A kórházigazgatók tömeges menesztése mögött két indok állhat: az intézmények adósságának növekedése vagy egy szerkezeti átalakítás előkészítése.

Orbánék módszere leszámolás-szerű – A „hosszú kések éjszakájának” is nevezhetnénk a kórházigazgatók kirúgását

Úgy tűnik, gyorsítani akarja a kormány az egészségügy reformját, és nem akarja, hogy bárki is megakassza ezt a folyamatot, ugyanis a szakértelemmel rendelkező kórházigazgatók nem a politikai célokat, hanem a betegeket nézik elsősorban. Így reagált Szelényi Zoltán orvos-közgazdász arra, hogy a belügyminiszter és a megbízott Országos Kórházi Főigazgató december 31-től menesztett 24 kórházigazgatót. A szocialista párt egészségpolitikusa szerint „most olyan időket élünk, amikor fontos, hogy összetartson a szakma, különben ledarálják az egész magyar egészségügyet.”

Volt valamilyen előjele annak, hogy Pintér Sándor belügyminiszter és a megbízott országos kórházi főigazgató arra készült, hogy 24 kórházvezetőt elbocsájtson?

Tudomásom szerint nem történt egyeztetés a Magyar Kórházszövetséggel, vagy az Orvosi Kamarával. Így az orvostársadalom megdöbbenéssel értesült az igazgatók menesztéséről.

- mondta el.

Nem hiszem, hogy egyik pillanatról a másikra kiderült volna, hogy alkalmatlanok. Tehát kimondhatjuk, hogy nem szakmai szempontok mentén született a döntés.

- tette hozzá, és kitért arra is, hogy nem gondolja, hogy a munkájuk vagy a személyük hirtelen nem kívánatossá vált. Inkább a Belügyminisztérium paradigmaváltását jelezheti a tömeges felmondás.

A módszer valóban leszámolás-szerű. Akár nevezhetnénk „hosszú kések éjszakájának” is az intézkedést. Hasonló tömeges elbocsájtás már történt a honvédség tiszti állományában. Az ok mégsem személyes. Másfajta vezetői szemléletben gondolkodik a kormány. Feltehetően olyan megbízható emberek kerülnek a menesztett vezetők helyére, akik számára a parancsteljesítés megelőzi a szakmai szempontokat. Feltehetően a megkezdett egészségügyi reform gyorsítása a cél, a lehető legkisebb ellenállás mentén.

- tette hozzá a Hírklikknek adott interjújában.

Forrás: Hírklikk

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Akármi is van az intézkedés mögött, mivel a kormány nem hozta nyilvánosságra a tényleges okot, biztosak lehetünk a negatív eredményben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Akármi is van az intézkedés mögött, mivel a kormány nem hozta nyilvánosságra a tényleges okot, biztosak lehetünk a negatív eredményben.
Billibácsi
A leváltottak helyébe jönnek majd a Gazda hűséges pincsikutyái. Nem baj, ha esetleg kvalitásban kicsit gyengébbek de a párthűségük rendíthetetlen! Én ezt megéltem a kádár rendszerben. Egy marxista egyetemmel be lehetett előzni az egész sort, a szakmai rátermettség másodlagos volt. "Csináld csak, majd menet közben beletanulsz" Így biztatták a magas elvtársak az általuk kinevezetteket.
Nessy
@Mirabilis: Ha keresztbe áll benne, vagy bármelyik hazánk nagyjába,egy fing, mentőhelikopter meg érte, két professzorral!Egy egész szintet kiürítenek, hogy az "őrzők" is elférjenek!
Nessy
@Billibácsi: Kinek Orbán hivatalt ád, észt is ád hozzá! Ha lenn miből!
Ftomi
Már több mint 15 éve született egy írás arról, hogy ha a FIDESZ-KDMP kerül hatalomra, akkor eljön az idő, hogy tudatlan emberek fognak "gyógyítani, operálni... stb!
Elérték amit akartak!
GRATULA!

Azért csendben hozzátenném, ebből sok jó nem fog kisülni kedves Orbán hívők!
izéke
Ez inkább hosszú szikék éjszakája volt,ha már egészségügy...
utánam a vízözön
Emlékszem, amikor Orbánék 9 ember öngyilkosága miatt rinyáltak és libás bajnaiztak, amiről mint később kiderült bírósági tárgyaláson (!) nem egészen úgy volt.
Orbánról ezzel szemben, BIZONYÍTOTTAN kiderült, hogy több tízezer magyar (!) ember (!) haláláért (!) felelős (!) - a többszázer magyar elüldözéséért, ami meghaladja az 1956-ban elmenekültek (!) számát, már nem is beszélve!
utánam a vízözön
Aki nem undorodik ezektől a koszolt vérgeci buta paraszt, igazából még mindig pufajkás ÁVH-s szintű agyhalott barmoktól, az beteg !!!
A Terror háza még nincs befejezve! Majd Orbán és mocskos geci szarfaszú bandája után lesz befejezve - faiszták, kommunisták, orbánisták, ezek egy kaptafa, ezek mind ugyanazok, ugyanabból a kútfőből származnak !!!
ómió
Efftársiasan az ilyesmi csak kórházbezárásszerű lehetne!
rücsü41
Ez a módszer, így becsülik meg az idősebb , hosszabb munkaviszonnyal rendelkezőknek azt hogy idáig kiszolgálták ezt az államot.Először a katona tisztek körében tizedeltek, most a kórház igazgatók voltak soron, de ne nyugodjon meg senki aki már elérte a nyugdíjkorhatárt, nem lesz szükség a munkájára.Egyszerűen az idő múlásával alkalmatlanná válik arra, amit az előző napig megfelelően, az is lehet hogy nagyon jól csinált!Megbecsülik ezeket a munkában "elfáradt" embereket ahogy a FIDESZ szokta!Mehetnek az ilyen emberek ahová akarnak, nincs szükség a tudásukra, a gyakorlatukra amit a hosszú munkavégzés során szereztek.Ezek a tulajdonságok csak zavarják őket a jó munkavégzésbe, gondolja ezt a kormány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.