami hasonló történt az unió miniszterelnökeinek csúcstalálkozóján Brüsszelben."

Ez inkább katasztrófa, de, hogy ti nem értitek, az meg így törvényszerű.
Hogy a faszba lehet valaki annyira buta megvezethető komcsi csicska, mint ti...?
Aki Én
@KisTehen: Kezeltesd magad, te eszelős barom!!!
Te egy beteg ember vagy.
Aki Én
@KisTehen: ...igen, így szokott az lenni, aki egyedül megy szembe a forgalommal, annak mindig igaza van.
Jesszusom, te elmebeteg balfasz...

Mikor veszed észre, hogy titeket hülyít, hogy mindig mást mond nektek mint az eu-ban, hogy egy velejéig romlott hazudozó?
Azt hazudta nektek, hogy idegen ide nem jön, még meg is ,,népszavaztatott titeket pár milliárdért, majd csak beengedte a kvótás idegeneket TITOKBAN!!!

Nem viccelek.Olyan buta vagy, hogy az már bűn. Pláne, hogy ennyit pofázol, te kezeletlen eszelős!
csak úgy....
0rbánnak az állítólagos magyarnak ismét sikerült bizonyítania ,hogy ö csak egy putyin pincsi!
ómió
@Aki Én: Ennyire hiányzott volna a bolsi idióta fajtádnak, ha a brüsszeli efftársaitok által eleddig ellopott ezermilliárdok mellé még további legalább ugyanennyit még a zsebünkből is kihúznának "az ukrán kedveseitek javára"!? Téged ott az elmeosztályon a tetvesbolsi szarkupac csicskaságod ennén tovább még nem sikerült gondolkodnod!?
CsipkeRózsa
@DR PRÉDlKÁTOR: Nem csak termelők vannak, fogyasztók is élnek, nekik lenne olcsóbb a megélhetésük.

Egyébként, Magyarország is más országok pénzéből kapnak nagyobb arányban, az nekünk igazságosan jár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.